Wat is de goedkoopste elektrische auto in private lease?

Dacia Spring

Steeds meer mensen kijken naar een elektrische auto. Om hem te kopen is vaak duur. Private lease is interessant om naar te kijken. Wat is de goedkoopste elektrische auto in private lease?

Het aandeel aan elektrische auto’s tussen de nieuwe auto’s neemt toe op het totaal. Je kunt dat verwachten doordat veel bedrijven met zakelijke lease het gebruik van elektrische auto’s stimuleren. Voor particulieren lijkt het wat verder weg te liggen. Toch komen er aantrekkelijke goedkopere elektrische auto’s op de markt. Wat is de goedkoopste elektrische auto in private lease? De AutoWeek Private Leasevergelijker laat het zien.

Van onze partner
Wil je thuis of op de zaak een laadpaal plaatsen?
Via Coolblue regel je het gemakkelijk en met een glimlach. Klik voor meer advies! Je kunt ook gratis een laadpas aanvragen.

Top-10 goedkoopste elektrische auto's in private lease

Dit is de top-10 van aantrekkelijke auto’s. We houden daarbij overigens geen rekening met de subsidie voor elektrische auto’s.

  1. Dacia Spring 45 Electric Essential - 294 euro. Deze redelijk basic auto is voor het overgrote allround gebruik van alledag bij veel mensen voldoende. Bestel wel de snellaadaansluiting, daar heb je veel plezier van op langere ritten. Hij springt daarnaast wel zuinig om met de stroom.
  2. Smart fortwo electric drive Business Solution - 329 euro. Op goed asfalt voelt de Smart Electric Drive verrassend volwassen aan. Kwiek, vlot en wendbaar. Deze elektrische aandrijflijn past uitstekend bij het karakter van de Smart ForTwo. De navigatie geeft de aanwijzingen erg laat. De actieradius is met pakweg 130 km WLTP beperkt. En voor een paar tientjes meer heb je de cabrioversie, die extra pret geeft.
  3. Renault Twingo Electric Equilibre - 336 euro. Technisch komt deze overeen met de Smart fortwo en forfour, maar hij heeft wél vijf deuren. En heeft een iets grotere actieradius.
  4. Fiat 500e 42kWh Passion - 365 euro. Fiat heeft lang op zich laten wachten als het gaat om elektrisch rijden, maar de gloednieuwe Fiat 500 komt er enkel als EV en blijkt meteen een forse verbetering ten opzichte van de benzinevariant die hij opvolgt. Als je wat meer uit wil geven heb je ook keuze uit bijvoorbeeld een cabrio (500eC) of een bijzondere 3+1. Die heeft een kleine achterdeur aan de rechterkant om gemakkelijker in te stappen (of tassen gemakkerlijker op de achterbank te zetten). Dit model is trouwens van een eerdere jaargang, die op gebied van de uitvoering licht afwijkt van het huidige aanbod. Daar hoef je 'm niet voor te laten staan.
  5. Mazda MX-30 - 375 euro. De eerste elektrische SUV in dit overzicht. Hij heeft een range van 200 km WLTP en als dat voldoende voor je is, dan is deze auto zeker de moeite waard te bekijken. Let wel op, de nieuwste versie kan 3-fasen laden. Dat gaat ook thuis en bij een openbare laadpaal (veel) sneller!
  6. Peugeot e-208 Active EV 50 kWh 136 - 359 euro. De Peugeot 208 is er tegenwoordig met een benzine- of dieselmotor, en je kunt ook een elektrische versie kiezen.
  7. Opel Corsa-e, 11 kW Edition - 409 euro. In de zoektocht naar de beste elektrische hatchback heeft Opel met de Corsa-e duidelijk gestreefd naar zo veel mogelijk gelijkenis met de reguliere modellen. Je hebt ook keus uit leuke kleuren en een optioneel contrastrerend gespoten dak om er iets bijzonders van te maken.
  8. Mini Electric - 425 euro. Op een hobbelige binnenweg of slingerende dijk is het indrukwekkend hoe het accugewicht grotendeels lijkt te worden weggepoetst en hoe trefzeker de Mini van  bocht naar bocht is te mikken. De besturing is heerlijk ‘vlezig’ en communicatief.
  9. Smart forfour EQ Comfort - 437 euro. De aandrijflijn is prima in staat om de compacte vierdeurs rap met het stadsverkeer te laten meekomen. Net als de andere Smarts kun je ook de Electric Drive op smaak brengen met accessoires en kleuraccenten.
  10. Peugeot e-2008 Active EV - 439 euro. De Peugeot maakt qua ruimte en interieuraankleding een volwassen indruk. Op het gebied van veiligheid en rijgedrag neemt de Peugeot echter geen afstand van de concurrentie.
Van onze partner
Heb je plannen voor uitstapjes, trendy producten of een belevenis?
Je vindt bij vakantieveilingen.nl veel meer dan alleen reizen en hotels! Kijk er ook eens voor dagjes uit, het huren van een supercar en veel meer!

AutoWeek heeft ook veel adviezen over elektrische auto's en elektrisch rijden en alles wat ermee te maken heeft. En ook met private lease kun je als particulier in aanmerking komen voor de Subsidieregeling Elektrische Personenauto's Particulieren.

*De genoemde bedragen en auto’s kunnen zijn veranderd sinds het schrijven van het artikel.

Private Lease vergelijker

Lees ook