Kia Ceed (facelift 2021 @ p. 3)

Gepost door Rutger DC 
33 foto's: [www.motor1.com]1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 14-07-2021 09:55 door MCW5.
Ik zie geen GT-Line badge op de SW PHEV dus die normale versies krijgen ook die neus...? Vind het nogal in your face maar maakt de auto wel wat spannender. Die kleine neproosters in de achterbumper zijn nog steeds afschuwelijk. Ik vind het verder wel een sympathieke auto maar hoop dat er nog foto's komen van de hatchback in normale trim. Jammer dat het interieur grotendeels hetzelfde is gebleven. Afschuwelijk ontwerp.
Met de nieuwe logo's rondom kan ik leven en het dashboard is nauwelijks aangepast. De rest vind ik een achteruitgang, de achterlichtindeling van de Ceed GT Line/GT ronduit lelijk. De Proceed heb ik nooit mooi gevonden, de Ceed SW vind ik nog steeds de mooiste carrosserievariant en een van de beter geslaagde modellen in zijn segment. Dat is ook de bestverkochte carrosserievariant hier.
Na een weekje bezinken vind ik de neus geen verbetering. Ik zou de auto er niet om laten staan maar zou mij ook niet bezwaard voelen om met wat korting het uitlopende model te kopen. Ik vind de Ceed een prettig rijdende en vooral fijn zittende ruime auto. In tegenstelling tot @MCW5 vind ik het interieur zeer geslaagd, mooier dan mijn eigen Focus III en diens opvolger. Vooral de GT line met zijn fantastische stoelen.
De 1.0 driecilinder vind ik niet zo fijn lopen dan de 1.0 Ford Ecoboost. Het zou mooi zijn als Kia die 1.0 iets verfijnd heeft.
Quote
HarrieD
In tegenstelling tot @MCW5 vind ik het interieur zeer geslaagd, mooier dan mijn eigen Focus III en diens opvolger.
Interieur is zeker een sterk punt van de Ceed. Kwalitatief staat de Focus op gelijke hoogte imo, maar Kia is wél in staat het uitstraling mee te geven. Qua bediening vind ik de Focus wel een stuk beter, veel intuïtiever.
Daarbij komt dat ik een Kia Ceed SW mooier vind dan de Focus IV Wagon. Ik vind mijn eigebn Focus 3.5 Wagon prachtig, mede geholpen door de nu meegespoten dorpels en onderste deel van de achterbumper. Dat maakt vooral de achterzijde zoveel mooier. Ik kan nog steeds niet helemaal wennen aan het uiterlijk van de IV wagon.
Verder is mijn Focus van een dusdanig uitmuntende kwaliteit dat hij het verdient om nog langer te blijven. Mijn zoon rijdt een Kia Ceed SW van het vorige model met de 1.6 GDI motor. Fijn rijdende en zeer ruime auto, maar kwalitatief is er wel een dingetje. Vorig jaar een slippende koppeling door lekkende olie. Dure reparatie. Nu na een jaar begint de koppeling weer te slippen, dus kennelijk weer hetzelfde defekt. Natuurlijk buiten de (lange) garantietermijn van Kia.
Configurator is nog niet up to date maar je kan wel op de Duitse website de normale versie zien:Behoorlijk verprutst met deze facelift. Grille, voorbumper en achterlichten vind ik er niet uit zien. Snap ook niet dat de GT weer hele andere frutsels in de voorbumper heeft als de GT-Line. Ontzettend rommelig. Leuk dat de GT wel een echte dubbele uitlaat heeft, maar vergeleken met de GT- Line ziet het er een beetje aftermarket en gedateerd uit met die lullige pijpjes.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers met een forumprofiel mogen berichtenplaatsen. Nog geen forumprofiel? Maak die dan hier aan.