Hyundai Nexo | v.a. € 69.995

Gepost door Rutger DC 
Quote

Zó ziet de nieuwe waterstofauto van Hyundai eruit
Autonieuws • 17 augustus 2017 • Tekst: Bob Kroese

Hyundai was de eerste autofabrikant die in Nederland een waterstofauto in de prijslijst zette. Volgend jaar komt er een nieuw model en dat ziet er zó uit.

Hyundai heeft in Seoul zijn nieuwe waterstofauto onthuld. Het model is bijna productierijp, slechts op detail wordt het ontwerp nog aangepast. De naam van de auto maakt Hyundai bekend op de CES elektronicabeurs in januari. De verkoopstart voor de Europese markt volgt later in 2018.

De opvolger van de ix35 Fuel Cell heeft een 9 procent efficiëntere brandstofcel. Dat betekent dat er minder waterstof nodig is om elektriciteit op te wekken. Ook de elektromotor is krachtiger, het nieuwe model heeft 120 kW (163 pk) vermogen, 20 procent meer dan de ix35 heeft. Ook prettig: de actieradius is groter, namelijk 800 kilometer volgens de huidige meetmethode. De ix35 Fuel Cell komt (in theorie) nog geen 600 kilometer ver op een volle tank waterstof.

Een ander voordeel is dat de nieuwe generatie brandstofcellen en waterstoftanks goedkoper te produceren zijn. Omdat het nieuwe model vanaf het begin is ontworpen voor de toepassing van waterstof, kunnen er nu drie even grote tanks onder de auto. Bij de ix35, die in de basis is ontwikkeld als brandstofauto, hebben de twee tanks allebei een andere vorm. Dat is duurder om te produceren.

Hyundai maakt begin volgend jaar meer informatie bekend over de nieuwe waterstofauto.Bron: [www.autokopen.nl]

Mooie, maar nogal behoudend vormgegeven auto. De auto doet me meer denken aan de Kia Niro, KX3 of Sorento dan aan een Hyundai.2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 10-05-2018 10:58 door D-C.
Re: Hyundai FCEV
22-11-2017 13:54
Quote


Storend hoe de verschillende delen van de achterlichten net niet op elkaar aansluiten...

Verder vind ik het ook niet echt wat. Soort Kona, maar dan ontdaan van de speelse elementen.
Re: Hyundai Nexo
09-01-2018 12:28
Quote

Nexo is naam nieuwe waterstofauto Hyundai
Autonieuws • 9 januari 2018 • Tekst: Bob Kroese

De naam van Hyundai’s nieuwe waterstofauto is bekend: Nexo. Dat en meer heeft het merk bekend gemaakt bij de publiekspresentatie van het nieuwe model in Las Vegas.

Niet een autobeurs maar de Consumer Electronics Show in Las Vegas is de plaats waar Hyundai zijn nieuwe waterstofauto voor het eerst aan het grote publiek toont. De naam van het nieuwe model luidt Nexo.

De Nexo heeft een rijbereik van 800 kilometer op een volle tank waterstof. De nieuwe aandrijflijn is efficiënter, lichter en krachtiger dan die van voorganger ix35 Fuel Cell. De brandstofcel in de Nexo wekt iets minder elektriciteit op dan die in de ix35, maar de grotere accu van 40 kWh compenseert dat ruimschoots. De nieuwe waterstofauto heeft een 11 kW krachtigere motor, het vermogen bedraagt 135 kW (183 pk).

Ook zelfrijdend

De Nexo is de auto waarmee Hyundai de techniek voor zelfrijdende auto’s verder gaat ontwikkelen. Het productiemodel kan al semi-autonoom op de snelweg rijden en automatisch inparkeren op afstand, maar prototypes zullen worden uitgerust met techniek waarmee de Nexo volledig autonoom rijdt. De auto is nu al voorzien van voorbereidende functies, zoals kunstmatige intelligente en connectie met ‘the internet of things’. Dat wil zeggen: de computers zijn zelflerend en verbonden met andere apparaten, zoals verkeerscomputers, huizen en andere auto’s met dezelfde technologie.

De Nexo komt later dit jaar Nederland, als opvolger van de ix35 Fuel Cell. Dat was enkele jaren geleden de eerste waterstofauto in de Nederlandse prijslijsten.Bron: [www.autokopen.nl]
Re: Hyundai Nexo
12-03-2018 21:07
Live @ Autosalon van Genève:

Meer foto's: [www.gims.swiss]
Anonieme bezoeker
Re: Hyundai Nexo
12-03-2018 21:21
Ik vind em niet lelijk. Maaaaaaaaaaaar het is net of ze bij het ontwerpen de koplampen vergeten zijn en die dan maar daaronder in de plastic bumper hebben geplakt en valt voor mij zo in de categorie "hoe maak ik iets moderns lelijker om te onderscheiden".
Re: Hyundai Nexo
12-03-2018 21:27
Quote
boyofwax
Maaaaaaaaaaaar het is net of ze bij het ontwerpen de koplampen vergeten zijn en die dan maar daaronder in de plastic bumper hebben geplakt en valt voor mij zo in de categorie "hoe maak ik iets moderns lelijker om te onderscheiden".

