Seat Ibiza (6J) FR: elektrische spiegels klappen geregeld terug bij inklappen

Gepost door Arwin 
Beste liefhebbers,

Ik ben in het bezit van een Seat Ibiza FR Bocanegra uit 2009. Sinds een aantal maanden ondervind ik problemen met het elektrisch inklappen van de buitenspiegels. Anders gezegd klap ik de spiegels dus na de rit elektrisch in middels de schakelaar in de deur. Wat er vaak echter gebeurt, is dat de spiegels na het inklappen direct weer uitklappen. Ook lijken de spiegels soms ingeklapt te zitten, maar wanneer ik mijn deur vervolgens open klappen de spiegels weer open. Dit probleem ondervind ik nu een aantal maanden, maar het lijkt te verergeren. Soms sta ik ik minuten lang te klooien tot de spiegels een keer dicht blijven zitten. Gisteren is het zo erg geworden dat de spiegels nu zo goed als vast zitten in de uitgeklapte stand, ik krijg ze zo goed als niet meer elektrisch ingeklapt.

Hebben jullie hier misschien een oplossing voor? Ik heb geen storingslampjes branden en ook de raammotoren lijken naar behoren te fungeren. Overigens heb ik een aantal dagen geleden de auto uitgelezen met een OBD2 tool, deze gaf geen foutmeldingen. Ook al moet ik zeggen dat het geen VCDS was, maar slechts een algemene OBD2 diagnostic tool. Ik heb al veel gezocht op internet, maar ik heb tot nu toe niet veel nuttigs kunnen vinden.

Alvast bedankt!
Ik denk dat ze door vervuiling of aanslag vastlopen.

Al ingespoten op de draaiende punten met WD40?
Gaat het met regen wel altijd goed?
En als je een beetje helpt met je handen met draaien? (Het kan links en/of rechts zijn)
Is inmiddels gelukt! Ik heb de schakelaar er eens uitgehaald, deze heb ik vervolgens open gemaakt en een aantal kleine bolletjes die hierin zaten, zaten niet op de juiste positie. Deze heb ik weer goed neergezet en het probleem is opgelost! Blijft enigszins losjes zitten allemaal, denk dat het verplaatst is door het te hard dichtgooien van de deur o.i.d.

1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 29-06-2020 19:43 door Arwin.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers met een forumprofiel mogen berichtenplaatsen. Nog geen forumprofiel? Maak die dan hier aan.