en nog veel meer..
Om te kunnen inloggen op Mijn AutoWeek moet u akkoord gaan met onze privacy voorwaarden.
Uitvoering | Ceed Sporty Wagon 1.4 CVVT X-tra |
Bouwjaar | 2009 |
Jaar van aanschaf | 2009 |
16.10
Auto vorige week opgehaald. Is opvallend stil en ook al redelijk zuinig. eerste tankbeurt leerde mij 1:14,2 wat acceptabel is voor zo'n nieuwe auto.
25.10
Nu twee weken mee gereden, nog steeds geen noemenswaardige problemen hebben zich voorgedaan. Start-Stop lijkt niet elke keer te werken. (moet nog even naar de dealer.
Gemiddeld verbruik is gezakt naar 1:13.2 (veel op snelweg gereden in duitsland)
21.02.2010
Na 12000 bevalt de auto nog steeds prima.
verbruik is inmiddels gemiddeld 1:13,8.
Af en toe stinkt de auto bij achteruitrijden naar verbrand rubber, maar hier zal bij de komende onderhoudbeurt naar gekeken worden. Verder laten we verstevigde achterveren monteren want de huidige veren zijn erg week (speciaal bij gebruik van trekhaak)
28.08.2010
Km stand 26.000
Auto bevalt nog steeds prima. Verbruik inmiddels 1:14,3
(gemiddeld)
Met vakantie met dakkoffer 4 personen en vouwwagen achter de
auto heeft deze toch moeite met op gang komen, maar als hij eenmaal op gang is geen probleem. (met airco uit gaat het iets gemakkelijker)
Af en toe nog stank bij achteruitrijden, gaan we weer melden bij de volgende onderhoudsbeurt.
Enige misser is wel dat er geen cruisecontrol op zit en dat dit zo duur is dat ik het er ook niet laat inbouwen.
(misschien komt dit nog wel eens in de aanbieding zodat dit voor een acceptabel bedrag kan worden ingebouwd)
Geen bijzonderheden gevonden.
Stank bij achteruitrijden werd waarschijnlijk veroorzaakt door een kleine olielekkage waardoor er af en toe een druppeltje olie op de uitlaat terecht kwam.
Versterkte achterveren laten monteren aangezien de standaardveren erg week zijn. (Trekhaak heeft al 2x de grond geraakt)
Voor de rest geen bijzonderheden.
Auto doet waarvoor hij gemaakt is en met een verbruik van 1:14 is de auot ook nog redelijk zuinig. (niet zo zuinig als de folder belooft)
Winterbanden monteren en belanceren
Kosten EUR. 70,00
Dealer bezocht inzake soms inhouden bij accelereren.
Verder af en toe bijgeluid en moeilijk schakelen
(vooral wanneer motor goed warm is)
09.11.2010
auto opgehaald, volledig nagezien maar niets gevonden
waarschijnlijk inhouden door verkeerde benzine.
Start-Stop doet het al een tijdje niet meer afspraak gemaakt met Dealer om dit na te zien. Hebben Accu volledig opgeladen en Start-Stop werkt weer. Advies auto laten afremmen in versnelling zodat Dynamo accu goed laadt. (gaan we testen)
Verder geen problemen, Auto rijdt prima en doet alles dat hij moet doen zonder probleem.
Met de auto op vakantie geweest en bijna 3000 km gereden zonder enig probleem.
Start-stop systeem heeft het weer laten afweten en auto gaat hiervoor binnenkort weer naar de garage. Verder stinkt de airco dus daar is ook enig onderhoud voor nodig.
Verder nog steeds zeer tevreden. Verbruik de laatste tijd niet meer bijgehouden, maar met veel stadgebruik ligt het rond de 1:12.
(hoezo ecodynamics???)
Auto op 05.12.2011 naar dealer gebracht omdat start-stop wederom niet werkt. Auto op 07.12.2011 opgehaald, accu is bijgeladen en inderdaad start-stop doet het weer 1 dag goed, hierna functioneert het weer niet.
erg teleurstellend want probleem doet zich nu al voor vanaf maand 8 na aanschaf.
Verder functioneert alles perfect dus al met al blijven we wel tevreden over deze auto. Alleen verbruik valt tegen. Inmiddels rond 1:13 en dat voor eco-dynamics.
isg werkt tot nu toe prima, accu vervangen en probleem was dus opgelost. inmiddels de zomerbanden weer gemonteerd. (nog steeds eerste set banden, gaan nog wel 10.000 km mee alvoren ze vervangen moeten worden, gelukkig nog orginele nieuwe set banden liggen). nog steeds zeer tevreden over de auto en over de service van de dealer. (alles tot nu toe prima opgelost, mijn complimenten voor Durmi in Zwaag.
Sinds enige tijd start de auto niet meer in 1 keer. 2e keer start hij prima. Sleutels zijn al op nieuw geprogrammeerd maar dat bood geen oplossing. komende week auto naar dealer om probleem uit te zoeken. Verder bevalt de auto nog steeds prima en we maken onze kilometers probleemloos. Dealer Durmi levert nog steeds prima service.
Pluspunten zijn de prima stoelen en ruimte in de auto
Enige minpuntje vind ik nog steeds het verbruik.
men zegt Eco Dynamics maar verbruik is toch maar gemiddeld. gemiddeld komen we uit rond de 1:12 (veel stad, beetje snelweg) en dat is niet zuiniger wanneer ik dit vergelijk met eerdere auto's die wij hadden.
Nu een jaar verder zonder enige problemen. Vorig jaar is de benzinepomp vervangen vanwege startproblemen en dat heeft het probleem inderdaad opgelost. Zoals al eerder vermeld is het enige minpunt het verbruik wat ligt tussen 1:12 en 1:13 wat niet echt zuinig te noemen is. Te roemen is de betrouwbaarheid want de auto heeft me nog niet in de steek gelaten in 5,25 jaar. Prima werk dus van KIA. Nu op naar de 100.000 km.
Na 5,5 jaar afscheid genomen van onze KIA en ik moet zeggen dat de auto ons in al die tijd nooit in de steek heeft gelaten. Wij zijn ook zeer tevreden over deze auto nu maar hopen dat onze KIA Venga net zo goed gaat bevallen.