Ford Puma
Ford PumaFord PumaFord PumaFord PumaFord PumaFord PumaFord PumaFord PumaFord PumaFord PumaFord PumaFord PumaFord PumaFord PumaFord PumaFord PumaFord PumaFord PumaFord PumaFord PumaFord Puma

Gebruikersreview

Ford Puma 1.0 EcoBoost 125pk Hybrid ST-Line (2024) #2

UitvoeringPuma 1.0 EcoBoost 125pk Hybrid ST-Line
Bouwjaar2024
Jaar van aanschaf2024

Vlotte auto, maar verbruik kan beter.

De Ford Puma 1.0 liter Ecoboost (automaat) is een prima auto (kwam als een van de betrouwbaarste uit de test van de Consumentenbond.

Mijn eigen ervaring is dat de zuinigheid nu wat tegenvalt (1 op17.5) bij normaal gebruik.
Opvallend is dat vóór de update, het verbruik met weinig moeite 1: 20 was...
Daar zal ik met de dealer nog even over stoeien.
Want het kan toch niet zo zijn
dat dit achteruit gaat.

De auto heeft Sync 3. die werkt goed. Al zou de Sync 4 versie van het infotaiment vlotter werken.
De auto stuurt erg goed en de modus instelingen werken correct. Ook de wegligging is gewoon goed.
Echter in de Eco stand rijd je echt als een bejaarde.. en schijnt ook niet eht goed voor de motor te zijn. Dus rij ik altijd in de "normale" modus.
Gelukkig heb ik een distributieketting en geen riem die door de olie loopt.

Een paar dingen waar ik duidelijk minder over te spreken ben;
De carosserie delen zijn matig t.o.v. elkaar uitgelijnd. Dat betekent niet gelijke tussenruimtes en/of niet vlak. Als leek zal je dat een worst zijn, maar ik zie dat duidelijk en andere Puma's hebben dat ook. (ontwerp fout ?...)
De onderkant van de deuren, zijn echte vuil-vangers.