Mercedes-Benz C 180 Ambition (2015)

Mercedes-Benz C 180 Ambition (2015)

UitvoeringC 180 Ambition
Bouwjaar2015
Jaar van aanschaf2016

Mercedes zou zich diep moeten schamen

Na 30 jaar een E (zowel zakelijk als privé) leek de nieuwe (iets grotere) C-klasse van het type W205 een redelijke opvolger. Niets is minder waar.
Rechtuit op een vlakke asfaltweg is er niks mis, maar zodra er zich een kuiltje of bobbel aandient, lijkt het of de voorwielen door de veerschotels willen rammen; met een nare klap en ongemak in het interieur. Je kunt bij wijze van spreken voelen of het kop of munt is als je over een euro rijdt.
Navraag bij de dealer leerde dat de veerwegen bij de C korter zijn dan van de E, dus niks aan te doen; het is nu eenmaal meer een rijdersauto dan een E, die meer op comfort is gericht.
Zoals uit mijn gebruikshistorie blijkt, heb ik het 2 jaar geprobeerd, maar nee, nooit meer een C.
Daarnaast zit er in de C een Garmin navigatie en Mercedes zou zich diep moeten schamen dat ze dit ooit in een auto hebben durven plaatsen. Wat een &^%$#@! systeem.
Zelfs met de meest recente update klopte er meestal niks van, de stemmen zijn onverstaanbaar en de straatnamen worden zo vreemd uitgesproken, dat je er al voorbij bent voor dat je kunt reageren.
Een ander voorbeeld is de aanwijzing: Rijdt de rotonde op.
Ja, en dan? Het kennelijk onbekend dat er tegenwoordig voorsorteervakken bij rotondes zijn of turborotondes. Als je dan aan komt rijden, moet je weten waar je naar toe gaat, maar met Garmin is dat hopeloos.
Ik ben vorige maand met blijdschap weer overgestapt naar een E met nu ook gelukkig Comand; wat een weelde. Ik hoop er nog lang mee te doen.

3,0
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz C-klasse

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens