Maserati GranTurismo/GranCabrio facelift

Gepost door D-C 
Quote

Maserati vernieuwt tijdloze GranTurismo
Autonieuws • 28 juni 2017 • Tekst: Bob Kroese

10 jaar na de introductie is de Maserati GranTurismo nog altijd leverbaar. Het merk geeft de auto nog één keer een update.

Maserati heeft op de New York Stock Exchange de vernieuwde GranTurismo gepresenteerd. De luxe coupé staat inmiddels 10 jaar in de prijslijst. De tijdloze lijnen zijn voor de laatste keer aangescherpt, binnen enkele jaren komt er een opvolger.

Aan de voorkant is vernieuwde GranTurismo te herkennen aan de nieuwe grille, die niet langer ovaal van vorm is. De enorme luchtaanlaten aan weerszijden van de grille zien er niet alleen indrukwekkend uit, ze zorgen ook voor een gunstigere stroomlijn. Een nieuwe, koolstofvezel front splitter en iets gewijzigde koplampen maken het rijtje wijzigingen aan de voorzijde compleet. Aan de achterkant is er een nieuwe bumper, maar daarvan geeft Maserati nog geen foto’s vrij.

Ook van het interieur ontbreken de foto’s. Het dashboard is flink op de schop gegaan om ruimte te maken voor een nieuw infotainmentsysteem met 8,4 inch aanraakscherm. De functies zijn ook te bedienen met een draaiknop op de middentunnel. Het nieuwe systeem ondersteunt smartphonekoppeling via Android Auto en Apple Carplay.

Maserati levert voortaan nog maar twee versies, de Sport en de lichtere MC. Dat betekent dat de S-versie komt te vervallen. De GranTurismo heeft nu altijd 460 pk, geleverd door de bekende 4,7 liter V8-motor die bij liefhebbers bekend staat als misschien wel de mooist klinkende motor die op die moment verkrijgbaar is.

De vernieuwde GranTurismo komt in september naar Nederland, de prijzen worden binnenkort bekend gemaakt.

Bron: [www.autokopen.nl]

Quote

Maserati GranCabrio nu aan de beurt voor een update
Autonieuws • 30 juni 2017 • Tekst: Ellen Kole

Na de opgefriste Maserati GranTurismo is nu de GranCabrio aan de beurt. Beide modellen beleven momenteel hun Europese debuut op het Goodwood Festival of Speed.

Eergisteren onthulde Maserati de opgefriste GranTurismo, vandaag is het de beurt aan de open versie. De GranCabrio en GranTurismo zijn dit weekend direct in actie te zien bij de heuvelklim voor supercars op het Goodwood Festival of Speed.

De wijzigingen aan de GranCabrio zijn gelijk aan die van de coupé: een nieuwe 'haaienneus' grille met 3D-effect, geflankeerd door aanvullende luchtinlaten, en een nieuwe achterbumper die voor de Sport- en MC-uitvoeringen verschilt. Dankzij de extra luchtinlaten is de luchtweerstandscoëfficiënt van de GranCabrio gedaald van 0,35 naar 0,33.

Ook is de cabriolet voorzien van het herontworpen middenconsole, het nieuwe 8,4 inch touchscreen en het infotainmentsysteem dat smartphone-uitwisseling met Apple CarPlay en Android Auto ondersteunt.

De atmosferische 4,7 liter V8-motor, gekoppeld aan de zestrapsautomaat van ZF, levert de GranCabrio 460 pk. Het maximaal beschikbare koppel ligt op 520 Nm. We zijn benieuwd hoe snel de GranCabrio hiermee de Goodwood Hillclimb aflegt. Klaar voor de start...

Bron: [www.autokopen.nl]

Live @ IAA Frankfurt 2017:Maserati stand: [www.omniauto.it]
Ik vind het geen verbetering. Minder sierlijk, schreeuweriger.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 19-09-2017 21:24 door D. Elzinga.
het schermpje van de klima lijkt uit 1997 te komen, had dat nou even mooi geintegreerd in het multimedia systeem.
Persoonlijk vind ik het een succes. Zonder het originele ontwerp geweld aan te doen is die van buiten toch weer bij de tijd. Echter, dat klima-scherm kan inderdaad echt niet meer. Alleen al een volledig zwart display met witte cijfers was een opwaardering geweest. Maar dit groen is echt not-done.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers met een forumprofiel mogen berichtenplaatsen. Nog geen forumprofiel? Maak die dan hier aan.