Lamborghini Countach LPI 800-4

Gepost door Passchier 
Heel erg gaaf! Bijna al die gelimiteerde oplages van lambo de afgelopen jaren zien eruit als rijdende tondeuses. Deze is weer wat meer clean, en toch agressief van lijn, zoals een Lamborghini hoort te zijn. Wat mij betreft.

Echter, ik heb het gevoel dat deze hommage een beetje het midden tussen het prototype, de lp400 en de lp500 en 5000qv probeert uit te stralen. Ik denk dat het een nog krachtiger ontwerp had kunnen zijn als het sec een herinterpretatie van een van de versies was geweest. En dan bij voorkeur een vroege versie.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 13-08-2021 20:55 door DeeTwee.
Ik vind hem sierlijk voor een moderne Lamborghini maar als hommage vind ik hem tegenvallen. Ik zou dan iets verwachten dat minstens zo adembenemend van vormgeving was als het origineel destijds. Of zou zoiets niet meer kunnen?

Ik zie in elk geval hier niet massaal posters van op jongensslaapkamers opgehangen worden zoals dat met het origineel vast wel het geval was.
Heel gaaf! Leuk ook de verwijzing naar de periscoop van het origineel in de vorm van een panoramadak. Enige wat ik mis zijn de vierkante luchtinlaten op de schouders. Die zijn nu iets te clean.
Erg zuiver ontwerp, sterk geïnspireerd op het oorspronkelijke maar toch voldoende eigenheid.
Mooi bv. Hoe ze typische wielkastuitsnijding van Gandini niet letterlijk kopiëren maar je toch het gevoel krijgt naar het origineel te kijken.
Ook het interieur heeft niet het geweldig drukke van de Urus bv.
Gewoon goed gedaan;
Ik vind m een tikkie te gladjes en te afgerond. Vooral de rug. Ik mis daar de uitstekende air intakes.
Komt zo eerder over als een doorontwikkeling van de diablo sv (het gefacelifte model).
Had liever gezien dat ze die inlaat in de deur/achterscherm hadden weg gelaten , dan was ie iets evenwichtiger geweest denk ik.
Is het een limited of gewoon productiemodel?
Quote
Passchier
Ik vind m een tikkie te gladjes en te afgerond. Vooral de rug. Ik mis daar de uitstekende air intakes.
Komt zo eerder over als een doorontwikkeling van de diablo sv (het gefacelifte model).

Dat vind ik nu net niet. De Diablo was een flauw afkooksel van de Countach, afgerond en teveel uitgerokken.
De airitakes maken helemaal geen deel uit van het oorspronkelijke ontwerp, die waren een spijtige noodzakelijke toevoeging. Ik vind dat die de zuiverheid van het ontwerp verstoorden. Bij de nieuwe versie zijn we vervangen door de sleuven in de deuren. Ook erg aanwezig maar m.i. Minder storend voor de globale lijn van de wagen. Aerodynamisch lijkt mij dat ook een betere oplossing (al ben ik helemaal geen specialist op dat vlak).
Quote
caspervc
Is het een limited of gewoon productiemodel?
Limited productiemodel winking smiley 112 stuks worden ervan gebouwd.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers met een forumprofiel mogen berichtenplaatsen. Nog geen forumprofiel? Maak die dan hier aan.