Opel-forum-topic-dinges-geval.com Part LXXIII

Gepost door Astra F 
Quote
brg
Quote
AsconaGT
Quote

En ik reken met 250 EUR/week.

alleen aan boodschappen? eye popping smiley (dus niet uit eten of iets) , dus 1000 euro per maand? dat vind ik echt serieus veel.

Alleen wekelijkse boodschappen, tussendoor dagelijks naar de bakker voor vers brood, tussendoor nog iets halen dat niet kan wachten tot de wekelijkse boodschappen... exclusief budget om buitenshuis te eten natuurlijk winking smiley

Bij voorbeeld gisteren thuis de eerste keer dit jaar verse asperges gegeten, 2 schaaltjes van 10 EUR/stuk.
Moot kabeljauw erbij van 10 EUR.
Doosje Hollandaise saus, stokbrood, peterselie en flesje witte wijn erbij. Da's dus al 40 van de 250 EUR winking smiley

Voor een Ierse ribeye mag je in de winkel ook al gauw 10 EUR per persoon rekenen...
En als ontbijt elke dag 3 stukken fruit; rekening loopt ook al gauw op.

En dan ben ik al geruime tijd gestopt met snoepen, scheelt een heel stuk op de wekelijkse warenhuisrekening winking smiley

Ja jullie Belgen zijn natuurlijk ook ontzettende Bourgondiërs, heerlijk thumbs up

Nederlanders kopen het liefst alles lekker makkelijk in de supermarkt, het liefst in de aanbieding voor de laagst mogelijke prijs. Ga je naar een echte bakker/slager/groenteboer dan smaakt het vaak toch een stuk beter zoals Gerwin ook al zegt. Wellicht iets duurder, maar ook een veel betere prijs/kwaliteit verhouding. Wij proberen het ook steeds meer te doen.

Afgezien van dat is de supermarkt in België dus wel een stuk duurder begrijp ik. Nu is er bij ons al jaren een supermarktoorlog aan de gang, dus opzich kan ik dat wel begrijpen.
Quote

Ga je naar een echte bakker/slager/groenteboer dan smaakt het vaak toch een stuk beter zoals Gerwin ook al zegt.

de bakker absoluut, daar halen wij ook alleen het brood. De slager proef je ook echt, ik heb er jaren gewerkt, maar het is ook echt wel duur. Dermate duur dat we daar niet heel vaak komen, meer als er een gelegenheid is. De groenteboer hebben wij wel in het dorp maar daar kom ik echt nooit. Ik vind de poelier ook altijd erg lekker grinning smiley

Maar supermarktprijzen liggen hier relatief laag. En wat ook zo is, is dat de supermarkten over het algemeen erg fraai zijn. Mooie schappen, mooie verlichting, koffiehoek en zeer uitgebreid assortiment. Dat is in het buitenland vaak wel anders. Vooral in Amerika schrok ik echt van de prijzen voor fatsoenlijk eten bij een gewone supermarkt.
Wij hebben er voor gekozen beiden maandelijks een percentage van ons loon op een gezamenlijke rekening te storten, waar we de meeste zaken mee betalen.
Eind v/d maand komt er dan weer een saldo op de rekening. Maar daar ging eind vorige maand al zo'n deel af aan WOZ/afvalstoffenheffing/rioolaanslag ed. dat de "spaarruimte" wel totaal weg was. Daarbij vroeg ik me ook af wat er maandelijks aan kosten zijn.

Dat heeft B eens netjes samen gevat, maar dan schrik je echt wat je aan kosten hebt. Zeker TV/internet en mobiel abonnement (en dan heeft B geen dure) is best een kostenpost.
En dan verbaas je je er ook idd. over wat je aan boodschappen uit geeft. Het valt mij juist op dat vlees en fruit echt duur is geworden. Zakje appels, € 2,50 bij de Aldi. Netje manderijnen, € 2,- bij de Aldi (waarbij je ook nog een deel van die dingen wegggooit).
Quote

Wij hebben er voor gekozen beiden maandelijks een percentage van ons loon op een gezamenlijke rekening te storten, waar we de meeste zaken mee betalen.

Precies zo doen wij dat ook inderdaad.

Ik denk altijd van 'ach, zolang alles een beetje in evenwicht is geloof ik het wel' grinning smiley B is daar wel anders in, die wil precies weten waar alles naar toe gaat tot op de euro nauwkeurig kijkt ze dat 2x per jaar helemaal na. Niet dat ze het niet wil uitgeven, we doen genoeg leuke dingen of kopen dingen die niet noodzakelijk zijn, Alleen ze wil alleen gewoon wel weten waar het allemaal blijft En dat is, zoals ruud zegt, nog wel eens confronterend. Ze schrikt ook wel eens wat ik aan bouwmarkt dingetjes koop voor klusjes rondom huis grinning smiley Ik wil dat eigenlijk helemaal niet weten. net als de autokosten grinning smiley al valt dat hier heel erg mee
Wij hebben de financiën nog aardig apart, boodschappen gaan idd van de gezamenlijke rekening. Dus dat principe herken ik smiling smiley
En in deze tijd schiet het sparen wel op, al bestellen we toch wel regelmatig wat eten. Maarja, geen vakanties spaart ook behoorlijk wat uit!
Gezamenlijke rekening waarop we beiden volgens draagkracht stortten, zijn we mee gestopt toen H. opnieuw ging studeren.

