Mechanix: '10 Ford Fiesta 1.25: no surprises

Gepost door Mechanix 
Wat een onderneming om een lampje te wisselen! smiling smiley
Quote
Mach1
Wat een onderneming om een lampje te wisselen! smiling smiley

Vergeleken met m'n Golf II wel. Maar gelukkig is het geen Renault waarbij je de halve auto moet demonteren om een lampje te vervangen!grinning smiley1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 07-11-2018 20:46 door Mechanix.
Een Fiesta is niet de grootste auto, maar toch best wel praktisch als het moet:Zonder veel moeite past er een hele drumkit in!grinning smiley

Pas heb ik ook nog een stuk in m'n oude Fiesta gereden en dan is het toch bizar hoe groot het verschil is tussen hetzelfde type auto uit '02 en '10. De '02 is echt nog een boodschappenwagentje en de '10 is gewoon een volwaardige auto. Nu ik de '10 gewend ben, vind ik de zitpositie in de '02 heel vreemd. Het stuur staat ver van je af en ligt ergens tussen je benen. En het is niet verstelbaar, dus je moet het er maar mee doen zoals het staat. De '10 heeft betere stoelen, is veel stiller en het stuur is tenminste wel normaal te verstellen. Ook de airco is een zegening.

Maar toch blijft die oude Fiesta wel een heel geinig ding om in te rijden. Op een of andere manier voelt die 1.3 Kent behoorlijk fel aan en kan je dat ding rijden als een kart omdat de besturing heel direct is. De nieuwe Fiesta rijdt gewoon goed maar is wel wat afstandelijker. Overal is de '10 natuurlijk een veel betere auto. Vooralsnog doet hij het ook perfect dus ik ben er heel blij mee.

Kosten:
- Aanschaf: € 5.000
- Distributieriem, waterpomp en kvs: € 420
- Balanceren voorwielen: € 20
- H7 lamp: € 1,60
De auto maar weer eens gewassen, want dat was alweer een tijdje geleden:

Blijft toch een fris kleurtje! Helaas was het resultaat toch niet helemaal geweldig want her en der nog een vuilwaas over de auto... moody smiley Misschien toch maar eens investeren in echt goed wasspul, al heb ik eigenlijk niet de goede faciliteiten om m'n wagen met de hand te wassen.

Ook de velgen schoongemaakt:

En deze moeten binnenkort ook maar weer eens vervangen worden:Met een setje Goodyears gaat die auto vast nog beter de bocht door! grinning smiley Ben benieuwd.
Ik was in Eindhoven de auto ook gewoon in de wasbox met de hand. Bij carclean kun je hele mooie afsluitbare emmers kopen. Thuis voorbereiden en naar de wasbox voor de spuit en het water.

Heel mooi fris kleurtje idd.
Ik snap die verschillen wel, je vorige Fiesta is een doorontwikkeling op een doorontwikkeling en feitelijk een Fiesta 3, die ergens in de jaren '80 is ontwikkeld, in 1989 op de markt kwam, rond 1996 is gefacelift naar de 4, ergens rond 2000 naar jouw model met de grotere koplampen en de vierkantere bumpers en jij hebt echt een van de laatsten. De opvolger was er in 2002 ook al. De Fiesta die je nu hebt is een van de eerdere van dit model. Feitelijk is de ontwikkeling ruim 20 jaar na die van je vorige begonnen. 20 jaar klinkt al heel anders dan 8.

Maakt ook niks uit, mooi dat jij zo blij bent met je nieuwe!! Ik wens je daar nog heel veel plezier mee!
@Nico: Dat is niet zo'n gek idee. Welke spullen moet je daarvoor minimaal hebben?
@uwbuurman: Daar heb je gelijk in. De auto's zijn eigenlijk alleen in naam hetzelfde. Toch is die '02 zeker een leuke auto om in te rijden zolang je geen modern comfort verwacht.
@Mach 1: Tnx. Bijkomend voordeel is dat je ook nooit lang hoeft te zoeken op een druk parkeerterrein! grinning smiley

Daarnaast zijn vanochtend de voorbanden vervangen. Van afgesleten Vredesteins Sporttrac 5 naar nieuwe Goodyears Efficient Grip Performance.Onderhoud 2018:
- Distributieriem, waterpomp en kvs: € 420
- Balanceren voorwielen: € 20
- H7 lamp: € 1,60

Onderhoud 2019:
- Voorbanden: € 138

In het voorjaar krijgt de auto nog een kleine beurt + apk. Ben benieuwd of ik dit jaar onder de € 300 kan blijven qua onderhoud inclusief de banden. Zou wel mooi zijn natuurlijk.
Nou we hoeven het niet te gek te maken. Even onthouden dat je de velgen niet doet met dit water of anders pas als laatste. (evt. daar nog een klein emmertje voor meenemen die je daar ter plekke vult. Maar goed...

