Bossinkje - CitroŽn C5 2.0 HdiF Comfort Tourer + Renault Twingo 1.2 - C5 op zomerbanden.

Gepost door Bossinkje 
#negeert de net gewassen Xantia foto's, omdat deze me doen herinneren dat de Getz ook bijna een modderschuit is.

Wat een klus hť, lampjes vervangen! Ik heb het ook gedaan, en ik had echt een gevoel van trots toen alles weer brandde zoals het hoort!

Maar goed bezig. Het lijkt wel een kerstboom zo! winking smiley
Ach, de Xantia zal ook wel niet zo lang schoon blijven.. smiling bouncing smiley

Het is inderdaad een flinke klus. Het uitbouwen viel reuze mee, ik had met 20 minuten de tellerbak in mijn handen. Maar om vervolgens ťťn voor ťťn die houdertjes eruit te halen, het (veel te) kleine lampje eruit te priegelen en het nieuwe lampje erin te doen was meer werk. Maar des te trotser je je inderdaad voelt, je ziet ook gewoon wat je gedaan hebt. thumbs up
Inmiddels al zo'n 4200 km gereden sinds aanschaf.

Gemiddeld verbruik: 1 op 10,49
Beste verbruik: 1 op 11,87
Slechtse verbruik: 1 op 9,56

Ongeveer 60 % snelweg, 40 % stad denk ik.
Ik neem me altijd voor om het ook bij te houden, maar aangezien ik geen boardcomputer heb, schrijf ik het in vlagen altijd op de tankbonnen, waar ik dan vervolgens niets mee doe...

Valt het verbruik je mee of tegen?
Ik gebruik sinds de aanschaf van de Xantia een app op mijn telefoon, FuelLog. Hierin kun je ook alle overige kosten inzetten aan onderhoud etc. Vervolgens wordt dan netjes alle informatie bijgehouden, zoals gemiddelde kosten per kilometer etc.

Verbruik valt mij iets tegen. Er is mij al verteld (CitroŽn-Forum, C5Club) dat het verbruik een stuk beter zou kunnen, maar ik zou eerlijk gezegd niet weten hoe.. Hou me sinds de Xantia al flink weer aan het nieuwe rijden, dus waar het probleem 'm dan zit..
Ah okť, ik zal me er eens in verdiepen, zo'n app is misschien wel zo leuk/makkelijk!

Ik zou ook niet weten inderdaad, rond de 1:10, ik had ook wel een beetje een "dat is hoog"-gevoel. Rij op de snelweg 130? Dat zou misschien ook van invloed zijn, bij de Getz wel namelijk.
Quote
Bossinkje
Inmiddels al zo'n 4200 km gereden sinds aanschaf.

Gemiddeld verbruik: 1 op 10,49
Beste verbruik: 1 op 11,87
Slechtse verbruik: 1 op 9,56

Ongeveer 60 % snelweg, 40 % stad denk ik.

Ben je hier tevreden over?

Deze zag ik zondag nog:

Mijn auto is net iets zuiniger en ik rijd met een 2.5 v6 en rij meestal zo'n 150 op de snelweg.
Het lijkt mij dat er iets niet in orde is.

Heb je de auto al laten uitlezen op foutcodes en heb je de bandenspanning al gecontroleerd?
Die interieurverlichting ziet er goed uit zo! En met zo'n wasbeurt doe je 'm wel eer aan ja thumbs up

Dat stuur ziet er trouwens verrassend blauw uit. Hoort dat zo?
Quote
PjŲtr
Rij op de snelweg 130? Dat zou misschien ook van invloed zijn, bij de Getz wel namelijk.

Ik rij meestal 130 /135 op de snelweg.

Quote
rzasa
Ben je hier tevreden over?

Tsja, enerzijds scheelt het niks met de Ibiza en de Clio, die reden beide ook 1 op 10. Al reed ik daar een stuk sportiever mee. Anderzijds had ik wel een iets netter verbruik verwacht van de Xant.

Quote
spyderweb
Heb je de auto al laten uitlezen op foutcodes en heb je de bandenspanning al gecontroleerd?

Bandenspanning is in orde, er staan naar mijn weten ook geen foutcodes in. Laatste keer dat ik hem uitgelezen heb deed ik dat omdat het motorstoringslampje brandde. Weet zo exact niet meer wat de foutcode was, maar na het wissen is het lampje nooit meer aan geweest.

