406c; Mazda 3 en Jaguar XKR. De ton voorbij.

Gepost door 406c 
Quote
406c
Remmen voor de XKR zijn gevonden. Afspraak gemaakt bij de Jaguar specialist in Zeeland, €1450 is nog veel geld maar 2k minder dan de dealer. Doen we het voor. Heeft ook nog eens het voordeel dat ik geen vervangend vervoer nodig heb, wanneer ik mijn auto breng kan ik de Daimler van m'n pa meenemen, vond ik wel goed geregeld van mezelf tongue sticking out smiley

Donderdag bandenwissel van de Mazda ingepland, moet alleen nog even kijken of de profile de winterset naar een andere vestiging kan versturen of dat ik ze zelf mee moet nemen ivm verhuizing.

Gave Jaguar! Wat betreft je remmen zoektocht. Zitten er specifieke remmen op deze wagen dan? Op kenteken vind ik stapels remschijven namelijk.
Remschijven zijn specifiek ja, 355mm en met gaatjes.

Inmiddels verhuisd en dus ook een nieuwe slaapplaats voor de Jag:

Ditmaal met verlichting maar het is een stuk kleiner. De vorige garage was bijna 8 meter lang en hoefde geen andere spullen te herbergen. Nu is het 5.50 meter en er staat nog een koelkast en een rekje met gereedschap. Het past net maar eigenlijk ook weer niet. De deur van de koelkast opent over de motorkap heen, daar moet ik iets op gaan verzinnen.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 17-05-2021 20:45 door 406c.
Je moet er inderdaad niet aan denken dat je op een onhandige dag een pot yoghurt of weet ik veel wat laat vallen, over de motorkap heen… maar goed, hij slaapt sowieso binnen en dat is wel heel geruststellend lijkt me!

Is de nieuwe woning behalve garage wel een upgrade? grinning smiley
Absoluut, maar de garage is ook een upgrade. Eerst huurde ik er eentje om de hoek en nu zit het aan het huis vast en is het eigendom. grinning smiley1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 17-05-2021 20:47 door 406c.
Dat is inderdaad zeker een upgrade, en er zijn vast meerdere mouwen aan te passen wat de praktische inrichting van de garage betreft drinking smiley
Altijd goed, een garage bij huis. Ik heb dat ook sinds 6 jaar. Heerlijk!
Is de garage wellicht een metertje dieper te maken?
Quote
Barri
Altijd goed, een garage bij huis. Ik heb dat ook sinds 6 jaar. Heerlijk!
Is de garage wellicht een metertje dieper te maken?

Of 6?
Wellicht blijft er dan geen tuin meer over winking smiley
Lekker knus zo in de garage! En misschien ben je nu ook geneigd om de auto vaker mee te pakken want hij staat er toch thumbs up veel succes met het nieuwe huis.
Quote
Barri
Wellicht blijft er dan geen tuin meer over winking smiley
Er blijft dan in ieder geval geen geld meer over drinking smiley

Quote
Zadelsnuiver
Lekker knus zo in de garage! En misschien ben je nu ook geneigd om de auto vaker mee te pakken want hij staat er toch thumbs up veel succes met het nieuwe huis.
Thanks. Maar wat vaker de auto meepakken is net niet de bedoeling, ik heb al te veel ermee gereden. Plan was ooit 5 á 10k per jaar maar nu na 10 maanden al bijna 15k er mee gereden. Dat is ook de reden dat ik de Mazda uit de Bijtelling heb gehaald; voor privé ritjes wil je toch liever de Jag pakken. Maar vaker hoeft niet zo.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 18-05-2021 08:00 door 406c.
En daar was het moment dan, eerder dan aan het begin gepland, de 100k staat er op:

Maar 100k of niet, na een goede poetsbeurt is ze in mijn ogen nog als nieuw:


sorry voor de pixelatie maar het blijft internet
Volgende week naar de garage, kreeg gisteren bericht dat de remmen vanuit de UK gearriveerd waren.

Nog iets over de Mazda te melden? Oproep gekregen voor een terugroepactie betreffende de adaptieve cruisecontrol en nog iets anders, niets heftigs. Daarnaast blijven de kilometers behoorlijk achter op wat eerst gedacht was. In eerste instantie vanwege COVID maar doordat ik nu dichter bij werk woon loopt het jaarkilometrage al helemaal terug.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 29-05-2021 19:22 door 406c.
Mazda terug in de bijtelling? Is nu nog te overzien, 5 maanden afrekenen, denk ik.

Dan daalt het jaarkilometrage van de Jag weer winking smiley
Met meer kilometers en tóch beter dan bij aanschaf. Tot zover de relevantie van een kilometerstand. De lak ziet er nog goed uit! Wel een vreemde plek boven 't achterwiel winking smiley.
Quote
406c
Remschijven zijn specifiek ja, 355mm en met gaatjes.

Ik vind ze prima verkrijgbaar op de bekende sites. 355 mm, met of zonder gaatjes smiling smiley voro nog geen 100,- per schijf. Of moest het specifiek Brembo zijn?
En weet je welke die specialist monteert? Zou zuur zijn als je flink zou betalen voor remschijven die ook daar gewoon op de bekende websites wordt besteld.

Gaaf trouwens dat laatste shot!!
Bij de bekende sites zie ik de juiste niet. Sommige hebben wel de juiste shijven voor maar niet voor de achteras. De specialist heeft ze uit Engeland laten komen.
Sowieso heel blij dat ik het niet zelf heb gedaan, schijnt dat ze bijna 6 uur bezig zijn geweest omdat de oude schijven niet los wilden komen.

Had ook gevraagd om te kijken naar de melding dat de cruisecontrol niet beschikbaar was. Zou een simpel signaal kabeltje zijn maar helaas een prijzige (300 ex. meen ik) dus de specialist raadde aan om het even aan te kijken. Helaas de afgelopen dagen weer een paar keer de melding gehad dus straks maar weer een nieuwe afspraak maken daarvoor.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 08-06-2021 10:42 door 406c.
Gefeliciteerd met de 100.000 KM! Prachtig resultaat van die poetsbeurt ook; de diepte die je in de lak ziet is echt fenomenaal om te zien thumbs up
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers met een forumprofiel mogen berichtenplaatsen. Nog geen forumprofiel? Maak die dan hier aan.