Bart's Fiat Punto EVO TwinAir & Volkswagen T2B Single Cab & Volkswagen T2B Kombi (Cabine interieur klaar. Tijd voor het custom-camperinterieur P6)

Gepost door BartM94 
Weer even wat kleine updates vanuit mijn kant;

Vorige week bezig geweest met het inventariseren van de onderdelen in- en rondom het huis. Overal lagen wel onderdelen... op zolder, in de garage, in de schuur.
Even overal alles gepakt en gesorteerd. Veel onderdelen weg gegooid en een doosje met reserve-delen (die mee gaan in de camper) gemaakt. Meteen alle onderdelen van de Pick-up ook gesorteerd. Stuk fijner, maar het gaf even een zooi. Vooralsnog hoef ik geen (grote) bestellingen meer te doen, meevaller!


Het andere deurpaneel zit er inmiddels ook in. De kickpanels kunnen nog niet gemonteerd worden omdat de binnenzijde van de neus ook geïsoleerd wordt (zoals origineel)


Omdat ik nog moest wachten op de pakketjes (Skai, lijm etc) maar begonnen met de koelkast. Deze zat bij de keuken die ik kocht vorig jaar.
Even de 12V-knop getest! Ook die werkt en wordt super koud. Ik ga de koelkast niet op gas aansluiten overigens.


Meteen ook maar de keuken wat steviger maken. Althans, dat was in eerste instantie het idee.
Het plaatwerk was niet meer mooi (ooit nat geweest en krom). Zeer slecht in elkaar gemaakt moet ik zeggen. Ervoor gekozen om de keuken volledig te herbouwen.
Zonde om zo'n krakkemikkig keukentje in zo'n mooie camper te plaatsen. Balen, omdat ik dacht dat het keukentje alleen even opnieuw gelamineerd moest worden.


Platen die eruit kwamen:


En de vernieuwde platen. De linker (of bovenste smiling bouncing smiley) plaat is al volledig gelamineerd. De keuken, het bed en de andere kast komt in dezelfde lamineer.


En weer terugbouwen. Meteen alle delen netjes verlijmd en goed strak vastgeschroefd. Die gaat geen kant meer op


De koelkastdeur ook in het juiste motief beplakt


Zoals te zien is, is hier het zijschot al beplakt. Enkel de voorkant moet nog gebeuren, maar kon pas als deze in elkaar was geschroefd.


Alle haakjes en latjes er maar af geschroefd en dicht geplamuurd. Dan kan dit deel ook gelamineerd worden.


En dit kastje komt tegen het zijschot aan. Ga ik natuurlijk niet kopen, gewoon zelf maken!


Daarna kan de binnenkant van de kast (gedeelte waar de koelkast in gaat), beplakt worden met isolerende folie.
Achter het ' kruidenrekje' komt nog een luchtrooster, zodat de koelkast zijn warmte makkelijker kwijt kan.

De keuken is dan zo goed als klaar. Elektrisch moet ik nog een pompje fiksen voor stromend water..
Daarna eerst maar de vloer en de panelen gaan doen. Kunnen we daarna eens diep nadenken over de indeling en de te-maken-opbergkasten/ ruimtes.
Voor de verandering maar eens de Punto EVO goed gewassen. De afgelopen 9 weken slechts 400km mee gereden. Werk vanuit huis en korte ritjes pak ik de Vespa of de Pick-Up mee.Uiteraard gaat het werk aan de kombi ook gewoon door. Al moet ik zeggen dat de gang er eventjes uit is. Heb het redelijk druk met andere zaken, maar ook daar komt hopelijk snel verandering in.

De keuken begint redelijk vorm te krijgen. Voordat de voorkant wordt gelamineerd, ga ik eerst nog plankjes in de linker kast schroeven.Verder de tafel, die achterin lag bij de aankoop, ook aangepakt. Was sowieso erg groot om opklapbaar te maken. Even opgemeten en de zaag in gezet, dan kan die zometeen met een scharnierpunt vastgezet worden tegen de zijwand. Zaagsnede wordt geschuurd, geplamuurd en de tafel zelf ook gelamineerd.

Tussendoor nog even de antidreun matten geplaatst in de achterklep, zijwanden en schuifdeur. Had momenteel niet meer liggen dan dit. Ach, het zal vast iets mee helpen.En eindelijk een begin gemaakt aan de vloer. Eerst de bekabeling een route gegeven. Dit is voor de USB lader, kacheltje, verlichting, speakers en kraantj/ pompje.Toen de ondervloer + isolatie aangebracht.

