BMW X2 sDrive20i (2019)
Versnellingen | 7, Automaat met dubbele koppeling |
Bouwjaar | 2019 |
Jaar van aanschaf | 2022 |
De proefrit
Na alweer een aantal jaren en naar volle tevredenheid gereden te hebben in een Opel kroop het bloed toch waar het niet gaan kan. Tja, met bmw opgegroeid en het blijft een jeugdliefde. Dus voor de grap de dealer in Rotterdam zuid binnengestapt en mezelf staan te verlekkeren aan al het moois wat er in de showroom staat. Terwijl ik een rondje liep langs diverse modellen viel mijn oog plots op een witte X2. Deze auto was wel in de configuratie hoe ik hem zou willen met zijn M pakket, leer, schuifdak, 20" etc etc. Goed, de prijs was er ook naar dus dacht... we kijken even verder. Toch liep ik weer terug naar de auto waarop de sympathieke verkoper mij aansprak. Mooi he riep hij vanachter zijn bureau en dat kon ik niet ontkennen. Zullen we hem even naar beneden halen zodat je een uitgebreide proefrit kan maken. Hoho was mijn antwoord want tja...was niet in de markt voor iets in deze prijs. Ga nu maar gewoon een uurtje sturen en als het niks wordt nemen we een bak koffie en gaan we weer uit elkaar. In de tussentijd kan ik dan mooi de Astra even taxeren. Oké dan dus ik op pad. Mijn vrouw is eigenlijk wel een beetje anti dit soort merken en met een 1,2 of 3 serie had ik niet aan hoeven komen (vindt ik trouwens wel top hoor) maar deze vond ze geweldig. Na de uitgebreide proefrit en tevens te hebben genoten van het Harman Kardon sound system terug naar de dealer. Voelde me als een kind in een snoepzaak en vond het vervelend om de bmw achter te laten. Na een leuk gesprek kwam hij uiteindelijk met een inruilvoorstel voor de Astra (1.6turbo OPC line). Nu wist ik dat, met name, deze uitvoering best nog wat waard is maar van zijn voorstel werd ik erg vrolijk en twijfelde geen moment meer. 2 jaar premium garantie en 5 jaar gratis onderhoud inclusief was nog een leuk extraatje. En zodoende kocht ik mijn X2
De auto
De aflevering verliep zoals gehoopt dus de Astra achtergelaten en met de bmw naar huis.
Het betreft de X2, 2.0 S drive voorzien van vele opties zoals het M pakket, schakelflippers, camera etc etc.
Ook automatisch inparkeren en dat is echt de meest zinloze optie ooit! Had het op de Opel ook maar wat moet je ermee.
Daarintegen zitten er weer geen opties op waar ik wel wat mee heb en die ik eigenlijk wel standaard had verwacht op een merk als bmw.
Achteropkomend verkeer waarschuwing NEE, electrisch inklapbare spiegels NEE, lane departure warning NEE, Android auto NEE (alleen Apple). Opties die op de Opel er gewoon allemaal opzaten maar hier kennelijk voor had moeten bijbetalen. Dat waren dan wel de minpuntjes want voor de rest is de auto fantastisch.
Qua rijbeleving is het gewoon een echte bmw (en ja...heb genoeg ervaring met 6cilinders RWD versies van het merk).
Bochtgedrag is prima, qua acceleratie voelt hij wat minder bij de les dan de Opel (de bmw heeft een denk moment bij accelereren vanaf zo'n 100 km/h), zit positie is uitstekend, remmen top, navi ,dab radio enz prima (geen 3d navi maar dat maakt niks uit) en het is een feest om erin te rijden.
(vul later aan)
- Betrouwbaarheid5
- Prestaties5
- Comfort4
- Kosten5
Uitgelicht aanbod

BMW X2 sDrive20i High Executive Edition
- 2020

BMW X2 sDrive20i High Executive Edition Automaat | Navigatie | M-Pakket | Panoramadak | Leder | Sportstoelen | Camera | Head Up | Led | PDC | Trekhaak afneembaar |
- 2021

BMW X2 sDrive20i High Executive Edition