Aiways U6 | Vanaf € 48.950

M

MCW

Guest
Aiways-U6-3-e1619793633214.jpg


Aiways-U6-1.jpg


Aiways-U6-2.jpg


Aiways-U6-4.jpg


Aiways-U6-8.jpg


Aiways-U6-7.jpg


coupe-broertje van de U5: https://www.autoweek.nl/forum/read.php?4,5920128 Alle foto's U6: https://www.autoblog.gr/2021/04/30/aiways-u6/

De Aiways U6 deelt zijn More Adaptable Structure- (MAS-) platform met de U5 en leent ongetwijfeld ook diens aandrijflijn. Toch is het meer dan een U5 met een aflopende daklijn, leert een korte blik op de foto’s. Het dichte front is herkenbaar, maar de L-vormige lampen zijn duidelijk anders dan de liggende exemplaren van het al bekende model. De voorbumper oogt bovendien sportiever, dankzij een vrij grote luchtinlaat onderaan met een stoer gaaspatroon.

Ook het interieur wijkt duidelijk af van wat we van de U5 kennen. In plaats een drieluik aan schermen treffen we nu slechts een kleine 'brievenbus' achter het stuur aan, terwijl het centrale touchscreen hier groter is. Het lijkt net als bij een Tesla Model 3 enigszins voor het dashboard te zweven. Het tweespaaks stuur valt ook op, net als de bijzondere bedieningshendel voor de rijrichting. De U5 heeft hiervoor een draaiknop, de U6 een hendel die ons amateurs nog het meest aan de gashendel van een vliegtuig doet denken. https://www.autoweek.nl/autonieuws/artikel/aiways-u6-in-beeld/
 
Laatst bewerkt door een moderator:

D Elzinga

Gebruiker
Een carrosserievorm waar ik niet gecharmeerd van ben, en dan ook nog eens een erg grof ontwerp. Bleh.
 

iDS

Gebruiker
Slecht geïnspireerd op Lynk & co. Het dashboard is een lelijke versie van de Model 3.
En voor zover er nog iets te maken viel van het ontwerp, is dat vakkundig om zeep geholpen met plastic inpakmateriaal rondom.
Wie met zo'n ding rondrijdt, klaag ik aan voor visuele milieuvervuiling ;)
 

Rutger DC

Actieve Gebruiker
De cab foward-achtige neus vind ik niet zo passen bij de verder wel fraaie lijn. De coupélijn vind ik veel overtuigender dan bij bijvoorbeeld de Volvo C40 en Audi Q4 e-tron. De frisse kleur helpt een handje. Het interieur oogt goed en zoals een vroegere forummer zou zeggen: marktconform.
 

iDS

Gebruiker
@Rutger: coupélijn???? Het moet niet gekker maken: dat journalisten de marketing boys achterna hollen om toch maar niet van testritten uitgesloten te worden tot daar an toe. Maar hier staat doodgewoon een liftback, niks coupé aan (en dat heeft niks met een mening te maken, wel met hoe een coupé gedefinieerd is: dàt moeten we zeker niet aan de marketing overlaten).
 
M

MCW

Guest
Ik vind het er echt niet uitzien. Vreemde proporties. Ik zie juist veel liever de Volvo C40, die vind ik wel geslaagd voor een 'coupe' SUV.
 

Wheel Critic

Gebruiker
^Zo'n Volvo C40 ziet er ook niet uit. Nog minder dan deze Aiways. De gele kleur helpt ook niet echt even als het pyjama streep interieur.
 

Rutger DC

Actieve Gebruiker
De U6 is nu pas in China gelanceerd voor prijzen vanaf 219.900 RMB na subsidies. Ter vergelijking: de U5 kost minimaal 179.900 RMB.

Bron: https://autonews.gasgoo.com/video/70021489.html

Dat doet een vanafprijs vermoeden van al gauw 50.000 euro in Nederland. Ter vergelijking: de Volvo C40 is er vanaf € 48.495, de Tesla Model Y vanaf € 49.990, de Volkswagen ID.5 vanaf € 50.890 en de Skoda Enyaq Coupé vanaf € 51.690. Dat lijkt me niet het territorium waarin de U6 kan floreren...
 
Bovenaan