Einde in de huidige vorm, nieuwe start in de nieuwe vorm

Gepost door hansje36 
Yep, pensioen over acht jaar #metoo. Ik moet er niet aan denken eigenlijk.
Quote
Idefiqs
Yep, pensioen over acht jaar #metoo. Ik moet er niet aan denken eigenlijk.

Jouw vrouw ook nietcool smiley
Met pensioen over 8 jaar. Ik kan eerder (45 jaar gewerkt), dan kan ik met 63 eruit. Wel sigaar uit eigen doos, want minder pensioen
Quote
Boppie
Quote
Idefiqs
Yep, pensioen over acht jaar #metoo. Ik moet er niet aan denken eigenlijk.

Jouw vrouw ook nietcool smiley

Kom vechten dan.moody smiley
Vanmiddag weer teruggekeerd van de vakantie in Frankrijk. Een uitstekende vakantie welke we in Bretagne hebben doorgebracht.
We zijn op drie plekken geweest, de noordostkant net over de grens bij Normandië, Mont St. Michel, daarna naar de zuidwestzijde bij Concarneau en tot slot richting Nantes. Daar stonden we [al aan de kust, echt heel fraai.
Wat is het daar toch mooi, de kusten zijn prachtig, maar ook de binnenlanden. We hebben ook relaxte dagen gehad, het weer was soms iets minder en met onze nieuwe zakluifel met zijwanden konden we makkelijk 'binnen' zitten.

Enkele foto's:Op de camping


soms prima weerMenhirstenen in Carnac


Prachtige kustlijn in Penestin.

Bij Parijs

@Joost: fijn te lezen dat jullie weer veilig thuis zijn en een fijne vakantie hebben gehad !!
Dank je wel Hans, jullie ook natuurlijk.

Ik ben druk bezig met het vakantieboek. Deze is wel opvallend, Mont St. Michel is de laatste jaren behoorlijk veranderd. Wij zijn er in 2010 geweest en toen was er een megagrote parkeerplaats in het deltagbied naast de toegangsweg. Dat is nu compleet anders. Dit gebied is weer teruggegeven aan de 'natuur' en drie kilometer terug zijn grote parkeerplaatsen aangelegd. Je mag er even 15 euro aftikken, maar wordt wel netjes met het busje naar het eiland gebracht. De toegangsweg is verhoogd, zodat bij vloed het gebied weer helemaal nat wordt.
Veel drukte in het dorpje op het eiland, natuurlijk overal mondkapjes. Voor de toegang in de kerk erboven waren vreemd genoeg veel strengere regels. Met een positieve QR code kon ik deze wel bezoeken, mijn eega (die net 5 dagen ervoor haar tweede vacinatie had gehad) niet. Onze oudste van 17 mocht ook mee, die was vrijgesteld. Al met al vreemde regels.....situatie toen (helemaal rectsboven 5de auto van rechts is de zilvergrijze Verso ;-) )hoe het nu isMooie aanblik, zeker een bezoekje meer dan waard.
Prachtige foto's Joost, fijn dat het een leuke vakantie was. Zelf net terug van drie weken Umzuhause en Bunnik Am Rhein.

Voordeel we is dat ik na 17k km's de Volvo nu 3.6L/100 km draait.
Prachtige foto's, Joost.

Ik ben hier nog bezig met de laatste voorbereidingen voor de grote sleurhuttenrace. Nog even een dertienpolig stekkertje aan de sleurhut gesoldeerd en ik ben nu bezig alle lampjes door led's te vervangen. Ook is de achteruit-rij-verlichting-draad doorgetrokken voor een cameraatje maar met deze auto is dat eigenlijk minder noodzakelijk (ik kijk door de caravan heen).
Mijn vrouw is ook nog even snel op zoek naar een hondje (schijnbaar hoort dat bij een koppeltje pensionado's met een sleurhut) en dan gaan we.
Ik hoop ook dat ik zonder opzet spiegels kan rijden, het lijkt alsof de auto zelf breed genoeg is daarvoor.Wat het pissimistische betreft:
We maken CO2 alsof het werkelijk echt geen kwaad kan. Een autootje stoot CO2 uit,.
Weet je wat, we prutsen een acuu in de auto, dan stoot de auto geen CO2 meer uit. Dat die elektriciteitscentrale nog wel CO2 uitstoot.... in de ICT zegt men dan: "mijn stoepje is schoon" Maar eerlijk gezegd heb ik thuis ook moeite met mijn opvattingen.
Ik wil een grotere auto voor de sleurhut.
Ik wil een grotere sleurhut.
Ik wil dat jij de nieuwste mode van die relnicht aandoet,
ik wil een tuin met hele grote betonnen tegeltjes met potjes,
ik wil die vijver weg hebben,
ik wil die jaren 70 tegeltjes in de woonkamer vervangen hebben,
ik wil naar Indonesie en jij moet mee.
En ondertussen maken we CO2 alsof het niets kost.

