Marterverschrikker stroomverbruik

Gepost door aefg 8874758 
Hallo,

Ik heb de volgende marterverschrikker geinstalleerd. Weet iemand hoe lang ik veilig mijn auto stil kan laten staan, zonder dat de accu te ver leeg getrokken wordt?

Quote

https://www.conrad.nl/p/secorut-90126-marterverschrikker-met-flitslicht-12-v-1-stuks-398765
Geheel afhankelijk van wat de capaciteit van (en hoe oud) de accu is.... enkele reviews geven aan dat het toch een aardige stroomverbruiker is.
Dit staat op de accu. Leeftijd enkele jaren, weet niet meer precies:

https://i.ibb.co/Ws0c8Zh/accu.png
Ok, letterlijk 0,05 Ampère maal 240 uur is 12 AmpèreUur beter bekend als Ah. 12 op 74 Ah is een flinke deuk én afhankelijk van alarm, afstandsbediening e.d. lust je auto zelf ook wel zoiets. Na 20 dagen, inclusief de auto zelf 48Ah van de 74Ah, 26Ah over.

Dan start je auto nog wel bij normaal weer, met vorst wordt het spannender etc. Dit is allemaal nog wel te overzien, 20 dagen is best lang.

Het spannende is echter dat startaccu's geen goeie verbruiksaccu's zijn, die zijn beter bekend als tractieaccu's (voor rolstoelen, golfkarretjes etc). Je startaccu gaat sneller stuk als je hem elke week weer leegzuigt.

Bij zo'n 4 ritjes per week of meer zou ik me er geen zorgen over maken, ook niet met sporadisch een paar weken afwezigheid. Voor een weekendauto zou je kunnen kijken naar een AGM accu, een extra accu of een druppellader.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers met een forumprofiel mogen berichtenplaatsen. Nog geen forumprofiel? Maak die dan hier aan.