Rolls-Royce Ghost

Gepost door Wouter82 
Rolls-Royce Ghost
01-09-2020 16:20


Quote

Rolls-Royce presenteert nieuwe Ghost

Rolls-Royce opent na elf jaar het tweede hoofdstuk van de Ghost met deze geheel nieuwe generatie. Qua lijnenspel is het een feest - of eerder gala - der herkenning, onderhuids verandert er meer. De Rolls-Royce Ghost gaat zijn tweede generatie in en loopt voortaan nog meer in de pas met zijn grote broer, de Phantom. De nieuwe Ghost troont namelijk op een ingekorte variant van de aluminium basis van de Phantom en de Cullinan. Het aangepaste BMW 7-serie-platform van de vorige Ghost is dus niet meer. Hoewel deze nieuwe basis kleiner is dan bij zijn familieleden, groeit de Ghost alsnog aanzienlijk ten opzichte zijn voorganger. In vergelijking met de uitgaande generatie is deze nieuweling 89 mm langer (5,55 m) en 30 mm breder (2,15 m). Hoewel er onderhuids flink gesleuteld is aan de Ghost, betekent dat niet automatisch dat de rest van de auto ook rigoureus op de schop gaat. Qua lijnenspel is het duidelijk een forse evolutie van wat we kennen. De grote blikvangers zijn de herziene koplampen met rechthoekige indeling en agressiever vormgegeven voorbumper. Voor de achterkant van de luxe limousine geldt hetzelfde: de grote wijziging is de gewijzigde achterverlichting.

V12
Ook onder de motorkap van de Ghost treffen we een oude bekende: de van BMW afkomstige 6,75-liter V12 die de Phantom en Cullinan ook gebruiken. Het is de jongste versie van de N74-motor uit München, die dankzij twee turbo’s in de Ghost goed is voor 572 pk en 850 Nm. Het maximale koppel trekt hij er bij 1.600 toeren al uit. Dankzij de stijvere basis, een optimale 50/50 gewichtsverdeling en volledig nieuwe ophanging met verbeterde ‘Magic Carpet Ride’ moet de vierwielaangedreven Ghost volgens Rolls-Royce beter dan ooit aanvoelen. Horen zul je die twaalfcilinder in het interieur niet. De Britten zeggen namelijk liefst 100 kilo aan geluidsisolerend materiaal te hebben toegepast.

Sterrenhemel
In het weelderige interieur, te betreden via de elektrisch openende én sluitende deuren, valt vooral op dat er flink gegumd is op het dashboard. Het oogt aanzienlijk strakker en minimalistischer, met de optionele, oplichtende 3D ‘sterrenhemel’ naast het nieuwe infotainmentscherm als absolute eyecatcher. Precieze specificaties en het ongetwijfeld net zo indrukwekkende prijskaartje volgen later. De huidige Ghost kost in Nederland minimaal € 353.000.
[www.autoweek.nl]2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 01-09-2020 16:22 door Wouter82.
Ik kan er nog niet precies de vingen op leggen, maar ik vind hem vooralsnog tegenvallen. De neus lijkt wat weinig "eigens" te hebben behalve het chromen hekwerk en de achterlichten zijn wel erg Mercedes, zo taps omhoog weglopend.
Re: Rolls-Royce Ghost
01-09-2020 16:32
Niets nieuws aan ontwerp, grof, saai, lelijk, geen enkele poging ondernomen enige durf te tonen. Mist ook de grandeur van weleer, zal ongetwijfeld populair worden onder rappers en voetballers.
Prachtig, zéér stijlvolle Rolls !!
Voor de echte fijnproevers, want rappers en voetballers gaan nu voor de Cullinan.
Ziet er uit als een mix tussen de bestaande Ghost en de huidige Phantom. Mooie auto, niet opzienbarend.

Om de een of andere reden deed de combinatie koplampen/bumper me een klein beetje denken aan de Aston Martin Lagonda Vignale concept uit 1993.
Meer foto's: [www.motor1.com]

Ziet er stuk beter uit dan de Phantom met z'n rare neus. Interieur is er ook flink op vooruit gegaan al vind ik de climate control klusjes bij RR tikkie lomp1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 01-09-2020 17:06 door MCDubbellU.
Ghost Extended


[www.autoweek.nl]

Het oogt al beter als je hem niet in koelkastwit besteld...
Je kan de Ghost al configureren: [www.rolls-roycemotorcars.com] Heb wat opties aangeklikt:

Quote
MCDubbellU
Je kan de Ghost al configureren

Ja, mooi inderdaadthumbs upHad dan nog voor gele naafkapjes gekozen, dan zat er nog iets van samenhang in grinning smiley
Re: Rolls-Royce Ghost
02-09-2020 09:52
Ik vind dit wel een heel gaaf ding. Front van een 300C, achterkant van een E-klasse. En dan allemaal veel strakker getrokken. Wel een onwijs formaat zeg!

edit: ik heb het uiteraard niet over de fantastische configuratie van D Elzinga winking smiley winking smiley1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 02-09-2020 12:50 door Barri.
Haha D. Elzinga, wat verschrikkelijk.

OT: Ik mis echt een elektrische aandrijflijn. Dat past toch perfect bij een Rolls?
Wansmaak is ook smaak. cool smiley
Mooie bak. Mag je zo voor m'n deur zetten, geen bezwaar. thumbs up
Live @ Auto China Beijing:

Meer foto's: [price.pcauto.com.cn]
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers met een forumprofiel mogen berichtenplaatsen. Nog geen forumprofiel? Maak die dan hier aan.