Edit:
de stamgasten van dit topic hebben het kunnen lezen, de rest heeft hier geen zaken mee, dus maar gewist.
1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 03-03-2021 08:42 door brg.
Hier met z’n 5en komen we ongeveer op €175 per week aan boodschappen en brood van de bakker en een wekelijks frietje.
We zijn niet echt Bourgondiërs, broodje pindakaas met sambal is al heel speciaal smiling smiley
De autokosten zijn sinds de leasert ook heel stabiel, en ook de mobiele abo’s en internet/tv komen we niet boven de €100 uit (we hebben 4 mobiele abo’s en gewoon 150/150mbit glasvezel en zelfs espn in het tv abonnement)
Dus ja, waar gaat de rest heen?

Moet wel zeggen dat zorgverzekering echt een grote kostenpost is geworden. (2x 155 per maand en 2x 35 eigen risico want beide chronisch ziek dus altijd prijs = 380 per maand. Da’s meer dan de hypotheekrente..)
Ik ga mijn maandelijkse kosten/uitgaven maar niet opnoemen want dan barst ik spontaan in huilen uit. grinning smiley
( geen inkomen = alles is duur! winking smiley )
Als ik Fer zo hoor dan klinkt het in verhouding wel een beetje als hier bij ons. Dat stelt mij dan wel weer gerust grinning smiley

Quote

Dus ja, waar gaat de rest heen?

Dat vraagt B hier ook vaak af, en vandaar dat ze dat dus nakijkt. We pinnen alles dus het is vrij goed na te kijken waar het naar toe gaat. Helaas klopt het altijd allemaal wel grinning smiley

Ik hoor ook vaak mensen zoals barri die in coronatijd veel meer sparen, maar dat valt hier ook tegen. Komt ook omdat we wel gewoon op vakantie zijn gegaan en een auto hebben gekocht. En door veel tijd ook wat klusjes rondom huis aangepakt wat wel wat geld kost elke keer. Hier word dus niet meer of minder gespaard in coronatijdKreeg trouwens gisteren wel een hele gave baan aangeboden, NIet dat ik actief op zoek ben, zit prima nog waar ik nu zit, maar toch maar wat meer info gevraagd omdat de functie echt wel past. nu ik wat meer info heb gekregen is het een werkgever waar ik absoluut niet wil werken. Aantal collega's van mij hebben daar gewerkt. Allemaal het zelfde verhaal. Zit een Amerikaanse eigenaar boven en dat drukt behoorlijk in het reilen en zeilen daar. Mijn broer die op mij lijkt en mij dus goed kent komt er ook geregeld als toeleverancier, die had ik gebeld, ook het zelfde verhaal in grote lijnen. Dan kan ik er gewoon niet meer objectief naar kijken. Ze bellen mij straks, ze waren heel enthousiast, maar dat gaat hem niet worden.
Quote

Wij hebben de financiën nog aardig apart, boodschappen gaan idd van de gezamenlijke rekening.
Zo begonnen wij ook, in eerste instantie voor de uitstapjes.....toen de vakantie en daarna het huishouden.
Maar je loopt al snel tegen kosten aan die je moeilijk aan één persoon kunt toeleggen. Bijvoorbeeld dat B vanaf mijn huis meer reiskosten had als vanaf haar vorige woonplaats. Moet ik haar daar alleen voor laten opdraaien? En zaken als elektra/WOZ belasting/water ed. gebruiken we nu ook samen.
Dit jaar hebben we er dan ook voor gekozen om "alles" samen te betalen, enkel grote/bijzondere zaken bekijken we per situatie.

Quote

Moet wel zeggen dat zorgverzekering echt een grote kostenpost is geworden. (2x 155 per maand en 2x 35 eigen risico want beide chronisch ziek dus altijd prijs = 380 per maand. Da’s meer dan de hypotheekrente..)
Herkenbaar. Zelf ook de laatste 2-3 jaar wat klachten gehad waardoor ook telkens mijn minimale eigen risico verbruikt is. Dat i.c.m. een medium pakket zorgverzekering en dan de zaken waar telkens een eigen bijdrage vereist is tikt dat echt giga aan. Dan berust ik me altijd maar in de gedachte dat ik met een redelijk inkomen niet mag klagen, maar wat zal de zorg voor de minder bedeelden een grote kostenpost zijn.

Heb ook echt het idee dat we daar in NL helemaal mee doorgeschoten zijn sinds de privatisering. Onlangs voor een check letterlijk 5 min bij de oorarts in de stoel gezeten ivm chronische gehoorgangproblemen, krijg je nadien een rekening van 118 euro. eye popping smiley En dat voor 5min! Dan kom ik op een uur-tarief van € 1.296,-.
En ja, ik snap dat het gebouw, apparatuur, onderhoudsabbo's, receptioniste en schoonmaakster ook betaald moeten worden.

En als ik dan zie dat ze een ziekenhuis bij ons midden in de binnenstad bouwen (meest dure grond), je moet parkeren in een (dure) parkeergarage en het pand opzich al een kunstwerk is. Afgezien van alle kunst en designinrichting die je in/rondom het gebouw tegen komt, dan vind ik dat ze in NL de plank echt mis slaan en mochten we best een beetje meer van de Duitse functionele bouw mee nemen om alles betaalbaar te houden.
Zorgverzekering is inderdaad vrij duur. Ik krijg een deel betaald door mijn werkgever en heb maximaal Eigen Risico, maar M heeft iets chronisch en is dus elk jaar het ER kwijt. Er zijn wat uitzonderingsregeltjes, maar daar valt ze buiten (minimaal 1 nacht per jaar opname bijvoorbeeld. Bij de laatste operatie, 2013, zou ze moeten blijven tot ze om 20u zeiden: ga maar naar huis. Net open gesneden en dan 110km in de auto naar huis. Dat was echt niet te doen).
Maarja, we hebben gelukkig geen problemen met alles betalen, dat is het belangrijkst! OZB, afvalstoffenheffing etc heb ik voor het eerst ook in één keer betaald, kwam nu net mooi uit.
Quote

