Renault 5 Concept

Gepost door MCW 
Renault 5 Concept
14-01-2021 10:46


Renault heeft de intentie om de elektrische auto in Europa te democratiseren met een auto die terug naar de basis gaat. Keep it simple, eigenlijk zoals Renault ook deed met de 5. En wat blijkt: die Renault 5 keert wellicht terug in de nabije toekomst. Renault presenteert namelijk de Renault 5 Prototype, geïnspireerd op het origineel, maar dan wel met een moderne en elektrische twist.

Compacte stadsauto
De Renault 5 Prototype is een schattige, compacte stadsauto die een van de meest succesvolle modellen van Renault klaarmaakt voor de toekomst. Het ontwerp oogt simpel, maar ook opvallend. Het ontwerpteam van Renault Design Director Gilles Vidal werd geïnspireerd door een wereldberoemd cultmodel uit het verleden van Renault, de R5.

Link met originele R5
Die link met de originele R5 komt tot uiting in de gekozen afwerkingen en materialen. Voor deze componenten deed Renault inspiratie op in de wereld van elektronica, meubels en sport. Vidal: “Het ontwerp van de Renault 5 Prototype is gebaseerd op de R5, het cultmodel van ons erfgoed. Dit prototype belichaamt simpelweg moderniteit, een voertuig dat relevant is voor zijn tijd: stedelijk, elektrisch, aantrekkelijk.”

Toffe details
De stijlelementen die op een moderne manier uit het oorspronkelijke ontwerp zijn overgenomen, verbergen zeer moderne functies: de luchtinlaat op de motorkap verbergt het laadklepje, de achterlichten zijn voorzien van aerokleppen en de mistlampen in de bumper zijn dagrijlichten.

Knipoog naar vroeger
Er is zelfs een knipoog naar de originele ‘5’ op het zijrooster, de wielen en het achterlogo. Ook de voorkant en het textieldak vallen op. Renault: “De logo’s aan de voor- en achterkant lichten op en brengen de auto ‘tot leven’. De Franse vlag in de achteruitkijkspiegels om de ‘invented in France’-kant van het voertuig te onderstrepen, de hoofdsteunverlichting en de naam die op het kleine transparante scherm op het dashboard wordt weergegeven, nodigen uit om een ritje te maken.”

Meer foto's en info: [autorai.nl]

eye popping smileythumbs up
Veelbelovend! Ziet er erg goed uit. Modern en toch herkenbaar als moderne vijf. Ben benieuwd naar de moderne opvolger van de Renault 4, het lijkt me veel lastiger om daar een moderne interpretatie van te maken.
Wat een gaaf ding! cool smiley En dit biedt ook meteen mogelijkheden voor Alpine. De R5 Alpine van weleer wordt dan de Alpine A5 EV.

Het zou me overigens niet verbazen als dit de opvolger van de ZOE wordt. En als dat zo mag zijn, dan zou dit ook wel eens de opvolger van onze ZOE kunnen worden.
Waar kan ik tekenen big smile smiley gaaf ding hoor, ben écht benieuwd.
Re: Renault 5 Concept
14-01-2021 13:18
Da's toch gewoon een kopie van de Honda e met Renault logo's confused smiley
Tja, volgens mij was "cart on steroids" toch niet de eigenlijk gedachte achter de R5 (Super).

Dat was alleen bij de R5 Turbo het geval. Ik vind deze concept niet erg geslaagd. Het mag wat slanker in de details.
Zo, dat ziet er veelbelovend uit! Superleuk ding. Nou nog een goeie moderne interpretatie van de Renault 16 TX,
Re: Renault 5 Concept
14-01-2021 18:34
De voorbumper mogen ze hooguit wat aanpassen maar verder laat zo maar komen. Superleuk
Erg leuk!

Toch ben ik benieuwd wat ze met de Twingo gaan doen, of eerder gezegd, ik vraag me af waarom ze daar niks mee doen. De Twingo I leent zich ook prima voor ene moderne interpretatie, zeker omdat het (monospace)concept als elektrische auto weer tot z'n recht kan komen.

Waarom Vidal bij Renault is binnengehaald is nu dus wel duidelijktongue sticking out smiley De E-Legend was waarschijnlijk z'n perfecte sollicitatie...
In oranje ook erg gaaf.

Re: Renault 5 Concept
14-01-2021 20:38
Zoveelste merk met nieuw logo. Geïnspireerd op de '72/'92 logo. Leuk dat ze de lelijke '96 Fiftie Concept erbij halen: [www.netcarshow.com]
Ja die fiftie is echt lelijk
Quote
MCW
De voorbumper mogen ze hooguit wat aanpassen maar verder laat zo maar komen. Superleuk

Ja precies, skip op z'n minst de tekst RENAULT en in de achterbumper ook. Ziet er niet uit.

De stekkeraansluiting op de motorkap. Wel makkelijk voor de gebruiker.. maar een nat/ besmeurd laadsnoer kan voor krassen op het linkerscherm zorgen, lijkt mij.
Hopelijk levert tzt Renault daarvoor een beschermhoesje voor de laadkabel?

Volgens Jacco Bijlsma (AV) zal dit model er volgend jaar al kunnen zijn, of 2023. Ontwikkeltijd van EV's zijn relatief kort, hoorde ik hem zeggen op radio 1.
Die Fiftie is wel helemaal in lijn met hoe de algemene stijl van de retrohausse (verder oa New Beetle, PT Cruiser) in de tweede helft van de jaren 90 was.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 14-01-2021 21:09 door D Elzinga.
Re: Renault 5 Concept
19-01-2021 17:44
De Fiftie is gewoon een geinige verwijzing naar de 4CV van weleer. Ook dat was geen schoonheid maar wel een lief autootje. De Fiftie is eigenlijk precies dat. Deze R5 Concept vind ik eigenlijk veel verder afstaan van het sympathieke "doosje" (zo werd het destijds genoemd, de schunnige betekenis van nu had het nog niet) dat de R5 ooit was.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers met een forumprofiel mogen berichtenplaatsen. Nog geen forumprofiel? Maak die dan hier aan.