Skoda Octavia 1.6 Ambiente (2007)

Skoda Octavia 1.6 Ambiente (2007)

UitvoeringOctavia 1.6 Ambiente
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2021

Eerste 2000 km!

Hallo, ik zal me even kort voorstellen.

Nadat ik op mijn 18e mijn rijbewijs haalde heb ik de volgende auto's zelf in bezit gehad:

-Opel Tigra 1.4
- Alfa Romeo 146 1.4 TS
- Toyota Corolla E10 1.3
- Peugeot 306 sedan
-Mazda 323P

Goed om te vermelden is dat ik tussen mijn 18e en 27 werkzaam ben geweest als automonteur bij zowel BMW als Volvo dealers. Fulltime als monteur en part-time toen ik besloot toch te gaan studeren (uit de werkplaats en in de schoolbanken).

Na mijn afstuderen heb ik bij een Duitse mobiliteitsprovider verschillende functies gehad met steeds een leuke zakelijke auto tot mijn beschikking. Ik heb zakelijk de volgende auto's gereden (in willekeurige volgorde, de auto's waar ik minimaal 15k km in gereden heb):
- Kia Picanto GT Line 1.0 T-GDI
- Ford Focus MK3 1.5 Diesel Automaat
- VW Golf MK7.5 R-line 1.5 TSI
- Skoda Octavia Kombi 1.5 TSI
- Mazda 3 Skyactive X
- Ford Focus MK4 ST Kombi

Toen ik echter laatst van baan wisselde, zat er geen zakelijke auto meer in en moest er weer een eigen auto komen! Doordat ik verwacht onder de 15.000km per jaar te blijven liggen de volgende keuzes voor de hand:

1. Een leuke, oudere, snellere of luxere auto (E39, Saab 9-5, Volvo S60, etc.)
2. Een verstandige kleine Jap (Mazda 2, Honda Civic, etc.)

Aangezien ik alleenstaand ben wil ik eigenlijk wel vervoer wat het altijd doet. Na wat wikken en wegen heb ik besloten voor geen van beide opties te kiezen en heb een smaakloze Octavia mk2 1.6 MPI gekocht.

Waarom? Nou heel simpel, die motoren staan als betrouwbaar te boek en hij had een volledig ingevulde servicehistorie. Vermoedelijk van een oudere eigenaar geweest (alles was erg netjes, de Jannes CD zat nog in de speler...). Ook heb ik bij de handelaar afgesproken dat de auto voor aflevering een nieuwe distributieriem en waterpomp zou krijgen. De rest van het onderhoud heb ik zelf uitgevoerd.

De auto heb ik met 173.000km op de teller gekocht en het is een Ambiente uit 2007. Dwz: cruise control en airco zitten erop en dat was het ook wel. Oh ja, en een trekhaak. Wel lekker voor de (race)fiets.

Een week na de aankoop heb ik met een vriend van mij (hij heeft de beschikking over een grote carport en veel ruimte, ik woon in een appartement) een grote beurt gedaan. Alle filters vervangen, nieuwe olie erin en de bougies vervangen (wat een rotbougies trouwens om te vervangen...).

Na deze 0-beurt eens gaan denken voor wat upgrades die de auto meer 'eigen moeten maken'. Ten eerste wilde ik graag Apple CarPlay, dus AliXpress stuurde voor 6 tientjes de unit op en na wat gevloek werkt deze uitstekend. Doordat de fabrieksradio wordt aangestuurd via CANbus en de AliXpress unit niet te 'foppen' is door een CANbus dummy moest ik vanuit de zekeringenkast een draad trekken voor de geschakelde 12V. Nu werkt alles top en het is plug-en-play. Tevens (ook via onze vrienden uit China) heb ik een middenarmsteun gemonteerd en een nieuw pookhoesje.

De binnenkant was wat mij betreft klaar en nu ging ik naar de buitenkant, waar voor mij 1 ding al vast stond: de wieldoppen moesten eraf! Na lang wachten op Marktplaats en het tracken van advertenties kwamen er ineens in de buurt mooie Octavia 3 velgen online met nieuwe (Hankook) banden. Snel de deal gemaakt en de wielen opgehaald. Wat een verschil!

Tot zover mijn eerste verhaal. Ik ga de review jaarlijks bijhouden. De auto heeft nog tot Januari APK.

Bedankt voor het lezen!

3,3

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens