OPEL Meriva A koelvloeistof verdwijnt maar komt terug zodra ik start.

Gepost door Mit 7484572 
Goeiemiddag, ik ben eigenaar van een meriva A uit 2004. Auto heb ik een dikke jaar nu. Auto mee op vakantie geweest en rijd heerlijk. Alleen heb ik sinds een tijdje een probleem of eigenlijk 2 problemen die misschien met elkaar te maken hebben.

1. Ik hoor een geluid van de passagierskant. Dit hoor ik pas als mijn temperatuur(meter) omhoog gaat. Meestal na 8 minuten –> dan krijg ik ook pas warme lucht binnen. Het is een geluid van water dat plonst. Je hoort het heel duidelijk als ik afrem.

Ik heb gekeken naar koelvloeistof meteen na het uitstappen en er zat koelvloeistof in(warme motor). Alleen wilde laatst olie bijvullen en toen zag ik opeens dat koelvloeistofhouder helemaal leeg was.(koude motor) Als ik bijvul raak ik op de 1 of andere manier koelvloeistof kwijt. Maar het valt niet op de grond. Dit blijft volgens mij in systeem. Is dit een probleem? Hoe kan ik dit oplossen? Om onnodige kosten te besparen bij de garage is jullie expertise van harte welkom.
Dit betekent dus dat als ik motor aanzet er koelvloeistof in de houder komt en als motor koud is de koelvloeistof verdwijnt.
Ps heb in zomer 2019 airco vloeistof erin laten zetten en deze lekte een beetje op de terugweg(vloeistof aan kant van passagier) van mijn vakantie. Kan dit het probleem zijn?

2. Motorolie doe ik 300ml per 2 weken in. Ik krijg heel snel een melding dat ik moet bijvullen. Vooral als ik de snelweg opga dan is het minder dan 2 weken. Ik rijd meestal in de binnenstad ongeveer 40-50km per dag.bedankt
Als er koelvloeistof verdwijnt en je ziet geen lekkage en tevens geluid van water hoort is het waarschijnlijk borrelen in het koelvloeistofreservoir wat kan duiden op een lekke koppakking.
Als je lekkage van de airco aan de bijrijderskant hebt zal dit waarschijnlijk condenswater geweest zijn. In de airco zit namelijk gas en geen vloeistof, dus dit kan niet met druppels gaan lekken.
Als ik het terug reken rijdt je 250 km/week, je vult 300 ml of meer olie per 2 weken is dus een verbruik van 1 liter olie op 1500 kilometer.
Dat is wel heel erg veel.
Het koelvloeistofverlies en het olieverbruik samen kan wel eens op een kostbare reparatie uitdraaien.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers met een forumprofiel mogen berichtenplaatsen. Nog geen forumprofiel? Maak die dan hier aan.