en nog veel meer..
Om te kunnen inloggen op Mijn AutoWeek moet u akkoord gaan met onze privacy voorwaarden.
Uitvoering | Colt diesel automaat |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2017 |
Zaterdag 11 maart een zeer zeldzame colt diesel automaat aangeschaft en daardoor heb ik hier een primeur door de eerste colt diesel review te schrijven. Deze combinatie is merkwaardig genoeg maar 8 maanden in productie geweest terwijl stalgenoot forfour in deze combinatie ruim 2 jaar in productie is geweest.
Was al 1 1/2 jaar op zoek naar een 5 deurs diesel automaat tot 1150 kg. De Yaris en Punto zijn nog behoorlijk aan de prijs en of vaak in driedeurs uitvoering. Clio past helaas ook niet in mijn budget. De Ford Fiesta/fusion, Mazda 2 en Corsa vielen qua vermogen en koppel af of beter gezegd het gebrek aan vermogen en koppel bij deze auto's. De forfour die van dezelfde band liep als de colt was er naast de 95 pk helaas ook in een 68 pk uitvoering. En helaas ben ik geen geschikte 95 pk forfour tegen gekomen. Merkwaardig detail maar gelukkig is dat de colt nooit in 68 pk uitvoering geweest. De diesel motor van de colt en forfour komt uit de tweede generatie Mercedes a-klasse en beschikt over een ketting , en deze ketting gaat wel levenslang mee.
De colt diesel automaat is echt een verborgen parel en zo rijdt de auto ook , hij voelt van binnen groter aan en is door de schuifbare achterbank flexibel inzetbaar. De niet mijn favoriete semiautomaat wordt ruim gecompenseerd door de fijne 95 pk dieselmotor. Ik maak me tot nu toe nog geen zorgen dat ik deze auto met 220.000 km op de klok heb gekocht. En na een wat lange proefrit omdat we verdwaald waren was de koop snel geregeld. Mijn oude Sirion wilde ze nog maar 600 euro voor geven en omdat het hier ging om de 102 pk 1.3 heb ik deze aan een familie lid geschonken.
In september verloopt de apk en wordt deze review als het goed is vervolgd.
update 228.000
Helaas , had ik al bij proefrijden gezien dat het onderhoud boekje niet heel veel voorstelde. Tijdens het rijden begon de automaat zo hier en daar mij in de steek te laten. Tot September wachten leek mij geen verstandige keuze , dus ben opzoek gegaan naar een Mitsubishi specialist en heb deze gevonden. Daar werd mij verteld dat de bediening orgaan koppel aan vervanging toe was. Naast dit onderdeel was er nog heel veel meer aan vervanging toe. Voor 2200 euro is de auto weer helemaal gemaakt, dat is veel geld maar heb er niet een andere 5 deurs b-segmenter automaat diesel voor. Ik hoop dat ik er nog veel kilometers in kan blijven rijden.