Hevig schudden bij optrekken tussen 70-90 km/uur - 2007 Honda CRV

Gepost door Thijs 5528099 
Hallo,

Ik heb een 2007 Honda CRV 2ltr benzine AWD met 122.000 km op de teller. Sinds enkele maanden heb ik een probleem dat de auto behoorlijk schudt als ik optrek tussen 70-90km/uur. Boven de 100 en onder de 60 km/u merk ik eigenlijk niks. Het is geen trilling die in het stuur merkbaar is, maar het is echt schudden van de auto en lijkt van onder de auto te komen en is met name aan de linkerkant wat heftiger te voelen. De hele auto schudt echter mee. Sinds het probleem zijn de onderstaande reparaties verricht:

- Nieuwe banden, gebalanceerd en uitgelijnd.
- Remklauwen voor vervangen (deze lieten de voorwielen niet vrij draaien en waren ook niet meer af te stellen zonder dat deze aanliepen)
- Onderdeel bij schokdempers linksvoor vervangen

Bovenstaande was nodig, want aan vervanging toe of simpelweg kapot. Echter het schudden blijft.

Ik heb vanuit een garage een advies gekregen om de aandrijfassen voor te vervangen, maar ik trek dat in twijfel aangezien er geen trilling in het stuur is. Zelf zat ik te denken aan een probleem met de homokineet of wellicht een probleem in het differentieel. Wel opvallend voor zo'n lage KM stand, maar niet onmogelijk. Herkend iemand dit probleem? Ik kom er online namelijk niet uit...

Thijs
Motorsteunen hebben we gecheckt. Motor kantelt gelukkig niet meer dan verwacht en zit stevig vast. Motorsteun zelf ook. Trillingsdemper aandrijfas moesten we maar eens gaan checken. Bedankt voor de suggestie!
Aandrijfas kan je checken door tijdens het trilllen de auto in neutraal te zetten.
Homokineten kan je checken door op een ruine terrein het stuur compleet naar links of rechts ste sturen en dan te luisteren naar knakkende geluiden. Geluid bij het links sturen is rechts defect en vise versa.

Dit zijn overigens niet helemaal een waterdichte methoden, maar geeft wel een indicatie.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers met een forumprofiel mogen berichtenplaatsen. Nog geen forumprofiel? Maak die dan hier aan.