Maar, wanneer was de laatste winter dat het ijsselmeer dichtgevroren was? Wanneer konden we voor het laatst over het ijs van Dordrecht naar Zwijndrecht rijden? Of, gewoon, wanneer was de laatste elfstedentocht?
Of, wat beter zichtbaar, wanneer was de laatste correcte voorspelling van buienradar?

Ik ben geen boomknuffelaar. Vooral niet omdat ik goed besef welke invloed ik (in mijn uppie) heb op de totale vervuiling en hoeveel moeite het kost om boomknuffelerig te leven. Maar we rennen als idioten af op ons uitsterven en dat is inmiddels zo overduidelijk dat er mensen in paniek beginnen te roepen. En dat roepen is niet van vandaag of gisteren, dat roepen duurt al meerdere jaren.

Klimaatverandering is jammer genoeg niet overal de kachel twee graden warmer zettten. Klimaatverandering is bij ons een eeuwige koude, natte moeson en in Turkije voortaan een tropisch Sahara klimaat. Maar de plantjes die voor voedsel moeten zorgen kunnen niet tegen een Sahara klimaat of een constante natte moeson.
Ik ben ook zeker geen boomknuffelaar. Het feit dat ik van een V8 naar een V6 ben gegaan en daarnaast een hybride heb heeft niets met downsizen te maken. De eerste verandering was ingegeven door de fabrikant van de auto en de hybride, nou ja, dat is eens wat anders.

Het interesseert me wel, maar vooral als andere sterk vervuilende activiteiten hebben. Zoals een zogenaamde ruimtevlucht van 10 minuten. Dát zet wel zoden aan de dijk qua CO2-uitstoot. En ik snap dan ook niet dat dat aangemoedigd wordt.
Tja het rapport van de VN is best heftig. Als je het zo leest heeft de westkant van Nederland binnen 100 jaar misschien geen bestaansmogelijkheid meer en moeten we écht in Amersfoort aan Zee gaan wonen. En andere gebieden veranderen ook van een warm land in een woestijn. Het is lastig dat het geen absolute wetenschap is, er zijn vele aannames en die resulteren in een miljaren en miljaren kostende operatie. Niet dat ik niet gevoelig ben voor de signalen, maar het zou zoveel makkelijker zijn. Na 1953 wisten we dat we nieuwe dijken moesten bouwen, nu is dat toch anders.

Prachtig verbruik met de Volvo Idefiqs, het blijft een schitterende auto om te zien. De Utrechtse Heuvelrug is natuurlijk heel fraai. We zijn twee jaren in Leersum geweest, genoeg te beleven. Al is het wel erg lekker even geheel uit de vertrouwde omgeving te geraken, ik merk dat het wel wat moeite kost maar je komt dan pas echt tot rust.

RKE, succes met de voorbereidingen met de caravan. ook wij hebben wat groot onderhoud gepleegd, nieuwe banden (na 6 jaar) binenwerk dakraam vervangen, remmerij schoongemaakt, schoorsteentje lekdicht gemaakt, plankjes in de kast gemonteerd.

Twix, merk je wat in Amerika over hoe om te gaan met lagere CO2 uitstoot sinds er een nieuwe President is?

Inmiddels heb ik wat chemicaliën op de caravan gespoten om de zwarte strepen te verwijderen. Vandaag nog even poetsen en morgen gaat tie de stalling weer in.
Afgelopen week was ik een paar dagen in de Eifel. Wat is het daar prachtig! Er zit een bedrijf welke de vulkaanstenen levert voor de Nederlandse markt, dus daar moeten we vanuit het werk periodiek naartoe. De collega die dat voorheen deed is daar mee gestopt. en ik ging er voor het eerst naartoe.

Na afloop was er ook tijd voor ontspanning, zo bezochten we de geiser van Andernach, om er te komen maak je eerst een reisje langs de Rijn, Rijn, Rijn.....echt leuk en vervolgens kom je bij de koudwater geiser aan. Die is natuurlijk van oorsprong maar wordt voor de bezoekers wel wat gereguleerd. Dat scheelt weer een hoop wachten.... Als hij dan gaat spuiten dan duurt dat zeker 20 minuten.Pure Spa rood wat uit de bron komtHij was er ook.....

