Private Lease  |  Keurmerk Private Lease

Keurmerk Private Lease

Sinds 2016 bestaat het Keurmerk Private Lease, een initiatief van de Vereniging van Nederlandse Autolease-maatschappijen (VNA).

Private lease klinkt aantrekkelijk: een nieuwe auto rijden voor een vast bedrag per maand. Maar private lease heeft ook zijn keerzijde. Bij overschrijding van het kilometrage, schade of voortijdige contractbeëindiging kan de consument voor onaangename verrassingen komen te staan. 

De Vereniging van Nederlandse Autolease-maatschappijen (VNA) heeft een keurmerk in het leven geroepen, zodat de consument ervan verzekerd kan zijn dat hij met een betrouwbare partij in zee gaat. Het keurmerk staat garant voor een aantal zekerheden

 • Eerlijke voorwaarden
  Eerlijke voorwaarden die getoetst zijn door de Consumentenbond.
 • Compleet product
  In de leaseprijs zitten de volgende componenten verwerkt: Onderhoud, reparatie, verzekeringen, pechhulp, vervangend vervoer en wegenbelasting.
 • Bescherming tegen onverwachte hoge kosten
  De leasemaatschappij bekijkt hoeveel je kunt en wilt betalen, zodat de klant duidelijkheid heeft over de daadwerkelijke maandelijkse kosten.
 • Bedenktijd
  De klant heeft altijd 14 dagen bedenktijd, en kan in die periode nog van het contract af.
 • Geschillencommissie
  Klachten worden behandeld door een onafhankelijke geschillencommissie.

 

Inmiddels zijn bij het keurmerk ruim 30 leasemaatschappijen aangesloten. Meer informatie vind je op: www.keurmerkprivatelease.nl

close