en nog veel meer..
Om te kunnen inloggen op Mijn AutoWeek moet u akkoord gaan met onze privacy voorwaarden.
Uitvoering | Clio 16V |
Bouwjaar | 1991 |
Jaar van aanschaf | 2009 |
Het begon allemaal in 2005,
Ik was opzoek naar mijn eerste auto, en kwam uit op een Renault Clio uit 1999 een 1.4 8V met de uitvoering RN.
Was een leuke auto, en reed verder prima. Toch was was ik altijd soort van gek op de snelle "hot hatch" auto's, zoals de Clio 1.8 RSI en de 16V.
Ik besloot om mijn Renault Clio 2 weg te doen en toch mijn jeugd droom auto (die betaalbaar) was te kopen.
Het was nog vrij moeilijk, na vele 16V's bekeken te hebben, en proefritten te hebben gemaakt is het dan toch deze geworden.
Een ingevoerde Renault Clio 1.8 16V met 137 Pk onder de motorkap.
De auto is in 1996 ingevoerd, dit houd in dat de auto de volgende opties heeft die in nederland toch best uniek zijn.
- ABS
- Centrale deurvergrendeling
- Electrische ramen.
De auto is voorzien van de goude williams velgen, wat ik best stoer vind op de auto.
De auto had wel een aantal probleempjes die moesten worden vervangen.
- Schijven rondom & blokjes.
- Aandrijfhoezen.
- Waterpomp & Thermostaat laten vervangen omdat de auto soms te warm werd.
- Remslangen achter.
- Shokdempers voor.
De auto heeft verder geen textiel behandeling gehad in het verleden en de onderkant is "hard"
In September tot begin Oktober 2007 heeft de Clio een Complete Motor revisie gekregen.
Dat houdt in dat alle pakkingen en dus ook de disriem vervangen
Tevens omdat de blok eruit gehaald was voor de revisie is gelijk het gehele koppeling gedeelte vervangen.
Motorisch is de auto dus in zeer goede staat.
Planning met de auto:
- Velgen opnieuw laten coaten.
- Koni onderstel monteren.
- Roest rechter achterscherm bijwerken.
- Phase II achterlichten, strip , voorgril.
Verder wil ik de auto zo orgineel mogelijk houden, ben er zeer tevreden mee.
De auto schakelt en rijd super! veel koppel bij 5000 toeren, Ik hoop er nog hoop lol mee te hebben want het is in mijn ogen echt een "hot hatch"
Tevens is hij vrij voordelig qua rijden, 650km met een 40 liter tank, en toch een 1.8 16 klepper onder de kap. Als je flink van door rijden houd kan je er ongeveer 500km mee rijden.