Damian's Volkswagen HighUp TSI '18, Eibach+chip+milltek-> Dagdag winterwielen

Gepost door Damianw26 
Quote
Nico GTR
Jij hebt nog niet lang genoeg in een echte elektrische auto gereden. winking smiley Je moet echt bezig zijn met autorijden anders haal je de volgende laadstop gewoon niet. smileys with beer

Met de audi is het soms al spannend om 25km vol elektrisch te overbruggen met de verwarming aandrinking smileyVerder:
Afgelopen zaterdag had ik mijn auto dan alweer 1 jaar! Dat is opzicht niet een prestatie, maar het voelt eigenlijk veel korter aan dan een jaar. Voorspelling van 25.000km/jaar is uitgebleven, de teller is blijven steken op 19.700km dit jaar. Zeker niet omdat de auto niet bevalt, maar als het even kan gebruik ik voor de saaie ritten de A3 om km's uit te sparen. Updates voor dit jaar? Als milltek eindelijk eens aankomt met een andere downpipe wil ik die nog, iets meer geluid en de 150pk komt dan in zicht als bijzaak. Daarna zou ik het eigenlijk niet meer weten wat nog toe te voegen, de wagen is helemaal naar mijn zin cool smiley. Toch nog saai eindigen: gemiddeld verbruik over die 20.000km was 1 op 18,7. Zou ik alleen maar rustig tokkelen dan lukt 1 op 20 gemiddeld met gemak, maar daar heb ik hem niet voor tongue sticking out smiley
Zo!

Korte update: 22.000 km op de klok naar volle tevredenheid en met name heel erg veel plezier. Afgelopen week de auto uitvoerig gewassen na een winter lang enkel afspoelen. De auto zat wederom volledig onder de kalkvlekken, na een kleine behandeling met waterspot en een coating booster zag de wagen er weer top uit. Alleen oppassen dat je niet te hard poetst drinking smiley:
Untitled by Damian Willemsen, on Flickr

Verder nog steeds het plan om, zodra Milltek de downpipe eindelijk lanceert voor tsi/gti, die eronder te zetten inclusief sportkat..

Verder heb ik vandaag de zomervelgen weer eronder gezet, en dan merk je toch wel een stukje meer stugheid van 15 naar 17inch. Overigens vind ik dit er ontzettend veel mooier uitzien dan de mak wintervelgen. Ook is het wiebelige karakter van veel zacht winterrubber op een kleine velg ook weer weg, dit rijdt stukken beter dan zacht winterrubber, heerlijk.

Daarnaast ook nog een tsi logo wat ik overhad aangebracht in het interieur, en ja hij heeft er ook echt meer pk's van gekregen natuurlijk! winking smiley

En afsluitend nog wat foto's:

Summerrim time by Damian Willemsen, on Flickr
Summerrim time by Damian Willemsen, on Flickr
Summerrim time by Damian Willemsen, on FlickrUntitled by Damian Willemsen, on Flickr
Quote
Damianw26
Summerrim time by Damian Willemsen, on Flickr
Deze foto laat wel écht goed zien hoe ongelooflijk dik hij is, echt wel een van de vetste Uppies in Nederland wat mij betreft thumbs up.
Ik jaagde maandag non over de dijk naar jouw dorp Damian. Stukje doorheen geslingerd kijkend of ik de dikke Up! ergens zou spotten. Helaas. Maar ga je deze lente / zomer vast een keer treffen bij de wasbox grinning smiley
Thanks Micha thumbs upthumbs up toch nog actief op het forum zo te zien

Helaas, rij je bij de wasbox naar links langs de nieuwbouwwijk op en de doodlopende straat in, dan zie je vanzelf een up en A3 winking smiley Ik kom er overigens niet meer, in de winter de auto daar een paar keer afgespoeld maar zat wederom volledig onder de kalkvlekken (ondanks gedemineraliseerd water te kiezen thumbs down ) De dijken rondom Lobith langs de rijn op vind ik een stuk mooier/ruimer, vandaag weer een ronde gemaakt:
Untitled by Damian Willemsen, on FlickrUntitled by Damian Willemsen, on Flickr1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 17-03-2019 21:34 door Damianw26.
Quote
Damianw26
Thanks Micha thumbs upthumbs up toch nog actief op het forum zo te zien

Helaas, rij je bij de wasbox naar links langs de nieuwbouwwijk op en de doodlopende straat in, dan zie je vanzelf een up en A3 winking smiley Ik kom er overigens niet meer, in de winter de auto daar een paar keer afgespoeld maar zat wederom volledig onder de kalkvlekken (ondanks gedemineraliseerd water te kiezen thumbs down ) De dijken rondom Lobith langs de rijn op vind ik een stuk mooier/ruimer, vandaag weer een ronde gemaakt

Found it winking smiley. Althans, ik zie je oude Up! denk ik op streetview winking smiley.

Die kalkvlekken, ja dat viel me van het weekend dus ook weer op. Ga toch maar op zoek naar weer een andere wasbox. Er tegenover bij de BP is ook al niet alles (weinig druk achter).
Dat is snel :P Foto’s zijn minstens van 2 jaar geleden, wasbox achter de bp is ruk inderdaad, weet even zo snel geen andere in de buurt.
Haha.