Luchtfilter en bougies heb ik ook al nagekeken, die waren nog prima.

Quote
BleuZ NL
Die interieurverlichting ziet er goed uit zo! En met zo'n wasbeurt doe je 'm wel eer aan ja thumbs up
Dat stuur ziet er trouwens verrassend blauw uit. Hoort dat zo?

Dankjewel! Stuur lijkt zo blauw door de flits1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 13-12-2016 14:45 door Bossinkje.
Bij mijn MX-6 was het verbruik in het begin ook erg hoog (1 op 8), zonder een brandend lampje op het dashboard.
Ik had wel een foutcode van beide lamdasondes.
Dit bleek uiteindelijk te komen door een kapotte luchtmassameter en katalysator.
De kosten van de reparatie is zo terugverdiend op de brandstof.
Er zit al een nieuwe katalysator onder, dus die zal het sowieso niet zijn. Ik zal hem deze week nog eens uitlezen voor de zekerheid. thumbs up

Ik weet nog wel dat in de eerste dagen dat ik de Clio had, ik 1 op 5 reed. eye popping smiley Luchtfilter en bougies vervangen deed toen wonderen. thumbs up
Is toen alleen de katalysator vervangen of ook de oorzaak van de defecte katalysator verholpen?

[www.uitlaatdiscounter.nl]
Moet wel zuiniger kunnen voor een 1.8. Mijn Xantia v6 (3 liter, 194 pk) verbruikt ook gemiddeld 1 op 10,5.
Ik geloof dat ik nog helemaal niet gereageerd heb in dit topic, schandalig voor een citrofiel en stadsgenoot!

Erg leuke Xant heb je Justin! Als ik een Xantia zou kopen dan ook zeker deze heerlijk frisse kleur. Door die kleur oogt hij heel modern en kan hij de modernere, scherpere doppen prima hebben, wat ik niet vaak vind bij niet-originele doppen.
Bossinkje hij staat er weer strak bij. Dit weer is ook niet bepaald gunstig voor onze auto's. En ik voel je pijn wbt de lampjes. Rotklusje, maar het resultaat is dan wel weer prachtig! smileys with beer
Bedankt Jacob thumbs up

Quote
MWH
Ik geloof dat ik nog helemaal niet gereageerd heb in dit topic, schandalig voor een citrofiel en stadsgenoot!

Erg leuke Xant heb je Justin! Als ik een Xantia zou kopen dan ook zeker deze heerlijk frisse kleur. Door die kleur oogt hij heel modern en kan hij de modernere, scherpere doppen prima hebben, wat ik niet vaak vind bij niet-originele doppen

Dankje! Ik vond het al vreemd dat ik niks van je hoorde. smileys with beer


Quote
spyderweb
Is toen alleen de katalysator vervangen of ook de oorzaak van de defecte katalysator verholpen?

De katalysator is toen vervangen omdat de pakking bij het spruitstuk versleten was, daarnaast hadden ze de montageveren verkeerd om geplaatst. Hij lekte daar dus iets. Daarna bleken de schotjes in de katalysator ook los te zitten, dus om problemen te voorkomen maar de gehele katalysator vervangen, net als de einddemper die ook behoorlijk rot was.

Quote
244-55
Moet wel zuiniger kunnen voor een 1.8. Mijn Xantia v6 (3 liter, 194 pk) verbruikt ook gemiddeld 1 op 10,5.

Dat is nog behoorlijk netjes voor een V6. thumbs up Ik heb andere verhalen gehoord.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 14-12-2016 08:25 door Bossinkje.
Gisteravond de auto even snel uitgelezen, maar geen enkele storing te zien.
Quote
Bossinkje
Gisteravond de auto even snel uitgelezen, maar geen enkele storing te zien.

Dat is mooi! thumbs up Ik ben benieuwd waardoor het komt, misschien toch op de snelweg 130-135, dat dat aantikt. Misschien een week 120 rijden, kijken of dat verschil maakt.
Dat probeer ik wel eens, maar daar heb ik het geduld niet voor. eye rolling smiley Deze tank ga ik proberen om te rijden als een oude lul, kijken of dat werkt. eye rolling smiley1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 15-12-2016 09:24 door Bossinkje.
Mooi dat de binnenverlichting weer hersteld is! Heerlijke handigheid dat je dat allemaal zelf kunt. Je verbruik verbaas ik mij over. Dat moet toch wel beter kunnen.
Tsja, dat lijkt mij ook. Misschien dat toch de labdasonde niet al te best meer is, maar geen storing geeft...
Kan het ook te maken hebben met de hoe de auto eerder bereden is? Ik heb echt niet veel verstand van autotechniek, dus misschien is dit wel de meest domme opmerking ooit, maar dat jouw rijgedrag heel anders is, en dat daarom het verbruik ook hoger is?

