Citroën C4 Picasso (2007) #2

Citroën C4 Picasso (2007)

Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2023

Aankoop gezinswagen

Dit wij al een tijd op zoek waren naar een 7 zit als nieuw samen gesteld gezin en beide een 5 zit wagen hadden ( vrouw opel vectra break ) ikzelf de golf iv break ( zie andere review ) besloten de vectra weg te doen wegens te veel kosten aan de wagen.

Na wat online zoeken kwamen we op de citroen c4 grand picasso uit.

Dit is een 2007 1.6 hdi 5bak manueel met uitvoering ‘xclusive’. Dat betekend bijna full option uitgenome xenon navi en leder. Wel is de optionele pneumatische vering aanwezig; top dit ! De kilometerstand bedraagt een heel lage 135.000km 🤩🙊 en een keuring voor verkoop met blanco attest !

Gisteren 16/01/2023 ben ik hem gaan afhalen bij de verkoper. 100km tot thuis met tijdelijke verzekering voor die 1 rit…

Eerste indruk? Hij rijdt heel comfortabel ! Goede versnellingsbak ook trouwens. Stevig maar goed. Geen te harde koppeling ook. Zijwind gevoelig viel eigenlijk best goed mee en de automatische ruitenwisser stand is ook wel fijn. Het kleur aanpasbare scherm staat ondertussen in donker blauw 😅 vind ik fijn. Ook is er oranje sierverlichting aanwezig voor de kinderen. Het gemiddeld verbruik in regen en wind en een snelheid van 115-120km/h bedroeg een 5.9l/100km wat zeker niet verkeerd is, dat was voor mij persoonlijk een aangename verassing

Negatieve punten?

Spijtig genoeg wel , zo heb ik ontdekt dat ondanks een blanco technische staat de cruise control op dit moment niet werkt , en dat er regelmatig een melding komt dat de banden spanning niet gecontroleerd kan worden. Dit er geen bandenspanningsysteem reset terug te vinden is zal dit ff uitlezen worden bij de garage dit ik geen zo’n apparaat ter beschikking heb.

Ben ik dan teleurgesteld?

Nee totaal niet, voor bouwjaar 2007 en 135.000km is de wagen buiten en binnen in topstaat. En lijkt mij dit nog altijd een ‘gouden’ vonst. De 2 probleempjes los ik zelf wel op , net zoals ik mijn andere wagen volledig zelf in orde zet en houdt 👍

Voorlopig kan ik dus niets meer zeggen, onze (belgische) nieuwe nummerplaat komt eind deze week toe en dan pas kunnen we echt rijden. ik kijk uit naar de eerste km’s samen met het gezin en onze 5 kinderen en hoe de citroen zich daarin zal tonen.

Tot de volgende 👍

3,5

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens