• Het Autoweek Forum is vernieuwd! Een volledige nieuwe technische basis met moderne features en gemakken. Heb je leuke tips of andere feedback? Meld het in dit topic .

Jeep Wrangler / Gladiator (4xe PHEV v.a. € 80.990) | Nieuw: update 2023

Rutger DC

Actieve Gebruiker
[size=medium]Nieuwe Jeep Wrangler: icoon blijft zichzelf[/size]
[size=x-small]Autonieuws • 1 november 2017 • Tekst: Bob Kroese[/size]

Eén van de meest iconische modellen die je kunt kopen is vernieuwd. Jeep presenteert de nieuwe Wrangler, met een vertrouwd design en nieuwe techniek.

Jeep geeft de eerste foto’s van de nieuwe Wrangler vrij. De auto behoudt zijn kenmerkende uitstraling, maar zit vol met nieuwe techniek. De ronde koplampen, de beroemde grille, de uitgebouwde wielkasten en de vierkante achterlichten zijn een aantal van die bekende elementen. De nieuwe Wrangler is naar eigen smaak uit te kleden, door de portieren en het dak (deels) weg te laten. Meteen bij de showroomintroductie volgend jaar biedt Jeep meer dan 200 accessoires aan om de Wrangler aan te kleden, zowel optisch en technisch.

Jeep geeft pas bij de publieksonthulling eind deze maand alle informatie vrij, maar het merk belooft wel alvast ‘zuinige motoren’. Dankzij eerder uitgelekte informatie weten we al dat de nieuwe Wrangler een 2.0 turbo benzinemotor krijgt. Voor de Europese markt verwachten we ook een 2.2 dieselmotor. Uiteraard krijgt de nieuwe Wrangler de beschikking over de beste 4x4-systemen, de nieuwste rijhulpsystemen en de laatste infotainment-snufjes.

Op 29 november geeft Jeep alle informatie en meer foto’s vrij. Vanaf die datum staat de nieuwe terreinwagen als wereldprimeur op de autoshow van Los Angeles.

jeep-wrangler-291803-800.jpg


jeep-wrangler-291805-800.jpg


jeep-wrangler-291804-800.jpg


Bron: https://www.autokopen.nl/autonieuws/2017/november/43831-nieuwe-jeep-wrangler-icoon-blijft-zichzelf
 

Dakloos

Gebruiker
Ik hoop dat die compactere motoren goed zijn voor de verkoopcijfers. Dit is toch zo veel leuker dan al die net-niets-suv's in het compacte segment?
 

Wulp

Gebruiker
2018-Jeep-Wrangler-Rubicon-JLU-In-Public-1.jpg


2018-Jeep-Wrangler-Rubicon-JLU-In-Public-2.jpg


2018-Jeep-Wrangler-Rubicon-JLU-In-Public-3.jpg


250 keer bekeken maar slecht 1 mening.. lekker doods forum is dit soms..

ps: gaaf ding. Net wat moderner maar ozo herkenbaar
 

der Magistrat

Gebruiker
Ik zat net te denken: daar kan je ook vrij makkelijk mee rondrijden als tester door de V.S.; je moet al een aardig geoefend spotter/kenner zijn wil deze Wrangler je direct opvallen. Mij wat te behoudend, maar ik ben daarom vooral benieuwd naar de technische nieuwtjes.
 

Guest
Dakloos zei:
Ik hoop dat die compactere motoren goed zijn voor de verkoopcijfers. Dit is toch zo veel leuker dan al die net-niets-suv's in het compacte segment?

Heb je er wel eens mee gereden? Echt veel harder dan 60-70kmh wil je er eigenlijk niet mee.
 

RobEU

Gebruiker
Dakloos zei:
Ik hoop dat die compactere motoren goed zijn voor de verkoopcijfers. Dit is toch zo veel leuker dan al die net-niets-suv's in het compacte segment?

