en nog veel meer..
Om te kunnen inloggen op Mijn AutoWeek moet u akkoord gaan met onze privacy voorwaarden.
Bouwjaar | 2010 |
Jaar van aanschaf | 2022 |
Vandaag de eerste kilometers gereden met de Ford Explorer XLT.
Alle waarderingen staan nu dus nog op goed.
In het begin zeer ontspannen mee gereden want het bedrag aan benzinekosten was aanzienlijk.
Heerlijk rustige motor na een lang tijd met een 4-cylinder te hebben gereden.
Ook even de test met het gaspedaal gedaan en dan schiet de redelijk zware auto vooruit. Stuurt zeer licht en het uitzicht is riant.
Wel een stugge vering zo na de ervaring met een Renault Laguna 1.8 en verkeersheuvels hier alom aanwezig moet ik toch wat rustiger (dan 30km p/u) nemen.
Ook is het een hele zoektocht op het internet naar onderdelen (Ford USA) zoals vloermatten e.d. dus een ieder die mij daarover wil informeren graag. Wordt vervolgd...
Na zo'n 1000km nog steeds een heerlijke en vooral rustige auto. De automaat bevalt me ook goed want zonder hokken en schokken schakelt de 6 cylinder probleemloos heen en terug. Ondertussen de velgen laten opknappen en de kunstof achterbumper bescherming opnieuw laten spuiten en enige krassen laten polijsten zodat de auto als geheel nog mooier toont. Bij de aanstaande APK worden de achterste schokbrekers vervangen omdat tijdens de Dekra keuring er 1 licht zou lekken. Wel trekt de auto aanzienlijk meer naar rechts ondanks dat ik "zuinig" probeer te rijden (1:9). Wat dat betreft net in de verkeerde periode gekocht want de super benzineprijzen zijn niet leuk meer. Gelukkig rijd ik niet meer dan 6000km per jaar. Dank voor de verwijzing naar de onderdelen site! Ook ik heb meerdere sites gevonden maar die in Amerika zijn wegens import kosten niet zo interessant en vaak de onderdelen die je nodig hebt zijn niet voorradig of uitverkocht (oprolbare kofferbak afdek). Dat heb ik wel onderschat; het (makkelijk) vinden van Ford USA onderdelen. Wordt vervolgd.