ketelapper - Audi A3 e-tron [8V, 12/2017] voor mrs. ketelapster

Gepost door ketelapper 
@Rembrandt
O ja, die is ook gelukt! Toegevoegd in rijtje hierboven.

In het rijtje knoppen ontbreekt alleen de parkeerassistent. Voor de laatste twee plekjes is op de etron niets leverbaar geweest. Mijn fetish van "alle knopjes vol" lukt dus niet sad smiley
Die file-assistent, rijdt die automatisch weer weg of moet je altijd zelf handeling doen (gas geven, resume-knop indrukken)?

Ik had begrepen dat de travel assist bij VW niet met VCDS aangezet kon worden. Ik had wel een adresje gevonden doe het kon doen, maar dat kost me dan weer 8 tientjes (ander systeem nodig, ben naam even kwijt). En het voordeel is nou ook niet heel groot, zeker als je nog steeds zelf iets moet doen.
Ik gebruik nu ACC ook in de stad. Heb dan geen lane-assist. Moet nu (na 3 seconden stilstaan) zelf op de resume-knop drukken om verder te gaan.
Vind je die ´lane assist´ belangrijk in het dagelijks gebruik?
Quote
speedtouch
Vind je die ´lane assist´ belangrijk in het dagelijks gebruik?

Het is wel handig: je kunt het stuur even loslaten.
Weer even bijgelezen zeg. Mooie auto hoor, lekker vol qua opties. Veel plezier ermee! Inmiddels al helemaal gepoetst naar eigen smaak?
@rembrandt
In mijn A6 blijft de acc bij stilstand circa 30 seconden 'standby'. Dat kan ik verlengen tot een paar minuten door een keertje de hendel naar 'resume' te tikken. Zo lang de acc standby is, rijdt de auto zelf weer weg als er ruimte komt. In de A3 nog niet uitgeprobeerd.

@speedtouch
Tja, wat is belangrijk. Het meesturen door de auto zelf vind ik wel heel ontspannen rijden. Typisch weer zoiets dat je niet mist... tot dat je het hebt en er aan bent gewend (zoals mrs. en ik in de A6).

@PauseBreak
Ja, nu inmiddels wel . Zie hierna winking smileyAfgelopen zondag samen met goede vriend de A3 onder handen genomen.
Zaterdag thuis begonnen met schuimbad. Ook thuis alvast interieur schoongemaakt: leer gereinigd, leer gevoed, ramen gedaan.
(en 's ochtends eerst dakloos wat boodschappen gedaan, dus Smurf4 stond lekker buiten nog)Op locatie gewassen en gekleid. Toen gepolijst. Eén rondje vonden we genoeg; auto is in hele nette staat. Mag ook wel, na pas 18k km smiling smiley
Ook meteen de letters van de kofferklep verwijderd. Na polijsten laag wax er op (Meguairs hybrid ceramic, fijn spul!). Ramen rondom goed gereinigd en in nanolex coating gezet. Banden zwart, velgen in de wax.

Ten slotte uiteraard kleine fotoshoot!

ExterieurInterieur
En dan de volgende ochtend leuk gezicht vanuit het keukenraam smiling bouncing smiley

Prachtig, en wat ben ik jaloers op die machtige rs3 stoelencool smiley
Allemaal leuk en aardig, maar wat staat er bij die vriend in de garage? drinking smiley
Ik hoop een koelkast met koude versnaperingen want het was best warm.
Quote
TYN
Allemaal leuk en aardig, maar wat staat er bij die vriend in de garage? drinking smiley

Een 190e of een SL?
SL320 uit 2000. Piekfijn vertroeteld tot zowat nieuwstaat.
Afgelopen zaterdag service aan huis gehad van Coen Donkers | Audiparts Veghel. Toch makkelijk wanneer één van hun mannen in hetzelfde dorp woont smiling smiley

De A3 is snel gepimpt met een UK zonneklep aan passagierszijde (zonder sticker) en een zonnenbrilhouder op de plek van de handgreep aan bestuurderszijde. Kleine maar fijne details voor a freak like me thumbs up
thumbs up Kleine details, waar bezuinigen ze allemaal op.....
De A3 draait rustig zijn kilometers. Ruim 5.000 inmiddels sinds zijn aankomst bij ons. Gemiddeld verbruik over deze afstand 1 op 33 smiling smiley Plus de nodige kW stroom.
Mrs. snapt de knop voor de standkachel in de myaudi-app heel erg goed!

Bij gebrek aan Audiforum poetsmeeting, zelf op de oprit maar een dagje aan de slag geweest. Gewassen, gewaxt, uitgezogen, velgen gesopt en bandjes zwart. Alles 'maal 2' want naast de A3 van de mrs. ook de eigen A6 dezelfde behandeling gegeven. Winterklaar setje zo weer!

Daarnaast dit weekend set velgen gevonden waar ik naar op zoek was: dé 15-spaaks e-tron velg in 18" smiling bouncing smiley
Met nog prima winterbanden er omheen. Zodra het echt koud wordt, een 'bandenballet' van deze winterbanden naar de huidige zomervelgen. Dan in de wintermaanden de e-tron velgen laten opknappen en in het voorjaar de zomerbanden daar omheen.

Het bekende liedje, één en al zorg! Auto's zien er prima uit!thumbs up
Die wielen had mijn collega ook onder zijn e-tron. Prachtig!

Het leek op een afstandje ook wel iet van geborsteld aluminium. Het maakt de auto wel af.
Dank smiling smiley Deze e-tron velg heeft inderdaad een extra 'polish-glans'. Ik moet er ook mee naar gespecialiseerde velg-opknapservice, want niet iedereen blijkt deze look te kunnen repareren.

De F38 velg is een mooi wiel onder Daytonagrijs, maar ik vind de CV4 velg ("het e-tron wiel"winking smiley echt veel mooier. Altijd heel gaaf model velg gevonden en hoort voor mij ook bij de e-tron. Dus die lekker voor de zomer en de F38 voor de winter. Die is daar juist ook ideaal voor vanwege de bicolor met donkergrijze binnenkant.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers met een forumprofiel mogen berichtenplaatsen. Nog geen forumprofiel? Maak die dan hier aan.