en nog veel meer..
Om te kunnen inloggen op Mijn AutoWeek moet u akkoord gaan met onze privacy voorwaarden.
Uitvoering | C1 1.0i Ambiance |
Bouwjaar | 2011 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
Auto nieuw gekocht in 2011 (als 2e auto in ons gezin) toen de C1 nog vrijgesteld was van BPM en wegenbelasting. Actiemodel met airco en metallic lak kostte toen rijklaar slechts 9 duizend euro! Als ik kijk naar de huidige handelswaarde is de afschrijving gemiddeld nog geen 1000 Euro per jaar geweest. In combinatie met een verbruik van gemiddeld 1 op 18, lage verzekeringspremie en lage onderhoudskosten kun je niet veel goedkoper autorijden. Dit jaar was de eerste beurt met hogere kosten (remschijven en accu vervangen) maar dat kun je een keer verwachten na bijna 60 duizend km in 7 jaar.
Het is basic vervoer voor kortere afstanden en dat doet deze auto prima. Het ontwerp (uit 2005) is ijzersterk gebleken, want het wagentje oogt nog steeds fris en modern. En het rijdt ook nog best leuk, redelijk comfortabel en goede wegligging voor dit formaat auto. Alles functioneert na 7 jaar nog goed en het eenvoudige interieur blijkt voldoende slijtvast. Alleen de lichte bekleding is vlekgevoelig. Voor iedereen die een compacte, betrouwbare en goedkope occasion zoekt is de C1/Aygo/107 een aanrader. Er is ook genoeg aanbod van, dus je hoeft niet ver te zoeken om een net exemplaar te vinden.