Schoonmaken onderkant polyester sloep

Gepost door unkown 5775133 
Goedemorgen!

Niet helemaal een auto vraag maar ik denk toch stiekem dat hier wel mensen zitten die raad weten met mijn vraag winking smiley

Ik ben sinds een paar weken de trotse eigenaar van een OudHuijzer 471 Tendersloep. Heb deze boot tweedehands gekocht en hij heeft nogal lang in het water gelegen. De "bovenkant" van de boot is al aardig schoon maar aan de onderkant zit zo n hardnekkige laag met aangekoekt/ingevreten vuil dat ik het er niet af krijg. Heb al met mijn K7 hogedrukreiniger geprobeerd maar het lukt niet. Ook kwam ik dit artikel tegen: [www.telegraaf.nl]
Heb Radiant Zep gekocht maar dit is meer om kleine krasje weg te kunnen poetsen maar niet voor dit hardnekkige aangekoekte vuil; dat lukt er niet mee.

Ik heb een stukje al met een groene schuurspons gedaan maar ontzettend veel spijt van want er blijven allemaal krassen achter als ik dat gebruik.

Wat is DE aanpak om de onderkant en waterlijn weer brandschoon te krijgen? Wil het graag zelf doen en de boot er niet voor wegbrengen.gr.
je zou het eens met APC in een verdunning van 1 op 5 (of eventueel nog iets sterker 1 op 2) kunnen proberen.

En mogelijk dat je hier nog wat vindt wat kan helpen:
[www.carclean.com]
Als het bootje in zoetwater heeft gelegen dan eens varen in zout water waren zoveel mogelijk, en andersom ook natuurlijk. De natuur lost het op big smile smiley
Leuk bootje.

Ik zou toch maar even langsgaan bij een bedrijf wat hierin is gespecialiseerd. Je kunt aan de gang gaan met huis-tuin-keuken middeltjes maar die kunnen misschien nog wel meer kwaad dan goed doen.

Mijn ervaring is dat er vaak bedrijven zijn die goede tips kunnen geven en eventueel zelfs de materialen kunnen leveren die hiervoor nodig zijn. Je hoeft het niet te laten doen.
Zoek eens op "antifouling verwijderen". Met de verfkrabber aan de slag is de meest gangbare oplossing. Het gezegde is niet voor niets: "koop een boot en werk je dood". Uiteraard zijn er ook chemische goedjes te koop die meer of minder effectief zijn.
Er zijn verschillende methodes. Je kunt het proberen met groene biotex opgelost in een emmer warm water, en schrobben met een goede borstel. Het werkt ook met zout water.

En heb je geen zin in geschrob ga langs bij een grote botenzaak, die spuiten de bodem in met een speciale bodem/ algenreiniger (dit middel is (vaak) agressief om die reden staan ze nooit op de trailer) en spuiten de boot een krachtige hoge drukspuit op een speciale afspuitplek schoon.
Is de gelcoat nog wel in orde het polyester niet bros?
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers met een forumprofiel mogen berichtenplaatsen. Nog geen forumprofiel? Maak die dan hier aan.