en nog veel meer..
Om te kunnen inloggen op Mijn AutoWeek moet u akkoord gaan met onze privacy voorwaarden.
Uitvoering | Almera 1.5 dCi Visia |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2016 |
Deze Almera heb ik bij een all-round garage gekocht. Op het oog netjes, met lichte gebruikerssporen. Van binnen als nieuw! De motorloop is constant, rustig, regelmatig. Ik heb er in de loop van de tijd nieuwe banden onder gelegd (in de winter winterbanden van Vredestein) en in feb '17 een grote beurt laten geven bij de Nissan Dealer. Met een bedrag rond de 700 euro was alles weer nagekeken en ververst. De distributieriem was al in 2015 vervangen dus onnodig om dat nu weer te doen. De rest van 2017 lekker doorgereden met een gem. verbruik van bijna 1: 21. Best heel erg zuinig dus!
In december wilde ik de winterbanden verwisselen, ik verplaatste de auto 3 meter om er goed bij te kunnen en daarna startte de auto niet meer. ANWB erbij, met wat remvloeistof in de leiding gespoten startte de auto uiteindelijk. Hetzelfde gebeurde in januari. Ik had de auto verplaatst voor ong. 10 meter en daarna startte de auto niet meer. Met geen mogelijkheid aan te krijgen. ANWB erbij, kreeg 'm ook niet aan de praat. Weggesleept naar de dealer en daar startte de auto na een paar dagen wél. Dieselservice er naar laten kijken, vermoedelijk iets met de brandstofpomp want de druk voor de inspuiting blijft te laag, de cilinders kregen geen brandstof. Toch niets aan de hand, want de auto liep weer. Ruim 200 euro aan onderzoekskosten afgetikt en weer verder.
Heel af en toe houd de auto in op de snelweg en voel je hem licht schokken. Het is een keer gebeurd dat tijdens de rit het lampje van motormanagement begon te branden maar ging ook vanzelf weer uit.
In april '18 voor een apk naar de garage, bleek er een remklauw te vervangen en een motorsteun. Hup, weer 700 euro verder terwijl ik had gehoopt dat ik met een kleine beurt en apk weer een jaartje verder kon.
Omdat ik het vertrouwen in deze auto wat verloren was, heb ik de auto ingeruild, ik wil niet langer investeren in een auto als deze. Ik heb een C-klasse terug gekocht die weliswaar 4 jaar ouder is maar met slechts 134 dkm op de teller.