Nou in de VS deed 'ie het anders fantastisch, vooral in de laatste jaren. Schommelde steeds tegen of zelfs over de 200.000 exemplaren, in alleen maar de VS!
 
Gullwing zei:
Dakloos zei:
Ik hoop dat die compactere motoren goed zijn voor de verkoopcijfers. Dit is toch zo veel leuker dan al die net-niets-suv's in het compacte segment?

Heb je er wel eens mee gereden? Echt veel harder dan 60-70kmh wil je er eigenlijk niet mee.

Hangt blijkbaar wel van de bestuurder af. Jaren geleden had ik er op de binnenwegen (waar je toen nog 80 km/h mocht)
een bestuurder in Wrangler achter mij zitten die vond dat je makkelijk harder met zo'n ding kunt.

Op de rechte stukken reed hij (of was het zij?) voortdurend strak achter mij, na een bocht was ik de auto weer
eventjes kwijt ... ;)
 

Rutger DC

Actieve Gebruiker
Het interieur:

jeep-wrangler-2018-292016-800.jpg


jeep-wrangler-2018-292015-800.jpg


Bron: https://www.autokopen.nl/autonieuws/2017/november/43874-interieur-jeep-wrangler-nu-ook-te-zien
 

Jamiro

Gebruiker
Die twee versnellingspoken lijken mij toch even wennen!

Verder vind ik het echt een goed gelukt interieur. Staat hem goed!
 

Dakloos

Gebruiker
Gullwing zei:
Dakloos zei:
Ik hoop dat die compactere motoren goed zijn voor de verkoopcijfers. Dit is toch zo veel leuker dan al die net-niets-suv's in het compacte segment?

Heb je er wel eens mee gereden? Echt veel harder dan 60-70kmh wil je er eigenlijk niet mee.
Nou hij is nog niet eens op de markt dus ik heb er nog niet mee gereden, wel met een ouder exemplaar en zeker wel wat harder dan dat. Ik ga er zomaar vanuit dat de nieuwe generatie weer een stap voorwaarts is wat rijeigenschappen betreft. Maar een enigszins spartaans karakter mag van mij best behouden blijven.
 

Rutger DC

Actieve Gebruiker
[size=medium]Nieuwe Jeep Wrangler komt najaar 2018 naar Nederland[/size]
[size=x-small]Autonieuws • 30 november 2017 • Tekst: Bob Kroese[/size]

Jeep heeft op de autoshow van Los Angeles de nieuwe Wrangler voor het eerst aan het publiek laten zien. Dat is ook het moment om bijna alle informatie over de auto naar buiten te brengen, nadat we eerder al een aantal foto's voorgeschoteld kregen. Liefhebbers in Nederland moeten nog even geduld hebben, het duurt nog bijna een jaar voordat de nieuwe Wrangler onze kant op komt.

Jeep vernieuwt zijn meest iconische model op een manier die de Wrangler verdient. Dat doet het merk door het stoere uiterlijk te behouden, maar onderhuids alles te vernieuwen. De nieuwe generatie Wrangler kun je in eerste instantie herkennen aan de moderne led-verlichting, maar het merk heeft nog veel meer subtiele wijzigingen doorgevoerd. Zo’n beetje alles is onder de loep genomen, ook aan de buitenkant. Zo zijn de meeste bodypanelen nu gemaakt van lichtgewicht aluminium.

Onderhuids ging alles op de schop. De Wrangler is nog steeds ‘de meest capabele SUV ter wereld’ maar er is meer. De prestaties op de weg zijn verbeterd door de vernieuwde wielophanging. Zowel het comfort als het bochtgedrag is volgens Jeep sterk verbeterd. De Wrangler komt ook weer als Rubicon (foto 5), die extra terreinvaardig is. Elke Wrangler is uitgerust met vierwielaandrijving en geavanceerde terreinsystemen.