Ik hoor ook vaak mensen zoals barri die in coronatijd veel meer sparen, maar dat valt hier ook tegen. Komt ook omdat we wel gewoon op vakantie zijn gegaan en een auto hebben gekocht. En door veel tijd ook wat klusjes rondom huis aangepakt wat wel wat geld kost elke keer. Hier word dus niet meer of minder gespaard in coronatijd

Hier ook niet hoor. Tuurlijk gaat er minder op aan uitjes en etentjes maar de rest gaat gewoon door. Nu is er wat ruimte voor andere dingen zeg maar..smiling smiley
We hebben bijvoorbeeld ook nog wat gepeperde rekeningen gehad voor o.a. zorgkosten van mijn vrouw en ook vel spul voor de kids weer moeten aanschaffen. Het spul groeit wel door..Het wil wel op..winking smiley

Quote

Wij hebben de financiën nog aardig apart, boodschappen gaan idd van de gezamenlijke rekening. Dus dat principe herken ik smiling smiley
En in deze tijd schiet het sparen wel op, al bestellen we toch wel regelmatig wat eten. Maarja, geen vakanties spaart ook behoorlijk wat uit!

Bijzonder. Jullie zijn toch ook al getrouwd? Is natuurlijk een keuze maar hoor het niet vaak dat stellen de financiën dan nog gescheiden houden.
Wij hebben gauw de extra rekeningen opgezegd. Je betaalt tegenwoordig veel geld voor die betaalrekeningen en voor het overzicht vinden wij het veel prettiger als alles via een rekening gaat.

Ik heb er weer een klusje bij. Ik word penningmeester van onze EHBO vereniging. Weer lekker ouderwets boekhouden..smiling smiley


Gisteren deze binnen gekomen. Met alle blikjes kreeg ik de auto nog steeds open als ik ernaast stond. Toen deze maar besteld en nu is ie niet meer open te krijgen.

20210302_154610 by Rob de Vries, on Flickr1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 03-03-2021 08:43 door rjthefrisian.
Ik heb inderdaad gezien dat zorgverzekering een enorme slok kost.
Zelfs als ik mijn adres naar Nederland overbreng, blijf ik op dat vlak gelukkig onder de Belgische regelingen; je betaalt je in BE wel blauw aan belastingen, maar gezondheidszorg is er erg goed geregeld.
Trouwens, hoe meer info ik samenzoek, hoe meer ik ervan overtuigd ben dat mijn S90 me zuur opbreekt als ik mijn adres in Nederland zet, waarbij ik dan zowel in BE als in NL belast word (waarbij ik de Nederlandse bijtelling moet in aanmerking nemen voor het berekenen van mijn Nederlands belastbaar loon).
Toch eens een specialist inzake grensoverschrijdende belastingen een onderzoekje laten doen; kost wel wat, maar dan kom ik niet voor verrassingen.
Aangezien in principe mijn zoon in mijn Belgische woning komt wonen, kan ik mijn adres gerust ook in België houden, wonen we officieel allemaal samen.
Wij hebben het wel gescheiden, Beiden storten een deel naar rato voor de vaste lasten. Daar worden de gezamelijke dingen van gekocht, en dat werkt voor beiden prima. We houden zo beiden meer dan voldoende over voor hobby/kleding etc. en als er iets groots gekocht moet worden dan delen we die kosten gewoon. Fiets voor L, nieuwe kast.. etc.etc.

Nu we de eerste volle maand in onze nieuwe woning zitten kan ik jullie ook het heuglijke nieuws brengen dat we er netto € 268,- op voorruit gaan iedere maand. Dat ook direct weer gespaard wordt, want ja.. Niets te doen nu. De keuze om straks naar 1 auto te gaan zal ook nog wat besparing opleveren dus zo kunnen we mooi voor een nieuwe badkamer sparen zonder ons regliere spaarbudget aan te spreken. Als het straks iets meer vrijheid geeft dan gaan we proefrijden met een Clubman, 3 serie en 1 serie. smiling smiley Ben beniewd smiling smiley
Quote

Kreeg trouwens gisteren wel een hele gave baan aangeboden, NIet dat ik actief op zoek ben, zit prima nog waar ik nu zit, maar toch maar wat meer info gevraagd omdat de functie echt wel past.

Dat is het mooiste toch? Zo ben ik altijd nog van werkgever veranderd. Soms moet je ook gewoon eens het proces ingaan en alles aanhoren, wordt je een stuk wijzer van en dan kan je ook wat beter duiden wat jezelf waard bent (of vind).
Overstappen blijft altijd spannend, houd dat ook in je achterhoofd. Zeker als je ergens al erg lang zit kan dat een flinke drempel zijn winking smiley

Quote

Zo begonnen wij ook, in eerste instantie voor de uitstapjes.....toen de vakantie en daarna het huishouden.
Maar je loopt al snel tegen kosten aan die je moeilijk aan één persoon kunt toeleggen. Bijvoorbeeld dat B vanaf mijn huis meer reiskosten had als vanaf haar vorige woonplaats. Moet ik haar daar alleen voor laten opdraaien? En zaken als elektra/WOZ belasting/water ed. gebruiken we nu ook samen.
Dit jaar hebben we er dan ook voor gekozen om "alles" samen te betalen, enkel grote/bijzondere zaken bekijken we per situatie.