Emmer
Deksel

Shampoo optie 1 (deze heb ik ook)
Van de nanolex heb je echt maar 2 of 3 dopjes nodig op 15 liter water. Dat schuimt al heel goed.

Dit kan ook qua shampoo
Is goedkoper maar je ziet al dat er 100 ml op 4 liter word aangegeven.....oftewel uiteindelijk maakt het niet veel uit.

Iets van een microvezel washandschoen.

En dan als laatste moet je de auto drogen. Je kunt zeggen ik haal bij de Action een aantal "the big one" microvezeldoeken. Werken ideaal en zijn goedkoop.

Of je doet zoiets.

Als extra stappen kun je de auto nog eens extra beschermen met een spraywax.
Zoiets bijvoorbeeld

En als je het echt een keertje goed wilt doen dan kom je van de zomer maar eens naar Eindhoven. winking smiley Dat op internet uitleggen is lastig. tongue sticking out smiley
De autowasshampoo van de Action doet het ook perfect hoor smiling smiley
En de velgenreiniger ook, al is Monello Non-ferro nog iets fijner.
Sponsje of borsteltje voor de wielen en een goede handschoen met die sliertjes voor de rest. Daarna auto afnemen met een wisser en de rest eventueel nog met zo'n grote doek van de Action.
Onderhoud 2018:
- Distributieriem, waterpomp en kvs: € 420
- Balanceren voorwielen: € 20
- H7 lamp: € 1,60

Onderhoud 2019:
- Voorbanden: € 138
- APK + oliebeurt: € 153

De auto is helemaal in orde. Tijdens de keuring nog even onder de wagen door kunnen lopen, en geen roest of lekkage kunnen ontdekken. Blij mee!thumbs up
Goed bezigthumbs up.

Maar ehm.. geen lucht-brandstof filter te vervangen of bougies dit jaar?

Als je nog een vuilwaas over de lak had bij het wassen in de wasbox.. denk ik dat je toch een plekje met de spons vergeten bent. drinking smiley

Ik had er vorige week wel een waas overheen.. van de hotwax.. Ik dacht dat die er wel mooi zou afwaaien bij een droogrij rondje.. maar dat viel tegen.. Had toch na moeten spoelen..

... ja, ik ben van de makkelijke waslichting. spinning smiley sticking its tongue out
De auto had vorig jaar nog een grote beurt gehad. En ik heb zelf ook al aardig geinvesteerd, dus volgend jaar weer een grote beurt.

Moet zeggen dat de auto ook regelmatig gewoon door de wasstraat gaat... drinking smiley
Toen ik de auto gisteren op contact zette, zag ik deze km-stand:Geheel toevallig, dus wel een fotootje waard.

De auto is nu ruim 9 jaar oud, maar voor mijn gevoel is hij nog bijna nieuw. Er mankeert zover ik weet niets aan en in de afgelopen 9 jaar is de auto ook nooit stuk geweest. De kilometerstand is laag, dus voor m'n gevoel kan de auto nog jaren mee. Ik vind het koppel onderin overigens niet om over naar huis te schrijven en het verbruik vind ik in relatie tot het beperkte vermogen wat aan de hoge kant. Maar ik rij toch liever motor, dus voor die minpuntjes ga ik binnenkort geen andere auto kopen.

Kortom, saai topic maar een tevreden eigenaar. grinning smiley
Haha, mooi! Voor koppel moet je een ST kopen, maar dat is inderdaad de investering niet waard, als jin liever motorrijdt.
Nog maagdelijk die Fiesta van jou! Overigens niet te geloven dat je 'm alweer ruim een jaar hebt, wat gaat de tijd toch snel yawning smiley

Hoe is het met de bandiet?
Quote
uwbuurman
Haha, mooi! Voor koppel moet je een ST kopen, maar dat is inderdaad de investering niet waard, als jin liever motorrijdt.
Ooit zou ik wel een ST willen. Met de nadruk op ooit. grinning smiley

Quote
Durashift
Kan wel 10 jaar bij hoor. smiling smiley
Dat denk ik ook, maar ik denk niet dat ik nog 10 jaar in deze auto ga rijden. We zullen zien hoe ver ik kom.

Quote
Zadelsnuiver
Nog maagdelijk die Fiesta van jou! Overigens niet te geloven dat je 'm alweer ruim een jaar hebt, wat gaat de tijd toch snel yawning smiley

Hoe is het met de bandiet?
De tijd vliegt, dust in the wind! smileys with beer

Op de Bandit rij ik best veel, hij heeft nu 70k op de klok staan. Niet zo foutloos als de Fiesta (een motor is meestal duurder in onderhoud dan een auto), maar verder wel een heel fijn ding. Ik wil proberen hem op de ton te krijgen en dat is voor een motor best veel.
Prima zo. Lekker doorrijden met de Fiesta! thumbs up
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers met een forumprofiel mogen berichtenplaatsen. Nog geen forumprofiel? Maak die dan hier aan.