Golf 4/ automaat / achteruit reageert niet

Gepost door Anonieme bezoeker 
Anonieme bezoeker
Golf 4/ automaat / achteruit reageert niet
07-06-2013 13:27
Goedemiddag,

ik heb een Golf 4 2.3 v5 (benzine), automaat, ik heb een probleem met achteruit rijden.
In de ochtend, als ik de auto voor het eerst weer start, duurt het misschien 5 min voordat ik op zijn achteruit kan, vooruit geen enkel probleem.
als de achteruit eenmaal weer reageert, dan heb ik voor de rest van de dag geen problemen ermee.
ik dacht eerst dat de auto warm moest worden voordat het reageert, maar dat is dus niet het geval.

Hoop dat iemand van jullie ervaring hier mee heeft of weet wat het zou kunnen zijn?

bedankt alvast!!
Hoe is het onderhoud van de bak geweest? Regelmatig olie ververst? Meestal zijn dit soort klachten de eerste aanwijzing dat de bak binnenkort stukgaat, maar als ie nooit onderhoud heeft gehad is er vaak nog wat te redden door olie verversen/spoelen.
Voortaan achteruit inparkeren dan. winking smiley
Anonieme bezoeker
Re: Golf 4/ automaat / achteruit reageert niet
07-06-2013 13:52
bedankt voor je reactie, de auto was inderdaad heel slecht onderhouden,heb hem net 2 maanden, alles is verschoont inmiddels qua olie, alle filters, bougies etc.
De auto doet het zeker goed nu, in tegenstelling in het begin.
dus ik heb de kans dat de bak nog kapot kan gaan? of doordat alles is gedaan, dat ik nog kans heb dat ik die kosten heb gered? hoe kom ik hierachter?
Maar is de automaatolie ook ververst? Dat wordt vaak niet gedaan (bewust of onbewust). Als ie het na het verversen nog steeds niet goed doet, zou het nog eens kunnen helpen om de automaat echt te spoelen bij een automatenspecialist. Als dat ook niet helpt, zul je een revisie moeten laten doen.
Anonieme bezoeker
Re: Golf 4/ automaat / achteruit reageert niet
07-06-2013 14:06
nee dat hebben ze niet gedaan, ik ga zoiezo terug naar de garage.

bedankt zover!!
Automaten hebben de neiging om snel te reageren op verouderde bakolie. Zeker geen onverstandige keuze om eens te vervangen als dat nog niet is gebeurt. Ook kan het zijn dat het pijl wat te laag staat. Versnellingsbakken hebben olie nodig. Liever teveel dan te weinig.

Veel automaten (ECHTE automaten, niet van die handbakken met een automatisch mechanisme) gaan op zich best lang mee. Ook zonder regulier onderhoud. Verouderde of verkeerde (of helemaal geen) olie kan echter wel voor veel ellende en problemen zorgen. Als je er op tijd bij bent is het vervangen alleen vaak al voldoende. helpt dat niet, is de bak waarschijnlijk stuk aan het gaan.

Het feit dat je bak even moet opwarmen (niet dat 5 minuten veel is) voor het probleem verdwijnt, duid nog duidelijker op problemen door de olie.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 07-06-2013 14:20 door Pobresh.
Anonieme bezoeker
Re: Golf 4/ automaat / achteruit reageert niet
07-06-2013 14:24
ontzettend bedankt! ik hoop dat dat het zal zijn!
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers met een forumprofiel mogen berichtenplaatsen. Nog geen forumprofiel? Maak die dan hier aan.

close