Dat is je bij eerdere Hyundais, Citroëns en Jeeps nog niet opgevallen?
Anonieme bezoeker
Re: Hyundai Nexo
12-03-2018 22:38
Quote
Wouter82
Dat is je bij eerdere Hyundais, Citroëns en Jeeps nog niet opgevallen?

Niet specifiek, ik kijk enkel naar wat er op de weg rijdt, niet wat er nieuw uitkomt. Maar het is wel een trend om het plastic hoog op te trekken, vol met features en grillige vormen die doen denken aan een kruising tussen game-pc's en ruimteschepen.
Re: Hyundai Nexo
14-04-2018 15:22
Quote

Hyundai hat den Preis für sein Brennstoffzellenfahrzeug Nexo bekanntgegeben. Der Nachfolger des ix35 Fuel Cell wird ab August in Deutschland zu einem Grundpreis von 69 000 Euro bzw. 57 983 Euro netto angeboten. Dazu kommt noch der Umweltbonus von 4000 Euro für Elektrofahrzeuge. Der Wasserstoff ermöglicht dem Nexo eine Reichweite von bis zu 750 Kilometern. Der E-Motor leistet 120 kW / 163 PS und liefert ein Drehmoment von 395 Newtonmetern.

Ter vergelijking kost in Duitsland de Toyota Mirai €78600 (ex kortingen) en heeft een range van rond de 500km. Lekker bezig Hyundai thumbs up
Re: Hyundai Nexo
14-04-2018 22:51
Exterieur niet top, maar zeker niet verkeerd.
Maar dat interieur is 3x niks.
Ik hoop dat waterstof de norm wordt.
De autonomie en het snelle hervullen is imo nog steeds superieur aan die batterij perikelen.
Re: Hyundai Nexo
15-04-2018 09:23
Het interieur is top hoor. Kwalitatief goed, mooie materialen, en het is opvallend ruim. Zeker op de achterbank!1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 15-04-2018 09:24 door Barri.
Re: Hyundai Nexo
10-05-2018 09:52
En de prijs voor Nederland:

[www.autoweek.nl]

Quote

HYUNDAI PRIJST NEXO

Hyundai's nieuwe waterstofauto met een brandstofcel komt eraan. Inmiddels is duidelijk wat de bijzondere Nexo in Nederland gaat kosten.

In Nederland rijdt er al een tijdje een waterstofauto rond in de vorm van de Toyota Mirai. Deze sedan is leverbaar vanaf € 79.990. In vergelijking met zijn enige concurrent is de Nexo een stuk milder geprijsd, want de Hyundai staat na een minimale investering van € 69.995 voor de deur. Hiervoor krijg je auto die dankzij een brandstofcel en een elektromotor 184 pk levert. Volgens de WLTP-meting kom je met een volle tank 665 kilometer ver. Standaard is elke Nexo voorzien van onder andere lederen bekleding, infotainment met navigatie middels een 12,3-inch touchscreen, led-koplampen, automatische klimaatregeling en Remote Smart Parking Assist. De luxere 'Plus Pack' met bijvoorbeeld grotere wielen en een panoramadak is er vanaf € 73.995. De vorige brandstofcel-SUV van Hyundai, de destijds vrij revolutionaire IX35 Fuel Cell, kostte op het dieptepunt overigens zo'n € 67.000.

Onder de motorkap van de SUV ligt een brandstofcel die waterstof omzet in elektriciteit en waterdamp. De elektriciteit wordt gebruikt om een elektromotor van stroom te voorzien. De Nexo rijdt dus volledig elektrisch, zonder daarvoor een batterij te hoeven opladen. De auto tank je bij een waterstoftankstation waarvan het netwerk langzaam uitbreidt. Nu staan er stations in Rhoon, Arnhem, Delfzijl en Helmond, nog dit jaar opent ook in Den Haag een station zijn deuren. Tot nu toe zijn er 80 pre-orders geplaatst voor de Nexo, de levering start in september.

Nou, ik zag 'm gisteren in het wild op de Autobahn. Heel sjieke auto om te zien, veel meer dan tot nog van Hyundai - beetje zoals de Stinger.

Maar het bleef bij het fraaie uiterlijk: hij stond op een aanhanger achter een bus van de ADAC drinking smiley
Ik heb er in gezeten, en hij is verbazingwekkend ruim. Niet iedereen is het er over eens of waterstof de toekomst is, maar het gebrek aan tankstations nekt 'm.
Quote
BeWo

Maar het bleef bij het fraaie uiterlijk: hij stond op een aanhanger achter een bus van de ADAC drinking smiley

Dan zal hij zonder waterstof gestaan hebben, niet overal te verkrijgen!winking smiley
Na een prijsverhoging eind 2019 van 14.000 euro zijn de prijzen weer terug bij af: vanaf € 69.995.
Bron: [www.autoweek.nl]
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers met een forumprofiel mogen berichtenplaatsen. Nog geen forumprofiel? Maak die dan hier aan.