Dealersoftware Honda

Gepost door knowyourphone 
Ik ben aan het rond kijken voor mijn eerste auto nu is mijn oog gevallen op een Honda maar ik zou graag alles zelf willen onderhouden en repareren dus ook de software kunnen bijwerken en alles programma met de dealer software iemand enig idee hoe ik hier aan kan komen?
Re: Dealersoftware Honda
24-03-2020 12:25
Ik zou hier heel duidelijk de regel "If it ain't broken..." toepassen. Zomaar even software upgraden kan ook flink misgaan, zelfs met de juiste software.

Volgens mij zijn ze verplicht de software beschikbaar te stellen, als er echter een dure licentie aan de 'diagnose software' hangt heeft het als particulier weinig zin.

Ik zou eerst een met de reguliere OBD software beginnen.
inderdaad, ik zou hier niet zomaar mee rommelen.

service interval resetten en zo heb je vaak geen speciale tools voor nodig. Voor beetje uitlezen is een fatsoenlijke OBD tool ook prima. Maar wil je ook allerlei canbus componenten de firmware gaan updaten en zo zou ik niet aan beginnen, zeker niet als je geen klachten hebt.
Oké dat begrijp ik allemaal maar wat zou dan een goed alternatief zijn waar ik dan de meeste dingen mee kan doen zoals bijvoorbeeld nog wel sleutels kan programmeren en actuatoren kan aansturen voor Honda?
Re: Dealersoftware Honda
24-03-2020 23:29
Je klinkt als mijn zwager die aan een hobby begint door eerst de hele winkel leeg te kopen.

Stel dat je gewoon 8 jaar rijdt met dat ding en enkel basaal onderhoud hoeft te doen?
Je wou graag een dievencursus?
Quote
knowyourphone
zoals bijvoorbeeld nog wel sleutels kan programmeren en actuatoren kan aansturen voor Honda?

Waarom zou je dat willen doen?
Re: Dealersoftware Honda
25-03-2020 08:33
Misschien wil hij er een limo van maken en 4 extra deuren met sloten toevoegen. big smile smiley
Quote
Gullwing
Quote
knowyourphone
zoals bijvoorbeeld nog wel sleutels kan programmeren en actuatoren kan aansturen voor Honda?

Waarom zou je dat willen doen?

inderdaad, waarom? de kans dat je dat nodig hebt is nihil, zeker bij een honda. Moet je dan wel een keer een sleutel bij gemaakt hebben is het goedkoper om dit te laten doen dan dure specialistische apparatuur er voor aan te schaffen.
Oké dank jullie wel voor de handige tips.
En opzich als je student autotechniek bent vind ik het interessant om te weten hoe mijn auto werkt maar nogmaals bedankt voor de input1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 25-03-2020 22:22 door knowyourphone.
Quote
knowyourphone
Oké dank jullie wel voor de handige tips.
En opzich als je student autotechniek bent vind ik het interessant om te weten hoe mijn auto werkt maar nogmaals bedankt voor de input

Zoek dan een auto die nog niks met software te maken heeft.
Dan leer je tenminste diagnosticeren.
Aan de computer hangen heeft weinig nut als je de basis al niet onder de knie hebt.
Dan ben je alleen een onderdelen-vervanger die het gek vind dat het probleem niet opgelost is na vervanging daarvan. winking smiley
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers met een forumprofiel mogen berichtenplaatsen. Nog geen forumprofiel? Maak die dan hier aan.