Het inkomen verschild hier nogal. Dus alles wat gezamenlijk is gaat van de gezamenlijke rekening, waar ik een flink stuk meer op in leg. Plus dat ik ook regelmatig nog wel wat uit eigen zak betaal voor ons gezamenlijk of mijn vriendin. Maakt allemaal niet zoveel uit.
Alles op één hoop, kan ik niet. Dan koop ik nooit meer iets duurs, bijv andere motor, omdat het gezamenlijk geld is.

Quote

Maarja, we hebben gelukkig geen problemen met alles betalen, dat is het belangrijkst! OZB, afvalstoffenheffing etc heb ik voor het eerst ook in één keer betaald, kwam nu net mooi uit.

Dat doe ik al jaren. Ik weet nog dat vooral OZB/afvalstoffen flink tegenviel het eerste jaar. Net in mijn eerste huis, letterlijk alles nieuw aangeschaft en de puntjes op de i gezet. Vervolgens knalde die aanslag op de deurmat, dat was even zuur big smile smiley
Ik heb diverse spaardoelen aangemaakt (ING) en zet dus maandelijks zorgverzekering en OZB opzij en betaal het in 1x per jaar, doet op de een of andere manier toch iets minder pijn dan smiling smiley

Quote

Ik heb er weer een klusje bij. Ik word penningmeester van onze EHBO vereniging. Weer lekker ouderwets boekhouden..smiling smiley

Ben ik ook al weer wat jaartjes bij onze vereniging. Ik weet nog steeds niet of ik het nou leuk vind of toch eigenlijk niet. Een opvolger is er ook niet echt, dus ik blijf maar plakken big smile smiley

Quote

Gisteren deze binnen gekomen. Met alle blikjes kreeg ik de auto nog steeds open als ik ernaast stond. Toen deze maar besteld en nu is ie niet meer open te krijgen.

Ben benieuwd of en hoe snel je aan de extra handeling gaat wennen.
Mijn autosleutels liggen nooit in de buurt van een buitendeur en zit meerdere muren verwijderd van de auto, dus dat helpt afdoende hoop ik. Koste wel wat opvoeding bij de vrouw, maar die houd zich er ook netjes aan inmiddels. Vooral de YouTube filmpjes waarin ze letterlijk in 5 tellen een auto stelen deden het kwartje laten vallen.
Overigens wordt bij Ford het signaal van de sleutel na 40 seconden onderbroken als de sleutel niet bewogen heeft.

Quote

Toch eens een specialist inzake grensoverschrijdende belastingen een onderzoekje laten doen; kost wel wat, maar dan kom ik niet voor verrassingen.
Aangezien in principe mijn zoon in mijn Belgische woning komt wonen, kan ik mijn adres gerust ook in België houden, wonen we officieel allemaal samen.

Volgens mij verdien je de kosten van zo'n specialist snel genoeg terug. Ik heb in het verleden wel klanten gehad die auto's met buitenlands kenteken rijden omdat hun bedrijf (of een vestiging daarvan) in het buitenland stond, dus het kan wel. Ik ben echter geen fiscalist, dus weet het ook niet van de hoed en de rand.

En dat laatste, dat lijkt me wel enigszins een grijsgebied? Kan een specialist je vast ook meer over vertellen drinking smiley
@Rob: inderdaad getrouwd en alles op één hoop, maar in praktijk doen we het toch anders omdat dat ons het beste bevalt.

Mooi tasje voor je sleutel, wel jammer dat zoiets nodig is. Ben wel blij dat ik geen keyless entry heb. Aan de andere kant, de auto staat toch wel 15 meter van huis vandaan.

@Joost: als de bedrijfscultuur je niet aan staat dan moet je er zeker niet aan beginnen idd.
Quote

Mijn autosleutels liggen nooit in de buurt van een buitendeur en zit meerdere muren verwijderd van de auto, dus dat helpt afdoende hoop ik.

heeft geen enkele zin. Die systemen van dieven zijn zo krachtig dat ze het hele huis door gaan.

Klinkt wel stom, maar mijn auto is verzekerd, krijg de aanschafwaarde terug als hij binnen 3 jaar word gestolen. En daarna is de auto al minder interessant om te stelen zover dat nu al is. Wil ik daarom elke keer dat spul in die tasjes toen?

Ik vond het bij mijn renault wel mooi, handmatig op slot is ook alleen handmatig openen. Ik had dat zo aangeleerd zodat hij niet keyless geopend kan worden. Bij mijn huidige auto werkt dat helaas niet zo. Ik heb ook niet zo heel veel met dat systeem. Wel geinig maar zeker geen must-have voor mij, zeker gezien het diefstal risico.
Quote
B Real
Ik heb in het verleden wel klanten gehad die auto's met buitenlands kenteken rijden omdat hun bedrijf (of een vestiging daarvan) in het buitenland stond, dus het kan wel. Ik ben echter geen fiscalist, dus weet het ook niet van de hoed en de rand.

Buitenlands kenteken is geen enkel probleem.
Ik werk in België, voor een Belgische werkgever en al mijn professionele kilometers worden in België verreden.
Probleem is het private gebruik waarvoor in BE een zeer gunstige belastingregeling geldt (in 2020 een belastbaar voordeel van 3.500 EUR) en waarvoor ik in NL onder de bijtelling zou vallen (25% op cataloguswaarde?).
Quote
B Real

Het inkomen verschild hier nogal. Dus alles wat gezamenlijk is gaat van de gezamenlijke rekening, waar ik een flink stuk meer op in leg. Plus dat ik ook regelmatig nog wel wat uit eigen zak betaal voor ons gezamenlijk of mijn vriendin. Maakt allemaal niet zoveel uit.
Alles op één hoop, kan ik niet. Dan koop ik nooit meer iets duurs, bijv andere motor, omdat het gezamenlijk geld is.

