en nog veel meer..
Om te kunnen inloggen op Mijn AutoWeek moet u akkoord gaan met onze privacy voorwaarden.
Uitvoering | Adam 1.4 100pk Slam |
Bouwjaar | 2013 |
Jaar van aanschaf | 2013 |
Vorige week heb ik mijn nieuwe Adam opgehaald bij de Opel dealer.
Ik heb gekozen voor een 1.4 100 PK Adam Slam met de volgende optie's:
*OPC line pakket
*18" lichtmetaal
*Adam pakket 1
*Adam pakket 2
*Glazen dak
*Blauwe lak i.c.m. wit dak.
*Intellink infotainment
Zo heb ik een keurig nette uitvoering samengesteld met ECC, Regensensor,Lichtsensor, Navigatie via smartphone, Piepers bij achteruit parkeren, Stuur- en stoelverwarming, met leer bekleed stuur om de belangrijkste dingen maar te noemen.
De eerste indruk is erg positief, 't is wel even wennen qua ruimte en vermogen maar vooralsnog ben ik tevreden. De wegligging is prima, stuurgedrag goed, lekker direct en licht. Het motortje loopt lekker soepel en het geluidsniveau is acceptabel. Je hoort de motor nauwelijks bij constante snelheid, wel maken de banden relatief veel lawaai.
Het verbruik, de eerste 900 km is 6.8 liter/100 km. Een behoorlijke verbetering t.o.v. de Astra.
De ruimte voorin is prima, met mijn 1.85 kan ik prima zitten hoofd- en beenruimte zijn meer dan voldoende.
De ruimte achterin en de bagageruimte zijn miniem. Ik zit met mijn rugleuning tegen de achterbank aan....
Voor mij niet zo'n thema, ik rijd 90 % van de tijd alleen in de auto, voor het echte bagagewerk hebben we nog een alternatief op de oprijlaan staan.
Ik doe het even puntsgewijs:
Pluspunten:
* Verbruik
* Goede klimaatbeheersing
* Goede audio-installatie
* Prima navigatie i.c.m. smartphone
* Prestaties ( voor deen 1.4 )
* Verbruik ( 6.7 l / 100 km overall )
* Geluidscomfort
Minder maar geen echte minpunten:
* Wat kleine voorstoelen
* Bagageruimte
* Ruimte achterin ( voor mij geen issue )
* Kraakje afkomstig van achterklep
Al met al ben ik erg tevreden over de jonge Opel telg. Het kraakje gaat de dealer wel verhelpen.
Ik heb de Adam nu ruim een jaar en ben nog steeds tevreden en happy met deze auto.
Voor het grotere werk heb ik naast de Adam een Vectra SW gekocht. Handig met de boodschappen en het reizen met achter passagiers. Want daarvoor is de Adam minder geschikt: het vervoeren van de week boodschappen en achter passagiers.
Geeft niet want daar heb ik hem ook niet voor gekocht.
Het verbruik blijft steken op ongeveer 1 op 14,5 bij een relatief rustig rijgedrag.
De kwaliteit is dik in orde; geen rammels of andere bijgeluiden. De materialen in het interieur maken nog steeds een zeer goede indruk. Alles blijft mooi en is goed afgewerkt.
Buiten de jaarlijkse onderhoudsbeurt geen garagebezoek.
Van een lezeres zag ik de opmerking over de navigatie-app; die van mij is "gewoon" nederlandstalig... en werkt goed !
Tsja... het bloed kruipt waar het niet gaan kan.. Afscheid van de Adam... niet vanwege de auto maar vanwege een mooie opvolger: Insignia Sport Tourer..
Ik heb met veel plezier in de Adam gestuurd. Ben onder de indruk van de kwaliteit en bedrijfszekerheid.. Nu weer tijd voor wat anders !