Deze is modern en erg prettig, maar ligt (voor jou) wel wat uit de richting. Ik kom er twee keer in de week langs i.v.m. ophalen dochter bij opa en oma daar in de buurt:
[www.google.nl]

Optie 2 is deze bij de Shell nabij Didam:
[www.google.nl]

En wel eens bij deze geweest? Zit een was eh krasstraat sinds een paar jaar, maar schijnbaar ook nette wasboxen:
[www.google.nl]


Ik ga maar eens kijken wanneer ik deze week even de zomerset er onder gooi. Het kriebelt om weer de lekkere zomerlook te hebben. grinning smiley
De UP! weer helemaal klaar voor de zomer, ziet er weer goed uit! Vervelend van de kalkvlekken.
De downpipe zou een mooie upgrade zijn, ben benieuwd!
Jezus wat ziet dat ding er weer vet uit op de zomervelgen! eye popping smiley geloof best dat je het verschil ook voelt, de zomerbanden lijken net zwarte elastiekjes in vergelijk met de winterbanden big smile smiley
Bedankt! En ja het is een best verschil qua comfort, al is het nog lang geen Lotus Exige winking smiley. Zit overigens wel te kijken naar sportievere zomerbanden, al is er weinig moois te krijgen in 195/40r17. Wellicht naar 205 overstappen met de tijd, daarin is meer keuze.

En ook bedankt voor de wasbox tips, als ik het zo zie kan ik net zo goed de hogedrukspuit uit de schuur trekken i.p.v. zon eind om te rijden drinking smiley
90pk TSI is inmiddels al niet meer te bestellen in NL, als ik de configurator mag geloven: rariteit in wording?
Sinds de WLTP test is de 90 pk tsi vervallen, geen partikelfilter die de gti wel heeft. Ik heb dus motorisch gezien iets zeldzaams drinking smiley Ondanks de hogere prijs wordt de gti meer dan goed verkocht.
Gisteren de Iams bezocht, veel mooiere collectie dan vorig jaar en een grote aanrader. Voor een greep uit de foto's van de prachtige autocollectie die daar stond

klik hier:

[flic.kr]


Zoals op onderstaande foto te zien is, zien de stoelen er nu zo uit. Een mooie set waar niets mis mee is.
Up impressie by Damian Willemsen, on Flickr

Echter begin ik mij de laatste tijd er steeds meer aan te ergeren, met name zodra er iets sportiever gereden wordt. Alles werkt mee, behalve de stoelen. Ze zitten wel redelijk comfortabel, maar het kan echt veel beter. Ze bieden 0,0 zijdeliggende steun, en ze staan redelijk hoog in de auto zelfs in de laagste stand. Nu dacht ik dat er qua custom stoelen niets in de up past wat beter zit dan originele stoelen, maar wel sportiever is zonder dat het een extreme kuipstoel moet worden. Dat laatste is wat te veel van het goede in een dagelijkse auto met 20.000km per jaar. Ik heb gekeken naar vw golf 7R stoelen, maar dan zit je scheef voor de pedalen en de witte pre facelift stoelen vind ik lelijk. Nu heb ik 2 recente opties gevonden waar ik wel erg enthousiast over ben, het zit veel beter, ziet er goed uit en je komt niet scheef te zitten voor de pedalen. Nadeel is uiteraard de prijs en het frame moet op maat gemaakt worden. Naar mijn idee maakt dit de auto echt af, over een maand of 2 wil ik dit gaan uitvoeren, tot die tijd even meer informatie inwinnen over montage e.d.

Untitled by Damian Willemsen, on FlickrUntitled by Damian Willemsen, on Flickr

En afsluitend nog een vers gewassen up:
Untitled by Damian Willemsen, on Flickr1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 07-04-2019 17:16 door Damianw26.
Oef, wel erg heftig meteen die stoelen, maar ik kan me voorstellen dat het een wereld van verschil is. Je huidige stoelen zien er erg vlak uit.
Je zei vorig jaar met de autoweek mini-meet in Maarn al dat de sportstoelen in mijn GT zo lekker zitten. Dat zei ik zelf ook op de Autosalon waar de Mégane IV onthuld werd. Ik ging zitten en zei: "Dit moet mijn volgende auto worden". Héérlijk.Ik denk overigens op de foto's afgaande, dat de Recaro's te diep zijn. Dergelijke heb ik in het verleden wel in een circuitauto gehad. Het zit stevig, maar op een gegevens moment ben je er denk ik wel klaar mee om jezelf omhoog te tillen om over de harde rand te komen. Laat staan mede-passagiers.

De stoelen die in de achtergrond van de Recaro staan zijn denk ik prettiger. Dus dat je niet die 'driehoek' hebt bij je heupen. Niettemin, succes smiling smiley
Dit zijn nog de minst heftige kuipstoelen maar al redelijk extreem. Ik rij 35.000km per jaar, 20.000 met de up (de fun ritten) en de rest met de A3. Alleen voor de stoelen al zal je de megane gt al kopen, die zijn echt geweldig inderdaad. Zulke stoelen of van VAG rs/r/s modellen zouden perfect zijn maar die zijn te breed, dan kom je scheef voor de pedalen te zitten en dat is nog erger dan geen zijdeliggende steun drinking smiley Als de up nou wat breder was was de zoektocht veel simpeler.
Oh, natuurlijk. Compleet niet over nagedacht dat de Up een stukje smaller is tussen de B-stijlen waar je rekening mee zal moeten houden. Eh, tja... Dan zou ik voor de minst diepe / meest comfortabele gaan waar je toch lekker stevig in zit inderdaad thumbs up.
Voor mij zou dit te heftig zijn. Ik zou liever voor een setje gewone sportstoelen gaan. Je kunt eens kijken naar de stoelen in de Skoda Rapid. Die auto is ook niet zo breed namelijk. Zijn hele fijne stoelen die denk ik goed zouden passen qua vormgeving.

Goede tip, lijken wel de stoelen uit een Octavia RS. Even kijken of ze ook smaller zijn.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers met een forumprofiel mogen berichtenplaatsen. Nog geen forumprofiel? Maak die dan hier aan.

close