En nu begonnen met 3.6mm multiplex hardhout. Wordt een mooie basis voor het laminaat. De vloer komt er met parketlijm en met nietjes (in de richel) tegenaan. Als dat klaar is kunnen de zijwanden pas uitgemeten worden.Volgens camperboeren een geschikte manier om een oudere bus was beter te isoleren. Het zal ook meehelpen met het geluid. Wordt overigens vaker zo gedaan bij oudere VW busjes. En zal ongetwijfeld een nóg betere manier bestaan van isoleren, maar dat kost vaak teveel bodemruimte.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 17-05-2020 16:30 door BartM94.
Mooi gemaakt zo die vloer. Dit is inderdaad een van de betere manieren qua isoleren wanneer je qua dimensies beperkt bent. Onze LT heeft een vloer van 2cm dik. En ook dak en wanden zijn zo. Het is dan ook wel gemaakt met isolatie techniek uit 1980. In een LT met hoogdak is dat niet zo'n punt qua ruimte of gewicht maar er zijn gelukkig slimmere alternatieven inmiddels.
De isolatie van de LT is overigens wel erg effectief. En wat erg goed helpt is dat de bank/het bed nog eens extra een stuk boven de vloer zit zodat je nog beter geisoleerd bent. De cabine blijft echter een grote koudebrug. Wat verder nog nuttig is op koude dagen is dat de motor nog lang warmte af geeft. Als je die warmte een beetje kan vasthouden (wordt tijdens het rijden "opgeslagen" in je isolatie laag) en langzaam kan laten afgeven is het mooi meegenomen. Helaas in de zomerhitte heb je dan ook die extra warmte.
Quote
Engineer2
Mooi gemaakt zo die vloer. Dit is inderdaad een van de betere manieren qua isoleren wanneer je qua dimensies beperkt bent. Onze LT heeft een vloer van 2cm dik. En ook dak en wanden zijn zo. Het is dan ook wel gemaakt met isolatie techniek uit 1980. In een LT met hoogdak is dat niet zo'n punt qua ruimte of gewicht maar er zijn gelukkig slimmere alternatieven inmiddels.
De isolatie van de LT is overigens wel erg effectief. En wat erg goed helpt is dat de bank/het bed nog eens extra een stuk boven de vloer zit zodat je nog beter geisoleerd bent. De cabine blijft echter een grote koudebrug. Wat verder nog nuttig is op koude dagen is dat de motor nog lang warmte af geeft. Als je die warmte een beetje kan vasthouden (wordt tijdens het rijden "opgeslagen" in je isolatie laag) en langzaam kan laten afgeven is het mooi meegenomen. Helaas in de zomerhitte heb je dan ook die extra warmte.

Ja de dimensies zijn zeker beperkt. Geen idee of ik het al eens beschreven, maar wat eruit kwam is een stuk hoger;
- Dwarsbalken van 70mm
- 1e laag MDF van 8mm
- 2e laag MDF van 4mm (verspringende overlap)
- Kunstgras, ja echt, van 1cm.

Bij elkaar dus dik 90mm + een behoorlijk gewicht.

Nu: Ondervloer (1mm), isolatie (3mm), hardhout (3,6mm) en laminaat (5,5mm) = 13mm. Een verschil van bijna 8cm in een lage camper.
Gewicht zal beter verdeeld zijn, maar door het complete interieur ongetwijfeld wel hoger.

En idd, het bed ligt over de motorruimte heen. Komt ook aardig wat warmte vanaf ja.
Cabine wordt in de neus wel helemaal geisoleerd, in hoeverre ik er allemaal bij kan.
Soms heb je van die momenten, dat je zo in je element bent, dat je volledig vergeet foto's te maken.
Van het weekend de vloer 'even gelegd'

Vloer is verlijmd en met een tacker vastgezet in de hardhouten beplating (in de groef).
Hij kan er dus niet meer heel uit. Gelukkig hoeft dat ook (voor mij) nooit meer. De metaal is zeer goed beschermd en kan geen vocht meer bij.
Het hardhout is keurig vast gezet met een aantal parkers. Die moet ik uiteraard nog aan de onderzijde behandelen en afdekken.

Als ik terugdenk is het eigenlijk van de zotte dat ik uren heb lopen schuren op die vloer. De ijzermenie was ontzettend strak.
Nu zie je er nooit meer iets van terug

De schuine rand van het hoge naar lage gedeelte moet nog afwerkt worden. Via het werk even een alu / rvs overzetrandje (laten) zetten.
Meteen de achterklep / schuifdeur instap netjes afwerken met een stalen strip!

Vermoed dat het nu helaas echt wat langer duurt voor volgende updates. Blijf wel meelezen thumbs up1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 25-05-2020 22:19 door BartM94.
Bart, wat een ontzettend mooi resultaat! thumbs up Wat je zegt, zonde van het werk wat je eronder erin gestoken hebt, maar dit resultaat geeft natuurlijk ook een grote voldoening. drinking smiley
Thanks heren!

Denk dat het zometeen met skai bekleden panelen een hele warme uitstraling krijgt. Misschien dat de 'vloeroppervlak' ideen nog wat gaan wijzigen.
Probeer natuurlijk zoveel mogelijke nuttige dingen, zo praktisch mogelijk in te delen. Er moet namelijk nog aardig wat kastruimte bij!
Updates aan de bus blijven in ieder geval nog uit tot begin juli. Helaas is de verwachting dat er in de bouwvak dus nog niet gekampeerd kan worden.
Jammer genoeg zijn er iets belangrijkere zaken aan de orde nu. Stiekem wel bezig met het verzamelen van de juiste inboedel. Zal ik eens een lijstje droppen?

- Mepal camping servies in het oranje
- Een jaren 70 1000watt kacheltje, oranje!
- Zelfs een oranje besteklade
- Oranje percolator (koffie duh)
- Mini oventje, helaas niet oranje. Het ovenschaaltje is wel oranje
- Oh en het volgende is ook allemaal oranje: chipsschaaltjes, pannelappen, handdoeken, vaatdoeken, hangers voor alle doeken, peper en zoutstelletje, opbergkoffertjes, retro kussens, thermoskan, gereedschapsbakje, citruspers, slakom, warmhoudtplaatje.

Waarschijnlijk vergeet ik de helft. Ik zal het een keer allemaal op de foto zetten.
Komt allemaal van familie, marktplaats binnen 10km en kringloopwinkels. Is allemaal fout en retro, nieuw spul komt er niet in smiling bouncing smiley
Oud&fout in 't oranje, dat schiet mij direct een Nederlands merk te binnen: Brabantie. Beschuitbus en prullenbak uit m'n jeugd heb ik nog steeds in gebruik.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers met een forumprofiel mogen berichtenplaatsen. Nog geen forumprofiel? Maak die dan hier aan.