en nog veel meer..
Om te kunnen inloggen op Mijn AutoWeek moet u akkoord gaan met onze privacy voorwaarden.
Uitvoering | Rio 1.5 LS |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
De vorige auto werd te klein voor een gezin bestaande uit 5 personen. Gezocht naar een ruime maar redelijk geprijsde auto. De Kia Rio heeft ons vooral qua prijs de doorslag gegeven.De buitenkant is oke echter het interieur heeft veel goedkoop ogend plastic. Een nieuwe auto met drie jaar garantie en voor die prijsstelling daar loop je weinig risico mee.
Bij hoge snelheiden wordt het contact met het wegdek zweverig. Lakwerk (zwart) en het plaatwerk van dunne kwaliteit. Behoorlijk duur in het verbruik. Echter in de vakanties over de lange autowegen verrast het verbruik ons in positieve zin.
Tot op heden geen spijt hoewel bij een vollere
beurs de keuze toch anders zou uitvallen.
Update: 3 maart 2007
Verkoop KIA RIO, Afgelopen zaterdag 3 maart 2007 een andere wagen gekocht Ondanks de goede ervaringen met mijn Kia Rio niet meer voor dit merk gekozen. De Dacia Logan MCV is de keus geworden. Wederom is de prijs doorslaggevend geweest. Drie jaren garantie met een mogelijk deze te verlengen naar 5 jaren. Helaas was de inruilwaarde eigenlijk te laag maar dat was waarschijnlijk bij elk merk tegengevallen. Daar de Dacia pas over een half jaar wordt afgeleverd ( zeer populair ) blijft de Rio voorlopig kilometers maken.
Vanaf het begin bleef het storingslampje bleef branden. Totaal twee weken bij de garage geweest. De garage heeft keurig voor een leenauto gezorgd. Daarna begon de auto te rammelen. Bleken de schokbrekers te zijn. Deze zijn alle twee keurig vervangen.
Update: 3 maart 2007
T/m heden ( 3 maart 2007 ) geen bijzondere mankementen. Normale slijtage van banden, vervanging van de distributieketting zijn de zaken die zijn gepasseerd. Heel tevreden
over de kwaliteit. Het lakwerk is een minpuntje maar absoluut geen roestvorming. Auto gaat over een half jaar weg en wordt ingeruild voor een Dacia Logan MCV.
De waarderingen heb ik aangepast daar ik goed ben te spreken over de Kia Rio. De keus om te kiezen voor een Dacia Logan MCV heeft wederom met de prijs te maken. De gewenste Kia Rio op dit ogenblik is veel duurder. De toekomst zal uitmaken of mijn beslissing de juiste was.