en nog veel meer..
Om te kunnen inloggen op Mijn AutoWeek moet u akkoord gaan met onze privacy voorwaarden.
Uitvoering | Twingo 1.2 16V ECO2 Night & Day |
Bouwjaar | 2011 |
Jaar van aanschaf | 2020 |
Inmiddels ruim 15.000 km ervaring opgedaan. De Twingo is een hele betrouwbare, goed rijdende auto. Nu heb ik ook wel het geluk dat de vorige eigenaar jaarlijks naar de dealer is gegaan en de auto daarom ook technische heel goed is.
2 problemen die de kop op steken zijn als volgt:
- Vocht in de koplamp passagierszijde, bekend probleem. Klepje onder de motorkap is er vanaf waardoor het vocht kan ontsnappen maar dit is niet afdoende.
- De claxon die ik al 2x heb moeten solderen, de kabel in de hendel aan het stuur breekt snel door het aanzetten van de verlichting. Gelukkig is het met 15 min opgelost.
Daarnaast heeft de auto na 30.000 km en 1,5 jaar tijd al kromme schijven. Deze trillen vooral heel erg na hard remmen of bij nat weer, maar over het algemeen nog niet erg genoeg om te vervangen. Dit komt met de APK in april 2021.
Het verbruik ligt op ongeveer 1 op 17, de ene keer richting 1 op 16 maar ook uitschieters van 1 op 20. Lager dan 1 op 16 gaat de 1.2 en overigens niet.
Ik heb de uitvoering Night & Day, wat de auto echt siert. De standaard uitvoeringen zijn te kaal en plastic maar met pianolak materialen rondom het dashboard en half leer ziet de auto er een stuk chiquer uit. Het enige gemis is stoelverwarming, maar een verwarmingsmat van de Lidl biedt uitkomt.