De terigreis verliep iets minder vlot. Ik was nog nooit bij de Nürnburgring geweest (ik dacht vroeger dat die bij Nürnburg lag, veel verder weg) en omdat de A61 in noordelijke richting gedeeltelijk was afgesloten moesten we toch binnendoor.Vanaf deze plek kun je hem zelf ook rijden, maar daar heb ik me niet aan gewaagd.Wel reden wel langs de dorpjes langs de Ahr, daar waar het in juli zo verschrikkelijk mis was gegaan met de enorme regenval en het opkomende water. Onvoorstelbaar wat de vernietiging is geweest. Men zit daar nog lang niet in de opouwfase en vele ondergrondse leidingen voor water, riolering, stroom en gas zijn nog defect. Dat gaat wat worden komende winter.

Langs de weg zijn depots ingericht waar al het afval van de dorpen is verzameld.Al met al een aantal drukke maar zeker interessante dagen.
Mooie foto’s, Joost !
De Eiffel zijn we diverse keren geweest, zeker in de herfst erg mooi !
Quote
Hansje58
De nieuwe Mercedes laat op zich wachten, levering van Chips. Word hopelijk oktober.

Inmiddels al een datum bekend?

EDIT: laat maar, ik zie dat je op het MB-forum december noemt. Balen dus....1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 04-10-2021 15:17 door Skeep.
Quote
Skeep

Inmiddels al een datum bekend?

EDIT: laat maar, ik zie dat je op het MB-forum december noemt. Balen dus....

Het zou mij niks verbazen als het januari of februari word.
Ik zie het maar positief in : de inruilprijs blijft staan, terwijl ik er dan 4 a 5 maanden langer mee heb gereden en meer kilometers op de teller.
Nadeel: de BPM gaat in januari omhoog.
Ik verbaas mij qua levertijd ook nergens meer over. Als ik zie wat er op het MB-forum allemaal voorbij komt dan is een betrouwbare leverdatum absoluut niet te noemen.
Daarnaast is het soms zelfs de vraag of de gewenste opties aanwezig zijn. Je kan je er druk over maken maar dat heeft inderdaad geen zin. Sterkte met wachten thumbs up
Nou Hans, je geduld wordt wel op de proef gesteld. Komt het door het chiptekort?
Inderdaad, hoe langer je met de huidige doorrijdt, hoe voordeliger het is.
Collega haar A is inmiddels al naar april-mei als mogelijke leverdatum gezet. (Zou 2 januari geleverd worden en is 3 maanden geleden besteld)
Ik heb begin april besteld. Komt inderdaad door het Chip tekort.
Quote
Hansje58
Ik heb begin april besteld. Komt inderdaad door het Chip tekort.

Ik sprak vorige wek iemand die al een half jaar een Octavia in bestelling heeft.
Vandaag contact met de dealer gehad……..productie begin november…..levering bij de dealer begin december……compleet geleverd, dus alle bestelde opties
Fijn! Gaat hij dit jaar nog op kenteken of volgend jaar?
#
Quote
Skeep

Fijn! Gaat hij dit jaar nog op kenteken of volgend jaar?

Daar twijfel ik nog over.
Enerzijds is hij na een paar weken een jaar oud, anderzijds is er de verhoogde BPM en de prijsverhoging.
Als het kenteken nog dit jaar wordt aangevraagd en aflevering plaatsvindt voor 1 maart van het nieuwe jaar dan geldt de oude BPM. Toch snap ik MB ook wel als zij in dit geval aansturen op aflevering voor 1 januari.
Leuk in ieder geval dat er nu echt iets is om naar uit te kijken.
Nou Hans nog even geduld. Volgens mij maakt het niet zo heel veel uit op welk jaar het kenteken staat, tenzij je hem weer snel inruilt. Maar dat is voor de restwaarde nooit verstanndig.
Leuk om de twee reviews te lezen van Solo en j.ko.

[www.autoweek.nl]

[www.autoweek.nl]

j.ko, je geeft aardig wat kririekpunten aan en dat mag natuurlijk. Ze domineren het verslag wel. Klopt dat ook met de werkelijkheid?
Of is het meer van 'als je niks hoort gaat het goed'?
Quote
RAV4
Leuk om de twee reviews te lezen van Solo en j.ko.

[www.autoweek.nl]

[www.autoweek.nl]

j.ko, je geeft aardig wat kririekpunten aan en dat mag natuurlijk. Ze domineren het verslag wel. Klopt dat ook met de werkelijkheid?
Of is het meer van 'als je niks hoort gaat het goed'?

Ben een beetje geschrokken van de review van J.Ko. Maar ik moet wel eerlijk zeggen, ik krijg van de garage vaak kleinere Toyota's mee van de garage en de gewoonheid straalt er wel vanaf. Ook bij het rijden. De Camry heeft een totaal andere rijstijl. Ik had een keer toen ik boodschappen moest doen met een vervangende auto. Toen ik de klep opendeed moest ik even krabben aan mijn hoofd. Daar paste misschien net een soepblik in en een half brood. (Was een Aygo, ik dacht, wat doen ze de mensen met dit ding aan?)
Aan de ene kant snap ik het ook wel, Toyota's van een jaartje of 10 terug waren niet de rijdersauto zoals de Mazda die j.ko gewend was. Dat is met de huidige generatie zeker anders, alleen jammer dar de Verso nooit een echte opvolger heeft gehad. Ben benieuwd als hij een stukie toert in de RAV4 of dezelfde pijnpunten dan ook naar voren komen.
Het verhaaltje is nu alleen erg gekleurd door de negatieve puntjes en het stukje leest niet zo prettig met al die zinnen aan elkaar, hij kan misschien dit nog nader aangeven.

Solo, prachtig hoe de Camry nog altijd in de familie zit, je had het er een tijdje geleden over hem weg te doen, mooi dat tie er nog staat.
Verder alles goed bij jullie?

De RAV4 staat inmiddels op 100.000 km en het is nog altijd een fijne auto. Hij moet nog even mee, hopeljk kan ik dat nog even rekken. Want ik weet niet wat de keuze erna gaat worden, ik zou best een elektrische auto willen, maar de sleurhut moet ook mee. Misschien dan toch een RAV4 plug in, maar die is zomaar 15 mille duurder.
Misschien moet de sleurhut wijken voor een wat lichter exemplaar, de huidige mag beladen worden tot 1500 kg. Aan de andere kant willen we straks ook wat anger samen weg met het ding en dan is een kleintje wat minder wenselijk. En ondanks zijn leeftijd van 16 jaar ziet tie er nog prima uit.
Nou we zullen verder wel zien. Gisteren was ik weer voor het werk in België, in een stadje tegen Antwerpen aan. Laatst nog een keer in Duitsland geweest, in de Eiffel. Dat is wel leuk van mijn werk.
Intussen hebben we een student toegepaste wiskunde thuis lopen, dat gaat mijn wiskunde te boven......
Quote
Soloman

Ik had een keer toen ik boodschappen moest doen met een vervangende auto. Toen ik de klep opendeed moest ik even krabben aan mijn hoofd. Daar paste misschien net een soepblik in en een half brood. (Was een Aygo, ik dacht, wat doen ze de mensen met dit ding aan?)

Wat ze je aan doen ? Een compacte auto, die bijna geen drol kost in de MRB en verzekering en zonder er moeite voor te doen 1 op 20 rijd.
Mijn man heeft er een , voldoet prima met woon-werkverkeer. Ik pak hem ook af en toe mee. Guitig karretje met een pittig motortje . Klein maar fijn.

Ik zit nog steeds te wachten op de nieuwe C-klasse
Quote
Hansje59
Quote
Soloman

Ik had een keer toen ik boodschappen moest doen met een vervangende auto. Toen ik de klep opendeed moest ik even krabben aan mijn hoofd. Daar paste misschien net een soepblik in en een half brood. (Was een Aygo, ik dacht, wat doen ze de mensen met dit ding aan?)

Wat ze je aan doen ? Een compacte auto, die bijna geen drol kost in de MRB en verzekering en zonder er moeite voor te doen 1 op 20 rijd.
Mijn man heeft er een , voldoet prima met woon-werkverkeer. Ik pak hem ook af en toe mee. Guitig karretje met een pittig motortje . Klein maar fijn.

Ik zit nog steeds te wachten op de nieuwe C-klasse
Ik ben een beetje verwend Hans. cool smiley
Moest ook gelijk aan de slag in de Aygo (schakelen) en moest de auto even aanmoedigen om op snelheid te laten komen om de snelweg op te komen.
Ik schrok alleen van het kofferbakje. Daar past alleen een aktetas in (staand).