Precies dit is de reden dat wij het ook gescheiden hebben, Ik koop ook geregeld zaken voor de 7 en de motor. K heeft zo een dure hobby niet en dat vind ik dan niet terecht. Werkt overigens prima.

@Rob, als het werkt is het top!
ik heb net als ruud, beide storten we geld naar ratio op de gezamelijke rekening. Daar betalen we het meeste van van huis, belasting en kinderen.

Wat ik over hou op mijn eigen rekening besteed ik aan dingen die louter voor mijzelf zijn zoals tennis, brandstof of als ik onzinne of dure dingen wil kopen grinning smiley
Hier in de straat rijd ook iemand op duits kenteken. Hij gebruikt de auto alleen zakelijk (duitse werkgever), privegebruik gaat veel gezeur opleveren met o.a. bijtelling volgens hem maar ook over BPM afdracht, wegenbelasting die niet afgedragen word terwijl de auto prive gebruikt word in NL door een NL persoon. Het schijnt dat je de auto dan als huurauto kunt registeren dat je dan in NL er mee weg komt maar is ook niet helemaal waterdicht.

Ik weet ook niet precies wat de regels zijn, gevoelsmatig lijkt het altijd een beetje grijs gebied smiling smiley
Quote

Mooi tasje voor je sleutel, wel jammer dat zoiets nodig is. Ben wel blij dat ik geen keyless entry heb. Aan de andere kant, de auto staat toch wel 15 meter van huis vandaan.

Ik wil niet meer zonder. Ik vind het ideaal! Zo instappen en rijden. Moet echt weer wennen als ik bij de C3 de sleutel weer tevoorschijn moet halen, de auto moet openen en de sleutel in het contact moet stoppen.

En ik stop alleen s nachts de sleutel in het hoesje. Ik nam altijd al de autosleutel mee naar boven..nu doe ik dat in een hoesje.
Quote
brg
Quote
B Real
Ik heb in het verleden wel klanten gehad die auto's met buitenlands kenteken rijden omdat hun bedrijf (of een vestiging daarvan) in het buitenland stond, dus het kan wel. Ik ben echter geen fiscalist, dus weet het ook niet van de hoed en de rand.

Buitenlands kenteken is geen enkel probleem.
Ik werk in België, voor een Belgische werkgever en al mijn professionele kilometers worden in België verreden.
Probleem is het private gebruik waarvoor in BE een zeer gunstige belastingregeling geldt (in 2020 een belastbaar voordeel van 3.500 EUR) en waarvoor ik in NL onder de bijtelling zou vallen (25% op cataloguswaarde?).

25% was tot bouwjaar 2016, sindsdien is het 22% (afgezien van hybrides/EV's). 22% van de fiscale waarde (= +/- cataloguswaarde) tel je bij je brutoloon op. Over je brutoloon betaal je belasting. Tot 68.508 is dat 37,1%, alles daarboven gaat tegen 49,5%.

Auto van 50.000eu kost je in de hoogste schaal dus grofweg bruto 11.000eu bijtelling, wat netto circa 5.500eu per jaar is. (50.000 x 22% x 49,5%). Verschil van 2.000eu per jaar met België is aanzienlijk, maar valt mij dan nog nee eerlijk gezegd.

Ik kan het mis hebben, maar ik dacht echt dat het mogelijk zou moeten zijn om een auto in jou geval dan buiten de bijtelling te laten als je in België loon geniet. Maar zoals gezegd kan een goede fiscalist je dat exact berekenen en uitleggen
Quote
B Real
Auto van 50.000eu kost je in de hoogste schaal dus grofweg bruto 11.000eu bijtelling, wat netto circa 5.500eu per jaar is. (50.000 x 22% x 49,5%). Verschil van 2.000eu per jaar met België is aanzienlijk, maar valt mij dan nog nee eerlijk gezegd.

Volgens AW kostte de wagen destijds 56.500 EUR, dan gaat belasting al richting de 6.150 EUR.

En enige correctie over de Belgische regeling:
Ik betaal belastingen op "een voordeel van 3.500 EUR" (je moet dat bedrag dus vergelijken met 56.500 x 22% = 11.430 EUR),
dus aan een marginale schijf van 55% is dat 1.900 EUR.
We spreken dus al meteen over een verschil van 4.250 EUR belastingen winking smiley1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 03-03-2021 10:58 door brg.
Ah ja, dat zet wel in iets ander perspectief. Dan is een auto van de firma echt een koopje in België!
Ze zeggen in nederland toch wel eens dat belgie een belastingparadijs is grinning smiley Je hebt ook van die dure wijken vlak over de grens waar louter nederlanders wonen omwille van de belastingen.
G*dzamme ik ben even van slag...kreeg zojuist update van vriend van mij over vriendin van ons die met Corona in UMCG ligt.
Het gaat erg slecht met haar. Er is besloten om de baby vroegtijdig te halen om haar longen meer ruimte en lucht te geven.
Helaas heeft dit weinig impact gehad en is haar situatie verder verslechterd en ligt ze nu in coma en aan de beademing.
Met de baby lijkt alles goed te gaan maar wat zullen ze in een rollercoaster zitten. Aan de ene kant ben je vader geworden en aan de andere kant ligt je vrouw te vechten voor haar leven.
Ben er echt even kapot van.... ook omdat wij hier bijna in dezelfde situatie terecht waren gekomen. Gelukkig herstelden de longen van mijn vrouw zich wel.
Lastige is dat ze verderop wonen en ik ook weinig kan betekenen ivm Corona.
Vriend van mij heeft ook effe geen tijd om te bellen omdat hij heel druk is met regelzaken en hun dochter van 2.
We appen sporadisch dus wat.
Quote
rjthefrisian
Quote

