Toyota FT-4X Concept

Gepost door D-C 
Toyota FT-4X Concept
16-04-2017 05:40
Quote

Toyota FT-4X: vleugje retro voor de nieuwe generatie
Autonieuws • 13 april 2017 • Tekst: Bob Kroese

Toyota toont op de autoshow van New York de FT-4X Concept. Dit studiemodel is bedoeld voor de jonge generatie kopers.

Een vleugje van de oude Land Cruiser zit er wel in, maar verder is de Toyota FT-4X een hypermodern studiemodel voor een jonge generatie kopers. De auto moet zich zowel in de stadsjungle als in het terrein thuisvoelen. Het relatief compacte formaat in combinatie met de terreinbanden vertelt eigenlijk al het hele verhaal.

De uitstraling van de auto is ‘mechanisch’, Toyota zegt dat de auto op sommige gebieden een analoog gevoel moet geven. Neem bijvoorbeeld de draaihendel voor de achterklep, waarmee je de vijfde deur naar boven toe of naar de zijkant kan openen. Niks geen automatische klep dus.

In de FT-4X heeft Toyota heel veel vakken aangebracht. Er zijn verwarmde en gekoelde opbergruimtes, een uitschuifbare laadvloer en er is zelfs een ‘natte zone’, waar je modderige schoenen of een wetsuit kan opbergen. De auto is ook uitgerust met een slaapzak, die tussen de voorstoelen opgerold dienst doet als armsteun.

Toyota heeft geen concrete productieplannen voor de FT-4X, maar elementen van het ontwerp zou je zomaar eens op toekomstige productie-SUV’s terug kunnen gaan zien.Bron: [www.autokopen.nl]
Re: Toyota FT-4X Concept
16-04-2017 15:26
Live @ New York International Auto Show:Meer foto's: [car.watch.impress.co.jp]

Ik vind het een beetje een Japans prototype van 10-15 jaar geleden, maar mocht Toyota besluiten 'm in productie te nemen, dan juich ik dat alleen maar toe.
Geeft in ieder geval aan dat Toyota weer durf toont met haar ontwerpen, dit model spreekt mij totaal niet aan maar er zal ongetwijfeld een doelgroep voor zijn, even de productieversie afwachten.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers met een forumprofiel mogen berichtenplaatsen. Nog geen forumprofiel? Maak die dan hier aan.