@RAV4:
Ja, ik dacht ik krijg er niks meer voor (alhoewel, ik zat laatst te kijken, maar deze type auto staat met die ouderdom en kmstand meermalen op internet voor 5.000 euro. Ik was verbaasd. Een 18-jarige auto!)
Maar we hebben besloten ermee door te gaan tot de kosten te hoog worden, dan gaat hij de garage in, ik doe hem niet weg.
Dan kopen we een elektrische.

Vrouwlief is inmiddels met pensioen. Dat was voor mij even wennen. Ik werk thuis en ik kom om in het werk. En zij hoeft niks te doen. (Dus soms een jaloerse blik van mij).
Ik moet nog acht jaar.
Nou Hans nog even geduld, het zou wel fijn zijn als je een 2022 kenteken krijgt. Als je dan toch zo lang moet wachten kunnen die extra weken er ook wel bij.
Solo, wellicht heb je in de eerste Aygo gereden, dat is toch wel een wat koekblikkerige auto dan de tweede. Maar zoals Hans al terecht zegt: het is een superlicht en superzuinige auto, dat ga je met sommige zaken merken. Al hebben wij een eersre model Yaris gehad (2000) die van hetzelfde formaat is als de huidige Aygo.
Hans, gaat Sjaak ook de Aygo nog verruilen voor een AygoX?

De review van j.ko is nog wat genuanceerd, de goede zaken worden wat onderbelicht. Toch ken ik best een aantal mensen die prima tevreden zijn met de Verso, zijn die minder kritisch? Hebben die geen rijdersauto als een Mazda gehad? Dat zou kunnen, je maakt toch onwillekeurig het vergelijk met de vorige auto.
De laatste berichten waren levering begin december….we gaan het zien.
Die AygoX ziet er inderdaad goed uit, in alle opzichten gegroeid.
Quote
RAV4
Leuk om de twee reviews te lezen van Solo en j.ko.

[www.autoweek.nl]

[www.autoweek.nl]

j.ko, je geeft aardig wat kririekpunten aan en dat mag natuurlijk. Ze domineren het verslag wel. Klopt dat ook met de werkelijkheid?
Of is het meer van 'als je niks hoort gaat het goed'?

Het zijn beide wel met stijl geschreven reviews. Zouden er schrijvers zitten in de autorijders?cool smiley
Quote
Dutch Finnatic
Quote
RAV4
Leuk om de twee reviews te lezen van Solo en j.ko.

[www.autoweek.nl]

[www.autoweek.nl]

j.ko, je geeft aardig wat kririekpunten aan en dat mag natuurlijk. Ze domineren het verslag wel. Klopt dat ook met de werkelijkheid?
Of is het meer van 'als je niks hoort gaat het goed'?

Het zijn beide wel met stijl geschreven reviews. Zouden er schrijvers zitten in de autorijders?cool smiley
Inmiddels heb ik er weer een functie bij op het werk: tekstschrijver. Dat is best pittig, omdat ik opdrachten krijg waar ik geen kaas van gegeten heb, dus eerst op onderzoek uit moet. Het verhaalschrijven moet ik trouwens weer oppakken, dat is alweer een tijd geleden.
Quote
RAV4
Nou Hans nog even geduld, het zou wel fijn zijn als je een 2022 kenteken krijgt. Als je dan toch zo lang moet wachten kunnen die extra weken er ook wel bij.
Solo, wellicht heb je in de eerste Aygo gereden, dat is toch wel een wat koekblikkerige auto dan de tweede. Maar zoals Hans al terecht zegt: het is een superlicht en superzuinige auto, dat ga je met sommige zaken merken. Al hebben wij een eersre model Yaris gehad (2000) die van hetzelfde formaat is als de huidige Aygo.
Hans, gaat Sjaak ook de Aygo nog verruilen voor een AygoX?

De review van j.ko is nog wat genuanceerd, de goede zaken worden wat onderbelicht. Toch ken ik best een aantal mensen die prima tevreden zijn met de Verso, zijn die minder kritisch? Hebben die geen rijdersauto als een Mazda gehad? Dat zou kunnen, je maakt toch onwillekeurig het vergelijk met de vorige auto.

Dat was inderdaad alweer een tijdje geleden. Ik heb trouwens ook ooit eens IQ meegekregen als vervangende auto. Die zit in hetzelfde segement. Ik vond het een stijlvol karretje, hij reed ook beter en van binnen zag er het allemaal ietsje beter uit vond ik. Maar dan praat je ook over 6 a 7 jaar terug of zo?
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers met een forumprofiel mogen berichtenplaatsen. Nog geen forumprofiel? Maak die dan hier aan.