Renault Kadjar Energy TCe 130 Zen (2017) #2
Uitvoering | Kadjar Energy TCe 130 Zen |
Bouwjaar | 2017 |
Jaar van aanschaf | 2018 |
Eerste review
Omdat de hoge instap van de Skoda Yeti mij goed was bevallen ben ik op zoek gegaan naar een jong gebruikte auto met wederom een hoge instap. Op mijn lijstje stonden de Skoda Karoq, Opel Mokka, Nissan Qashqai en Mazda CX-3. Een Karoq met wat opties vond ik best prijzig, zeker voor een 1.0 3-cilinder; de Mazda CX-3 is mooi maar erg krap van binnen; de Mokka is ruim genoeg maar heeft een matig zicht naar achteren, lastig op rotondes.
Ik ging kijken naar een 1 jaar oude Nissan Qashqai en zag daar ook een Kadjar 130 Tce staan met net geen 3.000 km op de teller. De opties waren bij beide nagenoeg gelijk (full-navi, telefoon, climate control, stoelverwarming, elektrisch inklapbare spiegels en handrem, parkeersensoren voor en achter). Door de betere zit en uitzicht (extra zijruit) en de meeste ruimte is het de Kadjar geworden.
Waar ik nog steeds aan moet wennen is dat er geen sleutel nodig is, dus ook geen sleutelbos waar ik mijn andere sleutels aan kan hangen.
Het rijden bevalt mij goed, de motor is mooi stil (wel een zacht turbo fluitje bij optrekken) en pakt goed op.
Dit 130 Tce motor wil wel eens inhouden en olie verbruiken wordt geschreven, gelukkig heb ik daar geen last van. Met een rustige rijstijl is het verbruik 1:12-1:13, niet echt zuinig maar voor een auto met een redelijke grootte en gewicht ook niet echt verkeerd.
- Betrouwbaarheid4
- Prestaties4
- Comfort4
- Kosten3
Uitgelicht aanbod

Renault Kadjar 1.2 TCe Intens Automaat | Lederen bekleding | Stoelverwarming | Trekhaak | Achteruitrijcamera | Navigatie |
- 2017

Renault Kadjar 1.2 TCE BOSE-AUTOMAAT -TREKHAAK
- 2018

Renault Kadjar 130 TCe Intens Automaat - Trekhaak, Camera, Navigatie
- 2017

Hoe zuinig is de Renault Kadjar dCi in de praktijk?

Renault Kadjar - Suzuki Vitara - Dubbeltest

Jeep Compass - Renault Kadjar