Mijn Ypsilon was van een oud vrouwtje geweest, en daar kon je met 50 over een rotonde in zijn 4, zonder dat de auto zei 'doe normaal' , maar iemand anders zijn Ypsilon wou dat echt niet doen.
Dat zou ik ook niet durven zeggen. Ik zou ook niet durven inschatten hoe de vorige eigenaar met de Xantia om is gegaan. Enerzijds vind ik de Xantia nog steeds een beetje een ouwelullenbak, maar bij aanschaf zat er wel een openluchtfilter op en lagen de kables voor de subwoofer/versterker ook achterin.
Ah okť, het was even een gedachtegang smiling smiley

Jammer dat je meer van clean bent, maar anders was dit ook leuk:


Dit is een Chinese Xantia, extreem zeldzaam.

Is het interieur, dashboard ook anders?

Het hele verhaal.
Dat beige leer is wel gaaf. thumbs up Zie je niet vaak, maar volgens mij is het wel geleverd in Nederland. Dashboard ziet er verder aardig hetzelfde uit, alleen lijkt deze Xantia een extra opbergruimte te hebben (zie de hendel boven het dashboardkastje aan de rechterkant). Bij mij zit daar geloof ik de airbag.

Trouwens, zo'n spoilertje zou ik nog graag op mijn Xantia hebben thumbs up
In Groningen, op de Franse sloperij hebben ze meerdere (lees veel) Xantia's staan! Misschien een belletje wagen? smiling smiley
Bedankt voor de tip! Hier in de buurt zit gelukkig ook nog een sloperij die gespecialiseerd is in Renault/CitroŽn/Peugeot, dus ik ga daar eerst even kijken. thumbs up
Vandaag een kapje geregeld voor de achterruitenwisser. Iets kleins, maar het staat zo veel beter met kapje !Netjes! Dat zijn inderdaad van die kleine en leuke updates!
Quote
Bossinkje
Dat probeer ik wel eens, maar daar heb ik het geduld niet voor. eye rolling smiley Deze tank ga ik proberen om te rijden als een oude lul, kijken of dat werkt. eye rolling smiley

Rond de 1 op 12 zou je kunnen uitkomen, denk ik.

Iets langzamer rijden op de snelweg zal al schelen.
Verbruik is vergelijkbaar met mijn 155. Ik heb een keer heel rustig gereden op de snelweg (100-110 km/h) en dat leverde over een afstand van 250 km een verbruik op van 1:14. Sindsdien weet ik dat er met mijn auto niets mis is, wel met mijn rechtervoet. winking smiley
Vanmorgen een slechte start van 2017.. Op de parkeerplaats bij stage was het ťťn grote ijsbaan. Ik was hier op voorbereid, dus reed al stapvoets. Toen ik een parkeervak wilde indraaien verloor ik toch de grip compleet, dus schoof ik rechtdoor, in plaats van het parkeervak in. Nog in alle macht geprobeerd om de auto tot stilstand of een andere koers te krijgen, maar helaas. Langzaam tegen een geparkeerde auto geschoven.

Schade viel gelukkig aan beide auto's mee, het is inmiddels afgehandeld met de tegenpartij (natuurlijk netjes gemeld). Schade tot de Xantia blijft beperkt tot een deuk in de kentekenplaat en een licht gebogen houder, in ieder geval wat ik tot nu toe gevonden hebt.