Nieuwe motoren en een plug-in hybride

Welke motoren Jeep in Europa gaat leveren wordt volgend jaar bekend gemaakt, maar zeker is dat de nieuwe Wrangler bereikbaarder wordt dan de huidige door de lagere CO2-uitstoot. Een nieuwe 2.0 turbobenzinemotor met 270 pk maakt zijn opwachting. Ook staat er een 3,0 liter V6 dieselmotor op de planning, hetzelfde blok dat Jeep levert in de Grand Cherokee. Wellicht dat er voor Europa ook nog een viercilinder diesel wordt toegevoegd aan het assortiment. Jeep heeft op de autoshow in Los Angeles een plug-in hybrideversie aangekondigd voor 2020. Of die naar Europa komt moeten we afwachten. Schakelen gaat in de nieuwe Wrangler met een handbak die zes versnellingen heeft of met een achttraps automaat.

In de loop van volgend jaar komt Jeep met meer informatie over de Europese uitvoeringen van de nieuwe Wrangler.

jeep-wrangler-292324-800.jpg


jeep-wrangler-292322-800.jpg


jeep-wrangler-292320-800.jpg


jeep-wrangler-292321-800.jpg


jeep-wrangler-292323-800.jpg


jeep-wrangler-292325-800.jpg


Bron: https://www.autokopen.nl/autonieuws/2017/november/43968-nieuwe-jeep-wrangler-komt-najaar-2018-naar-nederland
 

brg

Gebruiker
Wat is die korte versie toch een lekker ding (y)

Auto55.be zei:
Nieuwe Jeep Wrangler is slimmer, lichter en heeft kleinere motor

Fiat Chrysler Automobiles heeft op het Autosalon van Los Angeles het doek van de nieuwe Jeep Wrangler getrokken. Daar kregen we hier en hier al enkele glimpsen van, maar nu houdt het bedrijf niets meer achter.

Ladderonderstel

De Wrangler is één van die zeldzame modellen die vasthoudt aan een ladderchassis, waarop een koetswerk gemonteerd wordt. Dat is erg robuust, maar het zet behoorlijk wat gewicht op de weegschaal. Aluminium koetswerkpanelen moeten dat gewicht compenseren. En omdat het onderstel in plaats van het koetswerk voor de integriteit zorgt, is het makkelijker voor Jeep om ervoor te zorgen dat je dat naar je hand kan zetten. Een slijpschijf heb je daar niet bij nodig. De nieuwe Wrangler rijdt na een minimum aan werk rond zonder deurpanelen, dakpanelen en met een neergeklapte voorruit. Maar zelfs als je alles laat zitten waar het zat, dan nog weegt de nieuweling 90kg minder dan de generatie die afzwaait.

Motoren

Onder de kap komt de gekende en erg Amerikaanse 3,6l V6 met 285pk. Die gaat gepaard met een handbediende zesbak of een automaat met 8 versnellingen. Vierwielaandrijving of een reductieverhouding inschakelen gebeurt manueel, met een pook. Als je tenminste de juiste opties aanstipt, want tweewielaandrijving is standaard. Een knop die behoorlijk wat aandacht opeist zorgt ervoor dat je ook nog differentiëlen kan vergrendelen. Alweer, als je dat als extra hebt gekozen.

De zescilinder krijgt gezelschap van een nieuwe, compacte, tweeliter viercilinder turbomotor. Goed voor 285pk (in de documentatie van Fiat Chrysler staat 385pk, maar dat is fout). In die configuratie krijgt de Wrangler ook een 48V elektrisch systeem dat uitgebreide start-stop en een beperkte acceleratiehulp van een elektromotor mogelijk maakt. In de toekomst komt er ook nog een 3-liter diesel.

Twee stijlen

Net als de uitgaande variant, biedt Jeep twee versies aan. Een tweedeurs die gewoon Wrangler heet, en een vierdeurs met toevoegsel ‘Unlimited’. De versies met Rubicon op de flanken, zijn vanaf de fabriek het best geschikt voor het ruigere werk. Die krijgen onder meer specifieke banden, antirolstangen die (elektronisch) loskoppelbaar zijn, steviger bumpers en een flink aangepaste ophanging.

Het interieur van alle versies is grondig gemoderniseerd, al blijft plastic het meest gebruikte materiaal. Een infotainmentscherm dat minimaal 5 en maximaal 8,4” groot is (afhankelijk van de versie), is waar FCA het fierst op is.

Maar euh... tweewielaandrijving standaard??? o_O:confused:
 

Rutger DC

Actieve Gebruiker
Live @ Los Angeles International Auto Show:

untitled-208-3.jpg


untitled-207-3.jpg


untitled-209-3.jpg


untitled-214-2.jpg


untitled-213-2.jpg


Meer foto's: https://www.caranddriver.com/photo-gallery/2018-jeep-wrangler-an-all-new-version-of-an-icon-official-photos-and-info-gallery
 

Rutger DC

Actieve Gebruiker
[size=medium]Nieuwe Jeep Wrangler is geworden zoals ‘ie moet zijn[/size]
[size=x-small]Autonieuws • 6 maart 2018 • Tekst: Bob Kroese • Foto's: Elco van der Meer[/size]


De Autosalon van Genève is de plaats waar autofabrikanten elkaar proberen te overschreeuwen met innovaties en luxe. Jeep doet daar met de nieuwe Wrangler niet aan mee.

De nieuwe Jeep Wrangler is voor het eerst op Europese bodem te zien. Het nieuwe model lijkt vooral heel erg veel op de vorige en dat is maar goed ook. Onderhuids is er veel veranderd, maar niet het karakter. De rudimentaire uitstraling en de terreincapaciteiten zijn de troefkaarten van de nieuwe Wrangler, niet bijzaken als luxe en glimmende knopjes. Alles in de nieuwe Wrangler is gemaakt met een doel.

Met dak, zonder dak, driedeurs, vijfdeurs, zonder portieren, zonder voorruit: het kan allemaal met de nieuwe Wrangler. De mogelijkheden zijn eindeloos. Naast de normale uitvoering toont Jeep heel veel ruige terreinversies op zijn enorme stand in Genève. Om maar te laten zien dat het bij de nieuwe Wrangler draait om 4x4-techniek.

De woordvoerder is uiteraard blij met het nieuwe model: “Mooi hè? gaaf hè? En weet je wat ook mooi is? Alle techniek is nieuw, waaronder de motoren.” En er komt nog meer, zoals een hybride-uitvoering maar daarop moeten we tot 2020 wachten. Voor het noemen van prijzen is het nog te vroeg, de nieuwe Wrangler komt pas eind dit jaar naar Nederland.

autosalon-geneve-2018-jeep-wrangler-294157-800.jpg


autosalon-geneve-2018-jeep-wrangler-294158-800.jpg


autosalon-geneve-2018-jeep-wrangler-294159-800.jpg


autosalon-geneve-2018-jeep-wrangler-294153-800.jpg


autosalon-geneve-2018-jeep-wrangler-294149-800.jpg


autosalon-geneve-2018-jeep-wrangler-294160-800.jpg


autosalon-geneve-2018-jeep-wrangler-294154-800.jpg


autosalon-geneve-2018-jeep-wrangler-294148-800.jpg


autosalon-geneve-2018-jeep-wrangler-294156-800.jpg


jeep-al-salone-di-ginevra-2018_b7214e168d80a7c6d017417bc6063011.jpg


jeep-al-salone-di-ginevra-2018_623e1d9750d83351370a9e3f89207ea9.jpg


jeep-al-salone-di-ginevra-2018_db23bf0820af63eb341b0d2542888808.jpg


jeep-al-salone-di-ginevra-2018_26a948f1484076ac0812728912fccfa6.jpg


Bron: https://www.autokopen.nl/autonieuws/2018/maart/44459-nieuwe-jeep-wrangler-is-geworden-zoals-ie-moet-zijn
Jeep stand: https://www.omniauto.it/salone/ginevra2018/stand/1931/jeep
 

Wouter82

Moderator

Net als bij de G-klasse ben ik er nog niet over uit of het nu een knap ontwerp is of juist ontwerparmoede. Wel grappig dat er nog een Opel-lichtschakelaar in zit.
 

der Magistrat

Gebruiker
Kanonnen. Op de 11e plek van bestverkochte auto's in maart in de V.S.:
11 Jeep Wrangler 27,829 70%
Wat heeft FCA een goud in handen met enkel Jeep zeg.
 