Ik hoor ook vaak mensen zoals barri die in coronatijd veel meer sparen, maar dat valt hier ook tegen. Komt ook omdat we wel gewoon op vakantie zijn gegaan en een auto hebben gekocht. En door veel tijd ook wat klusjes rondom huis aangepakt wat wel wat geld kost elke keer. Hier word dus niet meer of minder gespaard in coronatijd

Hier ook niet hoor. Tuurlijk gaat er minder op aan uitjes en etentjes maar de rest gaat gewoon door. Nu is er wat ruimte voor andere dingen zeg maar..smiling smiley
We hebben bijvoorbeeld ook nog wat gepeperde rekeningen gehad voor o.a. zorgkosten van mijn vrouw en ook vel spul voor de kids weer moeten aanschaffen. Het spul groeit wel door..Het wil wel op..winking smiley

Quote

Wij hebben de financiën nog aardig apart, boodschappen gaan idd van de gezamenlijke rekening. Dus dat principe herken ik smiling smiley
En in deze tijd schiet het sparen wel op, al bestellen we toch wel regelmatig wat eten. Maarja, geen vakanties spaart ook behoorlijk wat uit!

Bijzonder. Jullie zijn toch ook al getrouwd? Is natuurlijk een keuze maar hoor het niet vaak dat stellen de financiën dan nog gescheiden houden.
Wij hebben gauw de extra rekeningen opgezegd. Je betaalt tegenwoordig veel geld voor die betaalrekeningen en voor het overzicht vinden wij het veel prettiger als alles via een rekening gaat.

Ik heb er weer een klusje bij. Ik word penningmeester van onze EHBO vereniging. Weer lekker ouderwets boekhouden..smiling smiley


Gisteren deze binnen gekomen. Met alle blikjes kreeg ik de auto nog steeds open als ik ernaast stond. Toen deze maar besteld en nu is ie niet meer open te krijgen.

20210302_154610 by Rob de Vries, on Flickr
Ow, zoiets zoek ik ook nog! Niet omdat ik bang ben dat mijn auto gejat wordt, maar omdat ik al een paar keer gehad heb dat de achterklep open stond. Of ik heb per ongeluk het knopje op de afstandsbediening in gedrukt, of er is een kat onder de sensor heen gelopen. De auto heeft op best grote afstand de sleutel in de gaten en geeft dan aan dat de sensor actief is, dan kan best vanuit huis al gebeuren.
@Rob

Wat een drama!!! eye popping smiley
Duimen dat het allemaal goed komt thumbs up
En inderdaad, in deze tijden voel je jezelf machteloos, je kan vrienden niet gaan helpen of steunen.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 03-03-2021 11:57 door brg.
Quote
B Real
Ah ja, dat zet wel in iets ander perspectief. Dan is een auto van de firma echt een koopje in België!

Daarin geef ik je volledig gelijk.
daarom ook rijden zo'n 770.000 werknemers in België met een "salariswagen".
Quote
rjthefrisian
G*dzamme ik ben even van slag...kreeg zojuist update van vriend van mij over vriendin van ons die met Corona in UMCG ligt.
Het gaat erg slecht met haar. Er is besloten om de baby vroegtijdig te halen om haar longen meer ruimte en lucht te geven.
Helaas heeft dit weinig impact gehad en is haar situatie verder verslechterd en ligt ze nu in coma en aan de beademing.
Met de baby lijkt alles goed te gaan maar wat zullen ze in een rollercoaster zitten. Aan de ene kant ben je vader geworden en aan de andere kant ligt je vrouw te vechten voor haar leven.
Ben er echt even kapot van.... ook omdat wij hier bijna in dezelfde situatie terecht waren gekomen. Gelukkig herstelden de longen van mijn vrouw zich wel.
Lastige is dat ze verderop wonen en ik ook weinig kan betekenen ivm Corona.
Vriend van mij heeft ook effe geen tijd om te bellen omdat hij heel druk is met regelzaken en hun dochter van 2.
We appen sporadisch dus wat.
Dat is is inderdaad heftig! En dan zijn er nog steeds mensen die zeggen dat het maar een griepje is ... Ik snap dat je het daar moeilijk met hebt.
Quote

Het inkomen verschild hier nogal. Dus alles wat gezamenlijk is gaat van de gezamenlijke rekening, waar ik een flink stuk meer op in leg. Plus dat ik ook regelmatig nog wel wat uit eigen zak betaal voor ons gezamenlijk of mijn vriendin. Maakt allemaal niet zoveel uit. Alles op één hoop, kan ik niet. Dan koop ik nooit meer iets duurs, bijv andere motor, omdat het gezamenlijk geld is.
Dat verschil in inkomen hebben wij ook, dus ook gezocht naar een goede verdeelsleutel. Uiteindelijk wil ik niet op de laatste tientjes kijken, maar het gevoel moet goed zijn. Dat vind ik belangrijker als geld. In de toekomst wanneer we privé geld in een huis steken, wil ik ook vastleggen wat we er beiden in leggen. Ik hoop dat we lang gelukkig blijven, maar wil wel zeker hebben dat wanneer het toch ooit mis zou gaan ik wel recht heb op mijn deel.

Maar alles op één rekening, nee....dat wil ik ook niet om dezelfde reden als jij aangeeft. Mocht die Cascada er ooit komen als 3e auto, dan kan ik niet van B verlengen dat zij meebetaald omdat ik hem zo graag wil. Dan wil ik dat zelf kunnen bekostigen.

