Renault EZ-Flex

Gepost door Wouter82 
Renault EZ-Flex
17-04-2019 22:00
Een concept, maar wel een waarvan er een aantal in de praktijk gaan rijden:Quote

Renault EZ-Flex: bestelbus voor de stad

Voor koeriers in de stad. Renault onthult al een poos studiemodellen onder het EZ-label. Een nieuwe bestelbus wordt nu naar voren geschoven en komt bij wijze van experiment bij twaalf Europese bedrijven terecht. Dit is de EZ-Flex. Met de EZ-Flex presenteert Renault een compacte bestelbus van 3,86 meter lang. In de breedte meet het voertuig 1,65 meter en in de hoogte blijft het meetlint bij 1,88 meter steken. Door een ‘slimme en compacte’ indeling van de cockpit, biedt de EZ-Flex achterin ruimte voor drie kubieke meter bagage. Het bestelbusje is volgens Renault puur ontworpen voor koeriersdiensten in drukke steden. Zo is de Renault met een draaicirkel van 4,5 meter erg wendbaar en wordt de cockpit zo ingedeeld dat de bestuurder gemakkelijk kan in- en uitstappen. Zoals te verwachten valt, wordt de EZ-Flex volledig elektrisch aangedreven. Renault deelt geen informatie over de specificaties van het accupakket, noch over de capaciteit van de batterijen, maar de compacte bus zou 100 kilometer ver op één acculading moeten komen. Als experiment krijgen twaalf bedrijven, verspreid over heel Europa, de komende twee jaar een EZ-Flex in gebruik. Het is nog niet bekend of daar ook een Nederlandse onderneming tussenzit. Het is niet het eerste EZ-model van Renault. Zo kennen we de EZ-Pro, EZ-Ultimo en EZ-Go. Daar ging het echter altijd om één concept-car. De EZ-Flex belandt als eerste echt op de weg. De bestelbus beleeft tijdens de VIA Technology-beurs in de Paris Expo Porte de Versailles zijn publieksdebuut.
[www.autoweek.nl]1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 17-04-2019 22:01 door Wouter82.
Re: Renault EZ-Flex
18-04-2019 08:09
Het lijkt een rechtstreekse concurent te zijn voor Streetscooter (die overigens al heel veel exemplaren hebben verkocht, inmiddels ook in NL). Ik moedig het aan!
De zoveelste gedeukte en slecht onderhouden Renault Master (met kapot roetfilter) die door het dorp heen stuiterd of een Streetscooter die met vergelijkbare laadruimte een stuk kleiner is en elektrisch voorbij komt - echt een heel verschil
Re: Renault EZ-Flex
18-04-2019 09:12
Leuk apparaat hoor. Lekker afwijkend en herkenbaar.thumbs up
Re: Renault EZ-Flex
18-04-2019 18:35
Dit is de toekomst, het verbaast me dat niet meer merken met zoiets komen. Ook één slag kleiner is echt markt voor, maar gek genoeg is het aanbod er niet echt. Chinees spul, het Franse Mega, het Poolse Melex en het Nederlandse Cargolev en Spijkstaal zijn de enige.

Best bijzonder overigens, die vakken aan de zijkant. Ben benieuwd of dat goed werkt voor dit gebruik.
Jaren terug werd er speciaal voor de posterijen een model gemaakt, de Fridolin. Gezien de hoeveelheid pakjes tegenwoordig moet er ook wel markt zijn voor weer zo'n model. DHL zag dat maar kon geen leverancier vinden. Nadat ze zelf met wat hulp iets gemaakt hebben, lijkt de concurrentie toch wakker te worden gelukkig.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers met een forumprofiel mogen berichtenplaatsen. Nog geen forumprofiel? Maak die dan hier aan.

close