Rutger DC

Actieve Gebruiker
De eerste foto's en informatie van de Jeep Gladiator zijn uitgelekt. De Gladiator is de eerste pick-up van Jeep sinds de Comanche (Cherokee pick-up) uit de jaren tachtig. Zoals duidelijk te zien is, is de Gladiator een Wrangler pick-up. In eerste instantie is er slechts een 3.6 V6 benzinemotor beschikbaar, vanaf 2020 komt de 3.0 V6 turbodieselmotor beschikbaar.

jeep-gladiator-leak-front-silver_ftjfmi.jpg


jeep-gladiator-leak-rear-silver_bumodf.jpg


jeep-gladiator-leak-front-red_lct9mr.jpg


jeep-gladiator-leak-rear-red_dkqybu.jpg


Bron: https://www.caradvice.com.au/703655/2020-jeep-gladiator-leaked/
 

Wouter82

Moderator

Ziet er goed uit, vind het ergens ook wat Hummer-trekjes hebben met die deuren (wat mij hier meer opvalt dan bij de 5-deurs). Zou wel eens een grote hit kunnen worden.
 

Muddy Bandit

Gebruiker
Dakloos zei:
Stoer apparaat, komt zeker niet aanmerking voor grijs kenteken?

In ieder geval niet als een dubbelcabine uitvoering, maar met een tussenschot achter de voorstoelen en wat blinderen moet het nog wel kunnen.
 

Wouter82

Moderator

Ook als softtop:

s07yugcbxiys.jpg


1csya4kb6yhf.jpg


lj3y9xzbc8h9.jpg


ewpysx4b72zo.jpg


[size=x-large]Jeep Gladiator nu wél officieel[/size]

De Jeep Gladiator verscheen eerder vanavond al te vroeg op internet, maar nu is -ie toch écht officieel gepresenteerd. De Amerikaanse markt zit al ontzettend lang smekend op zijn knietjes voor de komst van een pick-up van Jeep. Er gingen al tijden geruchten dat het er toch echt een keer van ging komen en nu is het moment daar dat de wereld eindelijk kennismaakt met een Jeep-met-open-laadbak: deze Gladiator. Jeep noemt zijn Gladiator de meest capabele pick-up op de Amerikaanse automarkt. Die claim lijkt niet ongegrond. De auto deelt zijn basis namelijk met de Wrangler, een auto die erom bekendstaat offroadcapaciteiten voorrang te geven over comfort. Dat betekent dat ook de Gladiator gebruikmaakt van een ladderchassis en dat zaken als de, overigens ogenschijnlijk eenvoudig uitneembare portieren, vervaardigd zijn uit aluminium. Ook de voorschermen, grote delen van de achterzijde én de motorkap zijn van dat lichtgewicht materiaal gemaakt. De wielbasis van de Gladiator is 50 centimeter langer dan die van de 'lange' versie van de Wrangler.

