Kia Cadenza

Gepost door Anonieme bezoeker 
Anonieme bezoeker
Kia Cadenza
24-11-2015 09:15
Quote

Kia en Hyundai hebben in onder andere de Verenigde Staten en de thuismarkt een nagenoeg volledig afwijkend modellenaanbod ten opzichte van Nederland. De Cadenza is zo'n model die we hier niet op de weg zullen zien. Toch kunnen we vandaag een compleet nieuwe generatie Cadenza bekijken.

Voorlopig zullen we het nog even zonder specificaties moeten doen, maar we kunnen we alvast kijken naar de Cadenza: het kleinere familielid van de Quoris, een sedan die ook K9 of K900 wordt genoemd.

De Cadenza - in dit geval als Koreaanse K7 - is een aan de Hyundai Azera/Grandeur gerelateerde sedan, de spiritueel opvolger van de Opirus. De huidige versie verscheen 5 jaar geleden op de markt en werd in 2013 gefacelift. Deze compleet nieuwe generatie - met een hoekiger getekende koets - moet volgend jaar op de markt verschijnen.

Op de achterzijde lezen we de '3.3'. Net als in de huidige Cadenza zal ook de nieuwe over een 3,3-liter metende V6 komen te beschikken. Kia heeft ook een geblazen variant van die krachtbron in het magazijn, een versie die naar verluidt zo'n 370 pk levert. Dat lijkt ons voor de Cadenza wat enthousisast, gezien er voor grote broer Quoris zojuist een nieuwe 3,8-liter metende V6 met 311 pk is gepresenteerd. We gaan er vanuit dat die nieuwe T-GDI de in de Quoris leverbare V8 zal vervangen

Huidige:1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 24-11-2015 09:17 door MC W.
Re: Kia Cadenza
24-11-2015 09:54
De manier waarop dat "hoekje" in de koplampen is geplaatst is wat mij betreft een storende factor in een verder keurig ontwerp.
Re: Kia Cadenza
24-11-2015 12:00
Zowel "oud" als nieuw zijn zeer fraai vorm gegeven limousines.

Het lijkt wel of Renault voor zijn Talisman bij Hyundia / Kia in de leer is gegaan.
Veel styling-elementen van de Grandeur cs vind je terug in de Talisman.
Re: Kia Cadenza
24-11-2015 12:06
Knappe auto, zeg. Hij zal hier wel in het vaarwater van de Optima komen, maar eerlijk gezegd komt de Cadenza op een enkel detail (mistlampen) na Europeser op mij over.
Re: Kia Cadenza
24-11-2015 13:03
Quote
D. Elzinga
De manier waarop dat "hoekje" in de koplampen is geplaatst is wat mij betreft een storende factor in een verder keurig ontwerp.

Keurig is het woord: netjes, behoudend, weinig geïnspireerd.
Dashboard geïnspireerd op de 5-serie van BMW (bovenlijn, de 'holle' voorzijde met de wijze waarop het centrale scherm is opgenomen, de knoppen eronder (letterlijk 5-serie)).
@Landrovertje: daar mag wat uitleg bij. Ik zie geen enkele gelijkenis.
Bovendien past de Talisman naadloos in het Renaultprogramma dat zich al enkele jaren ontwikkeld en waarvan de concepts al dateren van voor de lancering van de Clio: zou de inspiratie misschien in de andere richting gevloeid zijn dan?1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 24-11-2015 13:03 door iDS.
Ziet er zeer premium-achtig uit, netjes hoor. Ietwat behoudend inderdaad, maar het is wat mij betreft echt een heel elegante auto geworden.
Anonieme bezoeker
Re: Kia Cadenza
24-11-2015 22:37
Nou die koplampen en hoe ze aan de grille plakken is meer zoals bij de Hyundai Tucson. Beetje vreemd. Wel aardig model maar doet mij verder niet zoveel
Anonieme bezoeker
Re: Kia Cadenza
25-11-2015 16:48
Re: Kia Cadenza
25-11-2015 18:19
Netjes, Kia laat zien dat ze inmiddels gewoon meetellen. Gewoon een super nette auto, niet schreeuwerig of opvallend, nee gewoon fraai en redelijk mooi vind ik, oogt helemaal niet meer "fout en goedkoop" zoals de Oprius(en andere soort genoten) .

Grappig die "4 mistlampen" in de bumper.
Re: Kia Cadenza
23-03-2016 15:01
Hierboven is de K7, dit is de Cadenza:

Quote

NIEUWE KIA CADENZA DEBUTEERT IN NEW YORK

KNAPPE KOREAAN TOE AAN TWEEDE GENERATIE. Zowel in het thuisland als de Verenigde Staten heeft Kia een model tussen de Optima en de K900: de Cadenza. Vandaag is de Koreaan aan een tweede generatie geholpen. De huidige Cadenza - in het thuisland K7 geheten - draait sinds 2010 mee en vorig jaar werd voor de Zuid-Koreaanse markt al een nieuwe generatie gepresenteerd. Die versie is nu ook opgedroogd als Amerikaanse Cadenza. De Cadenza - nog altijd een directe broer van concerngenoot Hyundai Azera - werd aanvankelijk in 2010 gelanceerd en werd in 2013 aangescherpt. Ook de nieuwe generatie is wederom door niemand minder dan Peter Schreyer op papier gezet. Volgens Kia is de nieuweling stijver (+35%) dan ooit en richt hij zich meer op de 'premiummarkt'. Het persbericht is dan ook doorspekt met die term. We zien een sedan met scherpe lijnen en bijzondere Z-vormige lijnen in zowel de voor- als achterlichtunits. De 'tigernose'-grille is geëvolueerd in een hexagonaal getekend exemplaar. In de lengte is de Cadenza niet gegroeid, wel is hij iets breder en lager dan voorheen.

Geen nieuw model zonder moderne veiligheidssystemen. Kia rust de Cadenza derhalve uit met Advanced Smart Cruise Control, Forward Collision Warning, Autonomous Emergency Braking, Lane Departure Warning en Smart Blind Spot Detection. Dat laatste stuurt en onopzettelijk de baan verlatende auto bij door het voorwiel aan de andere kant van de auto af te remmen. Onder de kap legt Kia een nieuwe 3,3-liter V6, een blok dat er zo'n 290 pk uit moet kunnen stampen. Het vermogen gaat middels een nieuwe achttrapsautomaat naar de voorwielen. De Cadenza gaat eind dit jaar in de Amerikaanse verkoop. Naar Nederland zal de fraaie sedan helaas niet komen.
[www.autoweek.nl]
Re: Kia Cadenza
12-06-2019 17:02
De grille ziet eruit alsof hij tegen een slagboom oid is gereden. Verder best een fraaie bak!
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers met een forumprofiel mogen berichtenplaatsen. Nog geen forumprofiel? Maak die dan hier aan.

close