Standaard hobbýs zoals lidmaatschap gaat wel van de gezamenlijke rekening. Immers, als dat haar gelukkig maakt heb ik er indirect ook belang bij. Het is elkaar ook veel gunnen.
Quote

In de toekomst wanneer we privé geld in een huis steken, wil ik ook vastleggen wat we er beiden in leggen. Ik hoop dat we lang gelukkig blijven, maar wil wel zeker hebben dat wanneer het toch ooit mis zou gaan ik wel recht heb op mijn deel.

Da's een moeilijke.
Veelal doet de vrouw iets meer in het huishouden dan de man (poetsen, strijken, was en plas, koken, kinderen opvoeden).
Dit is een enorme inbreng in natura die bij een eventuele verdeling ook in rekening moet gebracht worden.
Quote

Maar alles op één rekening, nee....dat wil ik ook niet om dezelfde reden als jij aangeeft. Mocht die Cascada er ooit komen als 3e auto, dan kan ik niet van B verlengen dat zij meebetaald omdat ik hem zo graag wil. Dan wil ik dat zelf kunnen bekostigen.

Ik kijk er wat vanop dat veel van jullie de financiën zo gescheiden houden; zelf als je getrouwd of geregistreerd bent. Zeker als dat is om zaken wel aan te kunnen schaffen.
Wij doen alles in overleg en als we een grote aankoop doen staan we daar allebei achter. Dat zal er af en toe eens toe leiden dat je niet kunt kopen wat je zelf graag wilt maar ook met gescheiden rekeningen zou ik zoiets ook altijd met mijn vrouw overleggen. Het zou voor mij niet goed voelen richting mijn vrouw als ik een motor of auto koop van mijn eigen geld terwijl zij dat helemaal niet kan betalen.

Wij hebben er ook bewust voor gekozen omdat onze inkomens nogal verschillen. Ik verdien ruim drie keer zoveel als mijn vrouw en het zou totaal niet eerlijk zijn. We mikken alles op een hoop en betalen daarmee alle vaste lasten, speren we en wat er over blijft geven we (voor de grote uitgaven in overleg) uit.
In het begin hadden we ook gescheiden rekeningen maar daar was ik gauw klaar mee. Onnodige rompslomp en kosten en lastiger om het overzicht te bewaren.
@Rob, dat is een keuze he, voor ons werkt ons systeem goed. smiling smiley gelukkig maar smiling smiley
Eens hoor en die respecteer ik ook. Maar had het niet verwacht...thumbs up
Misschien ben ik daarin nog wat traditioneler. En misschien ook omdat ik in de financiën zit en het graag in de hand houdt en het mijn vrouw geen drol interesseert..winking smiley
Als de pinpas het maar blijft doen..smiling smiley

Bevalt het trouwens een beetje op jullie nieuwe stekkie?
Ik vind het ook heerlijk, ik kan aan de auto's uitgeven wat ik wil, zonder overleg smiling smiley

Quote

Wij hebben er ook bewust voor gekozen omdat onze inkomens nogal verschillen.
Dat herken ik ook. De hypotheek betaal ik bijvoorbeeld volledig zelf, de rest is wel een beetje in verhouding. Maarja, dat maakt me ook niet uit. Het gaat redelijk 'organisch' zo, en dat is het belangrijkst.

Ik snap Ruud ook wel: straks gaan we nog denken dat hij zelf een ** P*** heeft! Nu kan ie zeggen dat die van B is grinning smiley grinning smiley
Ow wauw dat bericht had ik even gemist. Wat heftig zeg. sad smiley
Ja, gescheiden rekeningen of gezamenlijke rekeningen, grote luxe-aankopen overleg je samen.

Zes jaar geleden zag ik de Kaminari te koop staan terwijl H. - in verpleegopleiding - net een driedaagse schooluitstap had.
Ik heb gewacht tot ze op vrijdagavond terug was en dan zijn we samen naar de showroom gereden.
En samen beslist dat de NA kon vervangen worden door de NC (terwijl ik die wel helemaal alleen betaald heb).

Idem voor de A5.
We zijn intussen getrouwd maar de keuze om de NC door een A5 te vervangen werd gezamenlijk genomen na een gezamenlijke proefrit waarbij we beiden een stuk gereden hebben (ook al heb ik die ook helemaal alleen betaald).
** Oef, tussen de vele reacties door Rob zijn verhaal gemist. Maar sjezus zeg.....wat een bizarre situatie sad smiley**
Kan me voorstellen dat dit erg hard bij jullie binnen komt. Sterkte.....
@Rob, ja bevalt meer dan prima hier. Wel nog een hoop werk waar ik ook nog even een paar weken vrij voor moet plannen in het voorjjaar, maar we zjin al meer dan gewend!
Quote

Ik snap Ruud ook wel: straks gaan we nog denken dat hij zelf een ** P*** heeft! Nu kan ie zeggen dat die van B is grinning smiley grinning smiley
Jij snapt 'm grinning smiley Troost is dat ze ze daarvoor een Twingo 2 had, en dat vind ik nog lelijkere auto's ..... dus ik kan hier mee leven grinning smiley Maar het zal mijn auto echt nooit worden, dat brommerige 3-cylinder TSI blokkie. Wanneer je ook gas geeft, het bromt en schud altijd net alsof je te laag in toeren zit. Maargoed, dat was bij de Corsa C van m'n zus destijds niet anders.
Wij houden houden onze inkomens ook gescheiden en zijn daarom ook op huwelijkse voorwaarden getrouwd. Mijn vrouw was partner in een bedrijf en we wilden niet dat problemen bij het bedrijf invloed zouden hebben op ons privéleven. Het huis en de familieauto zijn daardoor volledig door mij betaald.
Helaas denkt de belastingdienst daar nu anders over, ondanks dat ik 100% van de hypotheekrente betaal had ik volgens iemand binnen de belastingdienst maar 50% af mogen trekken omdat we een gemeenschappelijk huishouden hebben... Het ligt nu bij de mensen die er verstand van hebben, maar dit had ik nog niet eerder gehoord.

