Renault Twingo (1998) #5

autoreview

Renault Twingo (1998)
Renault Twingo (1998)Renault Twingo (1998)Renault Twingo (1998)Renault Twingo (1998)Renault Twingo (1998)

Signalement

UitvoeringTwingo
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1998
Jaar van aanschaf2015
KM-stand bij aanschaf75.000 km
KM-stand laatst99.700 km
Lezerswaardering: 85%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

18 jaar op de weg!

 • 85.000 km

In Augustus 2015 heb ik deze mooie Renault Twingo Air uit 1998 gekocht. Nadat mijn gratis Studenten OV was afgelopen was toch eindelijk de 'noodzaak' daar, vijf jaar na het behalen van mijn rijbewijs ging ik op zoek naar een auto!

Het moest en zou een Twingo worden. Ben als kind opgegroeid met Twingo's; hebben in totaal vier Twingo's gehad thuis, van een '93-er tot een uit 2008.

Daarnaast wilde ik ook per se een schuifdak. Met die twee eisen (en beperkt budget...) maar eens Marktplaats, Speurders en gaspedaal afgezocht. Wezen kijken bij twee Twingo's, toevallig aan de andere kant van NL maar op afstand beperken en zo de krenten uit de pap missen? Nee, dat gaan we niet doen!
De ene Twingo liep op drie cilinders en de andere was van onderen bijna weggerot. Die gingen het dus niet worden... Na de deceptie van de bezichtigingen gaan twijfelen of ik wel wat zou vinden dat aan mijn eisen zou voldoen. Misschien toch maar even wachten totdat mijn budget hoger is?

De volgende dag had ik alle Twingo's binnen budget wel gezien, dus toch maar even zoeken op 'laatst toegevoegd'. En daar vond ik hem dan! Een 17 jaar oude 'Air' in bleu Methyl met een maagdelijke 75.000km op de teller. Zag er op de foto's goed uit, dus via telefoon een bod gedaan en op naar het verre Oosten!

Daar aangekomen had ik meteen het 'dit wordt hem!' gevoel. Auto stond netjes in de lak, paar plekjes maar niks vreemds. Bumpers waren verkleurd, maar daar kan ik doorheen kijken. Dakje werkte goed en interieur zag er werkelijk uit als nieuw! Alsof er altijd met fluwelen handschoenen mee is gereden!

Klein stukje mee gereden en ook dat viel niet tegen! Reed netjes, alle knopjes, lampjes, schakelaars werkten en het voelde goed.

Een uur later kon ik er mee naar huis, trots als een pauw!
Toch was het allemaal wel flink wennen. Op de snelweg merkte ik dat de wielen gebalanceerd moesten worden (trillen boven 100km/h) en alles was toch wel erg basic... Zou ik daar aan kunnen wennen, omdat ik normaal enkel auto's van max. een paar jaar oud rij? Afsluiten en openen zonder cv, wordt dat niet vervelend?
Niks van dat alles... Het open rijden maakte toen al veel goed en nu, na tien maanden, ben ik helemaal gewend aan de basic twingo. Zonder dat ik nieuwe auto's als wereldvreemd vind aanvoelen of andersom;)

In de maanden na de aanschaf de auto langzaamaan bijgewerkt en onderhouden.
De distributieriem zat er al 5 jaar in, dus die is vervangen.

Verder een keer bij een snelwegoprit kennis gemaakt met een steen tegen de achterzijruit door een leuke Ford Fiesta, die het nodig vond bij wegwerkzaamheden (en dus stenen op de weg) dusdanig door te rijden dat met een harde knal een steen mijn raam raakte. Leek op in eerste instantie mee te vallen, totdat op de snelweg de tweede knal kwam en mijn raam op mosaïc leek. Dat werd een nieuw zijraam dus... Gelukkig gezegend met een handige vader met autokennis, dus ook dat was zo gepiept.

Verder de standaard dingetjes gehad, nieuwe ruitenwisser, rubber achterklep verzorgde lekkage bij reservewiel, snelheidssensor hield er mee op (toch lastig om dan niet te hard te rijden...) Maar verder 100% tevreden.

Ik ben de derde eigenaar van de Twingo, de vorige hebben hem (waarschijnlijk als Demo) gekocht voordat de auto een jaar was en er toen mee gereden tot ik hem kocht. Heeft altijd netjes onderhoud gehad (dealeronderhoud tot 2011 zelfs!) en heb het gevoel een echt krent uit de pap te hebben!

Deze maand is de auto 18 jaar oud geworden, eindelijk volwassen! Denk dat we dat maar eens gaan vieren met een ritje naar de 'geboortestad' Parijs binnenkort...

Nieuw Apk!

 • 86.500 km

De auto is bijna een jaar in mijn bezit, en toevalligerwijs ook tijd voor de APK!
De Twingo is er zonder kleerscheuren doorheen gekomen, en kreeg complimenten voor zijn staat. Na 18 jaar is alles nog steeds erg strak en netjes. Planning is om de komende maanden grote(re) afstanden met de Twingo af te leggen. Volgende week in één ruk 500km is eem realostisch vooruitzicht. Ik kijk er naar uit!

Still going strong

 • 93.000 km

Inmiddels al weer een stuk doorgereden! Nog steeds erg tevreden. Onlangs nieuwe remblokken en beurtje gedaan, APK leverde geen problemen of extra kosten op.
Ben er 2x naar Parijs mee gereden, allemaal zonder problemen. Heerlijk met het open dak over de Chaps-Elysees gereden ook, top!
Winterbanden zitten er ook weer onder, nu de komende maanden maar nieuwe zomerbanden+stalen velgen aanschaffen, dat is wat mij betreft het enige dat 'nodig' is.

Lentetijd!

 • 98.000 km

Zo, inmiddels 5k km verder zonder problemen. Naar Antwerpen op- en neer, retourtje Parijs, het gaat allemaal meer dan prima. Auto heeft me nog nooit in de steek gelaten. Zelfs toen ik er na vier dagen stilstaan achter kwam dat in het interieurlampje had laten branden was het nog steeds 'starten, lopen'.

Was bij de laatste wielenwissel een beetje geschrokken van de staat van mijn zomerbanden. Profiel was prima, maar toch aardige droogtescheurtjes. Nu het weer lente wordt dus meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om naast nieuwe zomerbanden ook de stalen velgen te vervangen, die waren namelijk niet helemaal 'in balans' en daarnaast ook verroest. Vanaf het weekend dus weer fris op weg met nieuwe banden, velgen en de vertrouwde authentieke wieldoppen.
Hopelijk kan het dakje ook weer wat vaker open vanaf nu...

Volgende stap; de audio aanpakken. Wil achterin ook boxen gaan plaatsen en het liefst een 'klassieke' Philips cassetteradio...

Op naar de ton!

 • 99.700 km

Zo, inmiddels nadert de Twingo de 100.000km! Nog een paar honderd km te gaan...

Afgelopen weekend mn stuurkogel vervangen, daar zat wat speling op wat ook voor bijgeluiden zorgde. Hij rijdt nu wat directer en gevoeliger. Even wennentongue sticking out smiley
Verder heb ik wat kleine rubbertjes vervangen en mijn bekleding gereinigd. Durf nu wel te stellen dat de auto na 99.000km bijna is hoe ik het wil. Hij rijdt nog strak (voor zover dat kan met een Twingo...) Glimt van buiten en is van binnen zo goed als nieuw. Nu alleen nog een Philips cassetteradio en alles is 'origineel'.

4,5
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  3
 • Comfort
  5
 • Kosten
  5
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

PRIVATE LEASE Renault Twingo

DirectLease
Renault Twingo Electric Equilibre (5D/CVT)
€ 375
 

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (16)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens