Mini Cooper F56 British Racing Green

Gepost door CooperBRG 
Dag allemaal,

Met enige regelmatig lees ik de berichten die men hier plaatst. Met veel plezier, en ik leer er ook nog eens wat van! Ik heb weinig educatiefs in de aanbieding, dus het enige dat ik als lurker nu kan terugdoen is het plaatsten van een eigen draadje. Deze gaat over mijn new-to-me Mini Cooper. Deze tweedehands auto uit 2015 (met ongeveer 45.000 km op de teller) is nog niet zo lang in mijn bezit en vervangt mijn VW Polo. Over de Polo kan ik kort zijn: hij reed heerlijk, had een strak en neutraal uiterlijk, maar ik was er wel klaar mee.

Ik liet mijn oog vallen op een auto die, behalve de maat misschien, niets gemeen heeft met de VW Polo. Met zijn 136 pk is de Mini geen racemonster, maar versnellen gaat soepel en hij is erg vlot. De uitlaat laat een mooie grom horen bij het starten en bij gas geven. De auto stuurt geweldig, en hij plakt aan de weg. En ja, ook bij auto's ga ik op uiterlijk af, en deze auto heeft een prachtig uiterlijk. Ik weet dat de meningen verdeeld zijn over het uiterlijk van de BMW Mini t.o.v. de klassieke, en ook over het uiterlijk van de verschillende generaties van de BMW Mini. Maar British Racing Green i.c.m. het witte dak en de witte spiegelkappen: perfection! Het interieur is erg mooi afgewerkt, en de auto is van alle gemakken voorzien. Deze Pepper uitvoering voorziet in een goed audiosysteem, telefoonvoorbereiding, in-kleuren-verstelbare interieurverlichting en een leren stuurwiel en pook.

Een aantal jaar geleden zou ik niet zo gauw een Mini hebben gekocht. Ik zat in een VAG fase. De Mini is een acquired taste, en nu gaat er geen dag voorbij zonder dat ik een nutteloos rondje in mijn autootje heb gereden.

Kijk dan:

2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 13-05-2020 16:44 door CooperBRG.
Welkom! Mooie stap na een Polo. Altijd goed om een 'merk' bril, nouja: oogkleppen, af te zetten. Je ziet wat er van komt. Veel plezier ermee!
Bedankt! Ja, dat is precies wat er mis was. Merkbril, mooi verwoord.
Erg leuk, zo’n Mini! Was er laats ook naar aan het kijken, een vijfdeurs, maar helaas mogen de Mini’s geen aanhanger trekken. Echt heel jammer, want ze zijn zo gaaf! Veel plezier ermaa!
Gaaf. En groen met wit dak, hebben wij ook! Geniet er van.
Gaaf ding hoor, sinds ik de eerste BMW Mini in 2001 op de Essen Motorshow zag heb ik altijd een zwak voor het model gehad. Veel plezier ermee thumbs up
Bedankt allemaal.

Ik ben blij met de auto zoals hij eruit ziet, en zou niets willen aanpassen. In de Mini community is dat blijkbaar uniek, iedereen lijkt wel iets te hebben aangepast. Maar als ik dan toch zou moeten ... Dan zou ik voor verstralers gaan. Ik ben alleen nog op zoek naar verstralers die dus van Mini zelf afkomstig zijn (is vast op te vragen bij dealers), en ik weet niet of er eventueel nadelen aan vastkleven. Kortom, ik ben nog e.e.a aan het onderzoeken.

Dan een vraag: is er iemand die weet of het mogelijk is (en zonder problemen uit te voeren is) om de standaard halogeenlampen te laten vervangen door led koplampen van Mini? Op Engelstalige messageboards lees ik weleens dat hier problemen en storingen van kunnen komen. Ik vind mijn halogeenlampen prima, maar omdat er veel "wordt gehaat" op de halogeenlampen van Mini, is het misschien voor te stellen dat ze relatief simpel zijn om te bouwen naar led.
Die verstralers vond ik met name op de oudere modellen leuk. Bij dit model vind ik het persoonlijk iets minder, dan zou ik het fijn zo laten.
Heb je wel gelijk in. Dit model is net iets te bulky ervoor.
Een mede Mini liefhebber, al jaren mooi gevonden maar nooit aangedurfd, maar vorig jaar toch 1 gekocht. Een Mini Cooper First Born Editie. Helaas niet in BRG, wat ik nog steeds een erg mooie kleur vind maar in het rood met zwart dak en zwarte steepen en spiegels.
Kan het beamen rijdt heerlijk, is vlot zat voor normaal gebruik en ook het geluid is niet verkeerd, maar na een 323FV6 en een RX8 valt het toch een beetje tegen.
Wat voor stoelen heb jij er in zitten?
Wat een mooie configuratie! Groot gelijk dat je de auto zo wilt houden, niet te veel poespas maar een smaakvol ding. thumbs up
Heerlijke kleur blijft BRG, led koplampen geven de auto een heel ander gezicht. Recent nog gelezen van iemand die de overstap van een up naar een f56 gemaakt heeft dat originele led koplampen plaatsen ontzettend in de papieren loopt.
Mooie auto,ik zit er aan te denken om als volgende auto ook een Mini te kopen,of een DS3.
Quote
Damianw26
... dat originele led koplampen plaatsen ontzettend in de papieren loopt.

Ja, dat lees ik ook. Dat is het me niet waard op dit moment. De halogeenlampen storen me niet.

Quote
JFR
Mooie auto,ik zit er aan te denken om als volgende auto ook een Mini te kopen,of een DS3.

Ook een mooie auto. Het enige nadeel is dat deze auto er m.i. eerder gedateerd uitziet dan een Mini. Maar ik heb dan ook pas een Mini gekocht, dus natuurlijk roep ik dat een Mini tijdloos is! big smile smiley
Een vraagje van mijn kant: uit welke fabriek komt jouw Mini? Uit de fabriek in Limburg? Veel plezier er mee. Stukken leuker dan wat je gehad heb. Ik ben ook niet zo een VAG man.
Ja, hij komt inderdaad uit Born.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers met een forumprofiel mogen berichtenplaatsen. Nog geen forumprofiel? Maak die dan hier aan.