Aston Martin DBS Superleggera (nieuw: Volante)

Gepost door Rutger DC 
Het topic voor de nieuwe DBS ontbrak nog.

Quote

Aston Martin DBS Superleggera: twee iconische namen, een auto
Autonieuws • 27 juni 2018 • Tekst: Bob Kroese

De iconische namen DBS en Superleggera keren terug op één auto. Aston Martin presenteert de DBS Superleggera, met 725 pk vermogen...

Maak kennis met de Aston Martin DBS Superleggera, het nieuwe topmodel van het Britse sportautomerk. De naam DBS keert terug op een auto die is gebaseerd op de DB11, maar daar zie je aan de buitenkant weinig meer van. De Italiaanse couchbuilder Touring Superleggera tekende het ontwerp van de nieuwe DBS. Opvallende elementen zijn de enorme, hoogglans zwarte grille en de aerodynamische toevoegingen. De dubbele diffusor en de achtervleugel zorgen mede voor een neerwaartse druk van 180 kilogram op topsnelheid.

Diverse nieuwe bodypanelen zijn gemaakt van koolstofvezel, waardoor het gewicht met 72 kilogram is afgenomen ten opzichte van de DB11. Wat overblijft is 1.693 kilogram. Onder de nieuwe motorkap schuilt de 5,2 liter V12 uit de DB11, die door Aston Martin is opgevoerd tot 725 pk vermogen en 900 Nm koppel. Accelereren van 0 naar 100 km/u kan in slechts 3,4 seconden en pas bij 339 km/u is de koek op. Een achttraps automaat van de Duitse specialist ZF verzorgt het schakelwerk.

Het onderstel is aangepast om een nóg betere mix van comfort en sportiviteit te kunnen bieden. Onder andere vernieuwde actieve dempers dragen hieraan bij. De 21 inch wielen zijn voorzien van Pirelli-banden, die specifiek voor de DBS zijn samengesteld.

De leveringen van de DBS Superleggera starten in het derde kwartaal van dit jaar. De Nederlandse prijs is nog niet bekend, maar reken op zo’n 330.000 euro.

Bron: [www.autokopen.nl]1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 24-04-2019 14:35 door Rutger DC.
Fantastisch mooi ding, zowel optisch als technisch! Helemaal in het rood geweldig
Live @ Paris Motor Show:

Meer foto's: [www.largus.fr]
Quote

Aston Martin DBS 59 op DBR1-racewagen geïnspireerd
Autonieuws • 3 november 2018 • Tekst: Ellen Kole

Personaliseringsafdeling Q by Aston Martin heeft een DBS Superleggera aangekleed, geïnspireerd op de Le Mans winnende DBR1-racewagen uit 1959. Slechts 24 stuks van deze DBS 59 gaan de verkoop in.

Met enige regelmaat laat de Aston Martin-dealer uit het Engelse Cambridge speciale uitvoeringen samenstellen. Nu wilde de dealer het topmodel DBS Superleggera in een klassieke aankleding, geïnspireerd op de iconische Aston Martin DBR1-raceauto die in 1959 de eerste en tweede plek veroverde in de 24 Uur van Le Mans.

De personaliseringsafdeling Q by Aston Martin liet zich dit geen twee keer zeggen en greep meteen naar de blikken Racing Green-lak. Dit combineert mooi met het glanzend zwarte carbon van het dak, de spiegels en andere onderdelen, net als met de bronzen detaillering van wielen, grille en achterspoiler.

Een tweede klassieke combinatie vinden we in het interieur: leder in obsidiaanzwart en kastanjebruin siert de stoelen, portieren en middenconsole. Het stikselpatroon lijkt regelrecht overgenomen te zijn uit de DBR1. Leuk is dat je een jaren '50 overall, een paar racehandschoenen en racehelm bij de auto cadeau krijgt. Ook een op maat gemaakte, bij het interieur passende kofferset, plus een autohoes horen bij de DBS 59.

De techniek van de DBS Superleggera is onaangeroerd. De Aston Martin DB 59 verschijnt in een oplage van slechts 24 stuks, 'voor elk (overwinnings)uur één'. Elk exemplaar is dan ook genummerd. De speciale DBS is alleen te bestellen bij de Aston Martin Cambridge-dealer. Over de prijs is niets bekendgemaakt. Ook al gaat het om enkele tonnen, de DBS 59 zal stukken bereikbaarder zijn dan de vijf ooit geproduceerde DBR1-exemplaren, die bij veilingen inmiddels 17,5 miljoen pond (zo'n 20 miljoen euro) opbrengen.Bron: [www.autokopen.nl]
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers met een forumprofiel mogen berichtenplaatsen. Nog geen forumprofiel? Maak die dan hier aan.