en nog veel meer..
Om te kunnen inloggen op Mijn AutoWeek moet u akkoord gaan met onze privacy voorwaarden.
Uitvoering | Mondeo Wagon 1.8i Business Edition |
Bouwjaar | 1998 |
Jaar van aanschaf | 2009 |
Dit is de eerste ford die ik ooit gekocht heb.
Dit is op aanraden van mijn vrouw die had de auto zien staan toen ik mijn voormalige Kia pregio (bus) wilde gaan inruilen.
De eerlijkheid gebied mij te vertellen dat ik nogal een antipathie tegen Ford in het algemeen had op dat moment.
Maar mijn vrouw en de verkoper wisten mij om te praten voor een proefrit oke ik ging overstag en na ongeveer 3 kilometer was mijn nogal ruwe opstelling ten opzichte van dit merk al redelijk genuanceerder.
Na een proefrit van ongeveer 20 minuten en er flink omheen lopend en er onder kijkend was ik overstag en de koop werd gesloten.
Nu ruim 6000 km verder heb ik mijn beeld ten opzichte van de Ford geheel bijgeschaafd en ben zelfs een klein beetje van het merk gaan houden.
Dit komt omdat de auto zich erg goed gedraagt ondanks de hoge kilometerstand, en vanwege zijn bescheiden benzine verbruik gezien het feit dat dit toch een flinke auto van formaat is.
Een HELE ruime station met een kofferbak waar je u tegen zegt en voor het begrip Ford toch een redelijk goede wegligging heeft.
Het is geen Alfa maar hij staat zijn mannetje er is wel 1 behoorlijk nadeel aan deze auto met een aanhanger en 4 man erin dan is de 5e versnelling een overbodige luxe daar kom je alleen op een recht en vlak stuk snelweg.
En in ieder geval mijn Ford is na de behoorlijke strenge winterse periode een beste auto hij heeft mj niet 1 keer in de steek gelaten, probleemloos gestart in die tijd alleen heeft de aanjager het begeven van de kachel alleen stand 4 werkt nog.
Of ik er weer 1 zal kopen dit model misschien maar dan wel met de 2.0 onder de kap en een automaat.
Verder een betrouwbare auto die gewoon doet wat er van hem verlangt wordt het is alleen geen werkpaard.
Als laatste wil ik vermelden dat roest geen onbekende is van deze Ford.