Schade valt mee, maar blijft wel ontzettend klote.. crying smilie2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 03-01-2017 13:59 door Bossinkje.
Pff balen man, wat klote dat ze daar niet even strooien dan... Gelukkig is het allemaal tot het minimale beperkt gebleven.
Inderdaad, als ze gestrooid hadden.. Ik bleek trouwens niet de enige. In totaal zijn er zo'n 8 auto's beschadigd geraakt door meerdere glijpartijen van medewerkers.
Ohww dat is zuur man. Wel supernetjes van je dat je het gemeld/afgehandeld hebt! Er zijn zoveel van die lafbekken die dan schade maken en 'm snel peren....
En daar sta je dan. Is mij met mn 1e auto (Opel Astra) een keer overkomen, zat er opeens een schaafplek/krassen op de achterbumper op een dag. En no way dat ik die had gemaakt. Ja wat doe je dan.... niks sad smiley
Balen Justin! Wel netjes dat je het gemeld hebt, eigenlijk belachelijk dat mensen dat niet doen. Hopelijk valt het allemaal mee!

Slecht dat parkings niet worden gestrooid, hier bij mij gebeurd het ook niet, en is het ook vaak in glijbaan, zeker als je dan ook nog eens het parkeervak in moet en je dus nog door die gladde goot moet. Nadat ik een week lang bijna elke dag peentjes had gezweet, heb ik toch maar winterbanden gekocht voor de auto. Helpt geloof ik wel wat.

Wel raar, dat na ik noem even iets, de 2e glijpartij, er niet iemand (een beetje) is gaan strooien, maar ja dat is niet anders.
Winterbanden helpen ook niks op ijs. Daar hou je gewoon niks aan, niet met zomerbanden en niet met winterbanden. Ik heb het ook nooit kunnen voorkomen waarschijnlijk, gezien het lage tempo dat ik al had.

Ook de tegenpartij was erg blij dat ik het netjes aangegeven had. Als het mijn auto was geweest waar iemand tegen aangezeten had, had ik het ook fijn gevonden als de veroorzaakte dit melde. Dus dan doe ik het zelf ook!

Er is trouwens wel gestrooid, maar daar zijn ze in principe te laat mee begonnen.
Balen Justin. Doe je inderdaad niets tegen. Hoeveel schade had de tegenpartij? Anders kan je misschien overwegen om het zelf te betalen. Bij een laag bedrag is dat in the end goedkoper.
Das balen! Maar het geeft wel wat meer mogelijkheden om het evt. goedkoop op te lossen. Maar zo hoop je Januari niet te beginnen.
Ik krijg van de verzekering bericht als de schadepost lager is dan de extra premie die ik de komende jaren ga betalen. Dan kan ik besluiten om het terug te betalen en dan blijven de huidige no-claim en schadevrije jaren ongewijzigd. En als het dus meevalt ben ik zeker van plan dit te doen. Helaas kan ik moeilijk een inschatting maken van de schadepost, die loopt meestal al snel in de honderden euro's. Ik wordt door de tegenpartij op de hoogte gehouden, hij wou deze week een inschatting laten maken van de kosten en dan laat hij het mij weten.
Voor de ramptoeristen nog een foto van dr schade aan de Xantia.
Zal proberen later vandaag een leukere update te plaatsen
Ohja, alleen het nummberbord dus zo te zien? Of hoort daarboven dat kleine 'chipje' wat het lijkt er ook bij?

Valt iig wel redelijk mee ja.... maar toch vervelend!
Dat scheurtje hoort er inderdaad ook nog bij. Daarnaast ook nog wat lichte krassen op de bumper rondom de kentekenplaat. Valt gelukkig wel mee, maar ik baal er wel van. Ben altijd zuinig op mijn auto dus elke schade, hoe klein dan ook, blijft een tegenvaller.
Ondanks de schade ook nog goed nieuws ! Gister voor weinig een set nette velgen op kunnen halen. Nog een paar maandjes geduld, zodra de temperaturen omhoog gaan komen ze eronder .

Blijkbaar vindt niemand de velgen mooi grinning smiley1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 05-01-2017 08:39 door Bossinkje.
Wat een lelijke velgen zeg drinking smiley

Borbets? (of hoe dat merk ook alweer heet?) Ik vind ze mooi hoor, bovenstaande was een inkoppertje!

Kun je een andere kentekenhouder/plaat halen en dan de krasjes weg polijsten? (ik weet sinds kort dat zoiets bestaat)

Wel netjes van de verzekering!, dat doet de mijne echt anders, die gaan de echt niet zover, helaas, je moet dat onderzoek allemaal zelf doen en de afweging dan zelf maken. Om het op te geven of niet.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers met een forumprofiel mogen berichtenplaatsen. Nog geen forumprofiel? Maak die dan hier aan.