Om toch nog over Opel te hebben, sinds gisteren is mij radio zo dood als een pier. Geen geluid, scherm zwart, geen bluetooth of wifi en het scherm achter het stuur meld "audio uit". Kon er ook nog wel bij, maandag gaan ze daar ook naar kijken als hij toch bij de dealer is voor een nieuwe distributie riem etc.
@ Rob, wat een ontzettend heftig verhaal!
Wij hadden destijds begrepen dat een zwangere vrouw niet extra kans liep om Covic op te lopen, maar uiteraard kun je het wel gewoon krijgen. Als je het dan hebt dan moet het lichaam dus én een baby laten groeien én keihard vechten tegen zo'n virus, pittig! (understatement)
Ik hoop van harte dat ze er weer volledig bovenop komt.

@ EVV, het houdt niet op met de Insignia. Ondanks de garantie, kom je inmiddels niet op een punt dat je er een beetje klaar mee bent?
Quote
B Real
@ EVV, het houdt niet op met de Insignia. Ondanks de garantie, kom je inmiddels niet op een punt dat je er een beetje klaar mee bent?
Eigenlijk wel een beetje. Op deze manier gaat de plezier er wel van af en ga ik me afvragen wat er allemaal nog meer stuk gaat als de garantie voorbij is. Ik ben al wel een beetje aan het kijken geweest of er een vergelijkbare ergens te koop wordt aangeboden maar dat valt tegen. Ik heb nu best wat leuke opties er op zitten, met niet teveel kilometers tegen een nette prijs. Ik heb maar één vergelijkbare gevonden.
De vraag is wel of mijn vertrouwen nu niet dusdanig laag is dat ik wel weer een Insignia wil. Ik vind het een fijne auto, maar dit soort problemen... Ik begin wel spijt te krijgen dat ik de vorige weg gedaan heb...
@EVV, inderdaad het is toch geen goedkoop model/merk, dat deze problemen aanhouden is meer dan vervelend lijkt me.

Auto/motorgerelateerd, gisteren een andere uitlaat voor de motor binnengekregen grinning smiley. Van het weekend maar eens even kijken of ik tijd heb om die eronder te plakken en kijken of het een acceptabel geluid is smiling smiley Er zitten dempers in, maar wel minimaal zag ik al. Ben benieuwd. Meer geluid dan de 7 zal hij waarschijnlijk niet maken denk ik smiling smiley
Quote

Wij hadden destijds begrepen dat een zwangere vrouw niet extra kans liep om Covic op te lopen, maar uiteraard kun je het wel gewoon krijgen. Als je het dan hebt dan moet het lichaam dus én een baby laten groeien én keihard vechten tegen zo'n virus, pittig! (understatement)
Ik hoop van harte dat ze er weer volledig bovenop komt.

Dat werd bij ons ook gezegd maar geloof er geen snars van. Binnen onze kenniskring en collega's ken ik nu al vier zwangere vrouwen die Covid hebben gekregen.
Ook mijn, destijds zwangere, vrouw en ik waren maart vorig jaar ziek (mijn vrouw dubbele longontsteking). Ze wilden mijn vrouw eerst niet testen en na een paar weken uiteindelijk wel en was het negatief. Maar wij denken dat dat veel te laat was en Covid niet meer was te traceren. Maar dat we het wel hebben gehad.

Een zwangere vrouw heeft een verminderde weerstand dus het lijkt me ook niet meer dan logisch dat je het sneller kan krijgen.
De impact is daarentegen wel verschillend. Maar dat geldt ook voor "normale" mensen.

Ik heb vandaag nog geen update gehad. Maar gisteravond was de update dat het met de zes weken te vroeg geboren baby gelukkig goed gaat.
Met de vrouw gaat het gewoon slecht. In coma gebracht, aan de beademing en op de buik gelegd. Echt afwachten hoe het gaat verlopen en of het lichaam weer gaat herstellen.

Het gaat ons hier niet in de koude kleren zitten en heb ook veel moeite om me te concentreren en niet aan hun te denken. Vreselijke situatie.

Quote

Om toch nog over Opel te hebben, sinds gisteren is mij radio zo dood als een pier. Geen geluid, scherm zwart, geen bluetooth of wifi en het scherm achter het stuur meld "audio uit". Kon er ook nog wel bij, maandag gaan ze daar ook naar kijken als hij toch bij de dealer is voor een nieuwe distributie riem etc.

Op het Astra forum heb ik gelezen dat de schermen ook geregeld uitvallen of gaan storen. Ik heb ook al eens een vastloper gehad maar dan was het contact uit, even wachten en weer starten en hij deed het weer. Maar daar is Opel niet uniek in. Hoor het bij andere merken ook wel.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 04-03-2021 13:45 door rjthefrisian.
Quote
Corsa 20SEH
@EVV, inderdaad het is toch geen goedkoop model/merk, dat deze problemen aanhouden is meer dan vervelend lijkt me.
Klopt, originele prijs was vanaf 37000€, en dan nog een paar opties (en dat is de Duitse prijs). Ik hoop dat als dit opgelost is, ik verder geen problemen meer ga hebben, maar ik ga zeker mijn garantie verlengen als het jaar afgelopen is.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers met een forumprofiel mogen berichtenplaatsen. Nog geen forumprofiel? Maak die dan hier aan.