FAW Hongqi E-HS9

Gepost door L Breevoort 
FAW Hongqi E-HS9
04-12-2020 15:22
Hongqi, het premium automerk van FAW en bekend van de zwarte staatslimousines, maakt de laatste jaren een enorme opmars door. Nog niet zo lang geleden verkocht het merk zo'n 10.000 auto's per jaar, dit jaar moeten het er meer dan 200.000 worden. Gisteren ging het langverwachte topmodel in de verkoop, de E-HS9. Dit is een volledig electrische SUV met indrukwekkende afmetingen, Range Rover plus een beetje. De wagen is overgoten met Hongqi's opzichtige designelementen, zoals de sierstrip over de motorkap, de imponerende grill en een weelderig high-tech interieur.

De wagen komt vooralsnog met 1 aandrijflijn bestaande uit een electromotor voor en achter, die gezamenlijk 550 pk en 750 Nm leveren. Daarmee zoeft het meer dan 2,5 ton wegende gevaarte in 4,9 seconden naar 100. De range is afhankelijk van de uitvoering 460 tot 510 km (NEDC). Verder pakken de Chinezen uit met Level 3 autonomie, een full-color HUD en een hele rits schermpjes in het interieur.

De 5209x2010x1731 mm grote wagen staat op een eigen ontwikkeld platform. De wielbasis van 3110 mm geeft voldoende beenruimte achterin, ook als je geen Chinese lichaamsbouw hebt. In de basisversie zit een achterbank, de topversies zijn 4-zitters met 18-voudig verstelbare stoelen zetels achterin.

Prijzen van 510.000 tot 730.000 yuan, omgerekend iets van €65.000 - €91.000,-

Dit Hongqi premium geprots geweld is een risico voor Audi, BMW en MB.
Jaar na jaar wordt China belangrijker voor die 3, zo bleek andermaal in November waarin de Chinese autoverkoop door het dak ging.

Die afhankelijkheid werd vandaag nog aangehaald op AutomobilWoche, een Duits periodiekje.
Inderdaad, Hongqi is een frontale aanval op het Duitse premium segment. De Audi e-tron gaat binnenkort ook in Chinese productie voor vergelijkbare prijzen als deze E-HS9. Maar laten we eerlijk zijn, qua "over-the-top allure" moet de Audi het ver afleggen tegenover deze Hongqi.
Re: FAW Hongqi E-HS9
11-12-2020 09:12
Hij komt naar Nederland! smiling bouncing smiley thumbs up

Quote

Nu het goede nieuws: de Hongqi E-HS9 komt naar Europa. De SUV wordt als eerste in Noorwegen aangeboden waar distributeur zich over de elektrische SUV buigt. FAW Group heeft ook plannen om de rest van Europa van Hongqi's te voorzien. Hongqi bevestigt aan AutoWeek dat het ook plannen heeft om de E-HS9 in Nederland aan te gaan bieden. Hongqi is actief op zoek naar Nederlandse dealers om een samenwerking mee aan te gaan. Verwacht ook zeker niet dat het bij de E-HS9 blijft. Hongqi geeft al aan dat het op termijn ook compacte en middelgrote SUV's en sedans in Europa wil gaan voeren.
[www.autoweek.nl]
Kind van mama Rolls en papa Escalade.
Als ie ouder wordt gaat ie vanzelf hoger op zijn pootje staan
Wat leuk! Toch wel het meest roemruchte nog bestaande Chinese automerk. Op de IAA Frankfurt vorig jaar zag ik nog het studiemodel staan, de E115.Sorry, alleen geregistreerde gebruikers met een forumprofiel mogen berichtenplaatsen. Nog geen forumprofiel? Maak die dan hier aan.