Geen vermogen Nissan primastar

Gepost door Janine 8931028 
Ik heb een Nissan primastar 1.9 DCI 82 pk L1 H1. Is het zelfde als een Renault traffic, alle onderdelen zijn van een Renault

Nadat me auto 2 weken had stil gestaan starten ik de auto en leek het alsof k een geluid hoorde, maar door de radio en blower kon k het niet goed horen en dacht dat k het ook mis kon hebben omdat t verder niet meer hoorbaar was. Toen k weg wou rijden viel de auto uit en dacht k dat k gewoon de koppeling te snel op liet komen, maar het bleek dat de auto geen vermogen meer heeft. Bijna vol gas op 1 km kwam die uiteindelijk rond de 30 km per uur ( alsof ie in noodloop draait) uit de versnelling komt ie wel gewoon op toeren en draait ook mooi stationair.
Bij de garage uit laten lezen maar gaf geen fout melding en hij zou zo niet weten wat het zou kunnen zijn. Zelf ook nog een keer uitgelezen naar niks qua meldingen ook niets op het dashboard.
Met me zwager de slangen gecontroleerd en de slang naar de intercooler zat iets olie in, alle stekkertjes losgemaakt en gecontroleerd maar niks bijzonders tegengekomen.
Ook hebben we de radiateur vervangen, want die lekte iets. Na dat we dit allemaal hebben gedaan is het eigenlijk alleen maar erger geworden en rijd ie nu alleen nog maar op de koppeling en komt ie in ze vrij ook niet meer goed op toeren.

Heeft iemand hier ervaring mee of ideeën wat het zou kunnen zijn?
Inspuiting of lucht toevoer. Onbelast kan de motor wel draaien, maar vermogen leveren bijna niet.
Brandstoffilter al gecontroleerd/vervangen?
Bedankt voor jullie reactie

Kan het dan te maken hebben met de verstuivers of de egr klep? De egr klep hebben we wel schoongemaakt daar zat een laag zwarte troep op wat droog was.
En als er bij je inspuit of luchttoevoer iets niet goed is hoort er dan geen lampje te branden of een foutcode te krijgen?
Hij is trouwens van 2006

En olie, brandstof en luchtfilter zijn vervangen.
Ik heb zelf een priester van 2007 deze stoterd bij optrekken en waneer je bvb een viaduct of oprit op moet al brandstof filter vervangen en brandstof reiniger on de tank gedaan en v power diesel getankt maar nog geen resultaat de diagnose geeft aard storing computer aan en af en toe stoort de egr klep (contact uit en weer aan deze is weg) wie heeft hier ervaring mee
Sorry priester moet primastar zijn
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers met een forumprofiel mogen berichtenplaatsen. Nog geen forumprofiel? Maak die dan hier aan.