Net als de Wranger is ook deze Gladiator leverbaar met een softtop, een exemplaar dat helemaal open kan! De laadbak van de Gladiator is zo'n 1,5 meter diep. Is dat niet genoeg? Geen zorgen, je kunt de achterbank platgooien om meer opbergruimte te creëren. In het interieur komen we het bekende Wrangler-binnenste tegen en dat betekent dat ook hier optioneel een 7-inch scherm in het instrumentarium komt. Het infotainmentsysteem met standaard eveneens 7-inch, al is tegen betaling een groter, 8,4-inch grote unit beschikbaar. Op de motorenlijst zet Jeep zoals verwacht de 3,6-liter grote Pentastar V6, een blok dat goed is voor 288 pk en 352 Nm koppel Het blok is gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak of aan een achttrapsautomaat. Over de viercilinder die Jeep in de Wrangler levert, wordt met geen woord gerept. Vanaf 2020 kan de Amerikaanse klant ook een dieselmotor bestellen, een 3,0-liter groot exemplaar dat zo'n 265 pk en 600 Nm krachtig is. De handbak is hier niet op aan te sluiten.

De Gladiator wordt gebouwd in Jeeps fabriek in het in de Amerikaanse staat Ohio gelegen Toledo. In het tweede kwartaal van volgend jaar staat hij in de Amerikaanse showrooms. De Gladiator komt ook naar Europa. Specificaties van de Europese variant, worden pas in 2020 vrijgegeven. Mogelijkerwijs lepelt Jeep de vierpitter dan wél in zijn nieuwste model.
https://www.autoweek.nl/autonieuws/artikel/jeep-gladiator-nu-wel-officieel/
 

Rutger DC

Actieve Gebruiker
Gladiator live @ Los Angeles International Auto Show:

img_0674.jpg


img_0627.jpg


img_0622.jpg


img_0616.jpg


img_0620.jpg


img_0686.jpg


Meer foto's: https://driving.ca/jeep/auto-shows/l-a-auto-show/2020-jeep-gladiator-promises-to-be-the-most-capable-midsize-pickup-you-can-buy
 

Rutger DC

Actieve Gebruiker
[size=medium]Jeep Wrangler 4xe: de specificaties[/size]
[size=x-small]Autonieuws • 4 september 2020 • Tekst: Ellen Kole[/size]

Eindelijk kunnen we je meer vertellen over de plug-in hybride Jeep Wrangler 4xe. Hoewel het de meest milieuverantwoordelijke Wrangler ooit wordt hebben de offroadprestaties niet te lijden onder de komst van de elektromotoren en het accupack.
De Jeep Wrangler 4xe, die volgend jaar in ons land in de verkoop genomen wordt, krijgt 375 pk aan systeemvermogen. 'Torque-on-demand' staat garant voor een snelle acceleratie, zodat je zonder wielspin de modder uitkomt. Ook levert het direct beschikbare koppel stuwkracht bij lage snelheden, prima voor terreinrijden dus. De tweeliter I-4-motor met turbocompressor wordt aangevuld met twee elektromotoren aan de voorzijde.

De ene vervangt de conventionele dynamo. De vrijwel naadloze start/stop-functie zorgt voor brandstofbesparing en opwekking van stroom voor de accu. De tweede e-motor is een generator die de twee koppelingen beheren. Is een van deze koppelingen open dan wordt de Wrangler elektrisch aangedreven, dat kan tot circa 40 km. Bij sluiting wordt de stroom gecombineerd met het koppel van de brandstofmotor.

Vierwiel aandrijfsystemen
De Wrangler-uitvoeringen 4xe en Sahara 4xe krijgen fulltime vierwielaandrijving. Optioneel is een Trac-Lok 'limited slip' achterdifferentieel beschikbaar voor meer grip op sneeuw of zand. De topuitvoering Wrangler Rubicon 4xe wordt voorzien van het Rock-Trac 4x4-systeem, die elektrische 'lockers' voor en achter heeft. Juist de 4xe hydride Wrangler is geschikt voor offroaden. De terreinwagen heeft onder meer een crawl-verhouding van 77,2:1, nauwkeurige controle bij klimmen en kruipen en waterdichte waadmogelijkheid tot 76 cm diep.

