Buick Enclave (CN)

Gepost door Curlew 
Buick Enclave (CN)
07-11-2019 19:51


Officiele foto's (van de luxe Avenir-uitvoering):Deze is dus NIET dezelfde auto als de Noord-Amerikaanse Enclave. Wel staan ze op hetzelfde platform maar staat de Chinese Buick op een verkorte wielbasis. Maar biedt nog altijd wel plaats aan 7 personen

Quote

Think of the Chinese Buick Enclave as the posh version of the upcoming Chevrolet Blazer XL, another model designed with the Asian market in mind. The interior looks upscale enough in Avenir configuration and features a six-seat layout in these photos with individual seats on the second row.

The 2020 Buick Enclave will offer a single engine choice in China, a 227 HP (230 PS) 2.0-liter turbocharged four-cylinder gasoline unit mated to a nine-speed automatic transmission. Base models will be front-wheel drive but all-wheel drive will be available as an option (likely standard on the Enclave Avenir). [www.carscoops.com]
Gek dat Buick ook zonder Opel nog steeds Opel designdingetjes gebruikt. Blijkbaar komt het Opel-design helemaal niet uit Duitsland, maar gewoon van GM.
Quote
GT 1973
Gek dat Buick ook zonder Opel nog steeds Opel designdingetjes gebruikt. Blijkbaar komt het Opel-design helemaal niet uit Duitsland, maar gewoon van GM.

Die conclusie vind ik een beetje vreemd. Opel gebruikt ook nog steeds dezelfde designdingetjes op bijvoorbeeld de Corsa. Opel en Buick hadden gewoon dezelfde huisstijl, zodat modellen moeiteloos konden worden uitgewisseld. Het staat in ieder geval als een paal boven water dat het design van de nieuwste Corsa niet van GM komt en toch past die auto nog moeiteloos bij de overige Opel-modellen en dus ook bij Buick. Met ingang van de nieuwe Mokka die volgend jaar verschijnt, zal Opel een iets andere koers gaan varen.

Deze Enclave ziet er op zich prima uit, maar ook als een product van 5-10 jaar geleden. Als de auto net zo liefdeloos ontworpen is als de Amerikaanse Enclave, voorspelt dat niet veel goeds. Neem aan dat het platform van de GMC Acadia is gebruikt, die de kortere wielbasis van hetzelfde platform als de Amerikaanse Acadia en Chevrolet Traverse gebruikt.
Re: Buick Enclave (CN)
07-11-2019 22:08
Quote

Blijkbaar komt het Opel-design helemaal niet uit Duitsland, maar gewoon van GM.

Lijkt mij ook. Net als dat er voor VW/Audi/Seat/Skoda hetzelfde team lijkt te zijn aangezien ze altijd precies dezelfde elementen overnemen
Als Opel verantwoordelijk was voor de ontwerpen van Buicks, dan zou Buick nu met de handen in het haar moeten zitten, want wie moet nou de Buicks ontwerpen? Maar blijkbaar gaat het zonder Opel gewoon op dezelfde voet voort. Ook wel gek dat een model van Opel vaak eerder als Buick verscheen: we moesten naar scoops van Buick kijken om te zien hoe een nieuwe Opel er uit zou gaan zien.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers met een forumprofiel mogen berichtenplaatsen. Nog geen forumprofiel? Maak die dan hier aan.