Het batterijpakket van 17 kWh is gemonteerd onder de tweede zitrij. De nikkel-mangaan-kobaltbatterij maakt gebruik van grafietchemie. Een acculader en een gelijkstroom/wisselstroom-omzetter maken deel uit van het hybridesysteem. Als bestuurder kies je zelf voor de juiste rijmodus Hybrid, Electric of eSave. Wanneer vierwielaandrijving is ingeschakeld wordt bij alle vier de wielen energie teruggewonnen, nog meer zelfs als je de Max Regen-functie aanzet. Accessoires maken gebruik van een aparte 12V-accu, zodat deze de actieradius niet beperken.

jeep-wrangler-4xe-2021-304588-800.jpg


jeep-wrangler-4xe-2021-304589-800.jpg


jeep-wrangler-4xe-2021-304585-800.jpg


Bron: https://www.autokopen.nl/autonieuws/2020/september/47371-jeep-wrangler-4xe-de-specificaties
 

Rutger DC

Actieve Gebruiker
[size=medium]Jeep Wrangler 4xe beschikbaar als First Edition[/size]

22 januari 2021 | De Jeep Wrangler 4xe Plug-in Hybride kan nu al als exclusieve "First Edition" besteld worden via een speciale pre-booking website. De meest milieuvriendelijke Wrangler tot nu toe wordt halverwege dit jaar bij de Nederlandse Jeep-dealer verwacht. Nederland is samen met slechts 7 andere Europese landen het eerste land waar de nieuwe Jeep Wrangler 4xe al besteld kan worden.

Dankzij het koppelen van twee elektromotoren, een hoogspanningsbatterij, een 2.0 liter turbobenzinemotor èn de automatische TorqueFlite achttraps-automatische transmissie, heeft de Wrangler 4xe een gecombineerd vermogen van 380 pk (280kW) en 637 Nm aan koppel. Het optimaliseert het brandstofverbruik, neemt actieradiusangst weg èn biedt de mogelijkheid om de meeste dagelijkse ritten volledig elektrisch af te leggen, met een theoretische actieradius tot 50 km. De elektrische aandrijflijn is geïntegreerd in het 4x4-systeem, waardoor de offroad-prestaties van de Wrangler 4xe naar een hoger niveau zouden worden getild.

De Wrangler 4xe "First Edition" is leverbaar in de drie kleuren: Black (zwart), Granite Crystal (grijs) en Bright White (wit). Het nieuwe model wordt ook geleverd met nieuwe rijmodi: Hybrid, Full Electric, E-save en specifieke functies voor geëlektrificeerd rijden. Opties om alle instellingen te regelen en laadschema's te programmeren vanaf de Hybrid-pagina's op het radiodisplay behoren ook tot de standaarduitrusting. Daartoe behoren ook 18 inch wielen, full-LED koplampen, 'hard cover' voor het reservewiel, 8.4-inch Uconnect NAV touchscreensysteem, stoelverwarming en een 7 inch TFT-scherm waarop de batterijstatus en actieradius (elektrisch en hybride) te zien zijn.

Standaard veiligheidssystemen zijn onder meer adaptieve cruise control, Forward Collision Warning Plus, Blind Spot Monitoring met Rear Cross-Path Detection, Auto High Beam- functie op de koplampen (voorkomt verblinding van tegenliggers) achteruitrijcamera en parkeersensoren voor en achter.

Met de meegeleverde Mopar Easy Wallbox kan thuis geladen worden volgens een plug & play principe en werkt standaard met 2,3kW vermogen (in geval van een 10Amp thuisinstallatie). De Wallbox kan met maximaal 7,4kW vermogen werken. Hiertoe is aanpassing door een specialist van de thuisinstallatie naar 32Amp nodig en wordt uiteraard een snellere laadtijd mogelijk. In slechts 2 uur kan de accu dan al 80% geladen zijn.

De Wrangler 4xe staat vanaf medio dit jaar bij de Nederlandse jeep-dealer. De "First Edition" is er vanaf € 80.990.

Bron: https://www.autozine.nl/jeep/wrangler/nieuws/jeep-wrangler-4xe-nu-als-first-edition
 
Bovenaan